Nawet jak nie słuchamy tego co mówią inni gdzieś to nam zapada w głowie i nasza podświadomość działa;/
Podejrzewam że większość młodych mam ma problem z tym czy jej dziecko jest najedzone i czy pokarmu wystarcza,
Trudno jej interpretować potrzeby swojego malucha i dopiero to po pewnym czasie jest wstanie odróżnić o co mu chodzi
Syba to chyba od wieczny dylemat z tym najadaniem niestety…
Problem nie tylko tyczy mam kp myślę że przy mm też nie zawsze jest wypita ta odpowiednio przygotowana ilość ml, może się mylę bo mm nie karmie…
Mamula104 myślę że dokładnie zrozumie to ktoś kto przez to przechodzi bo też tak mam czasem.
Na mnie źle działała moja własna mama bo wciąż na początku sugerowała że dziecko jest głodne żebym podała mm i nie będzie płakać. Początkowo nie jeździłam właśnie przez to do rodziców :-/
AmiAga dobrze, ze nie jeździłaś i darowałaś sobie stresy, bo przez stres, frustrację, zdenerwowanie, przejmowanie się można stracić pokarm, bo tak jak napisała mamula104 wszystko lży w naszej psychice a w kółko zestresowana mama nie utrzyma za długo pokarmu.
Mnie też by denerwowały takie teksty, matka wie co jest najlepsze dla dziecka i potrafi instynktownie wyczuć czy dziecko się najada czy nie, moja mama jak u mnie była to też zaczęła gadać, ze na pewno mój pokarm jest za mało wartościowy bo synek ciągle jest głodny i ciągle wisi na piersi, ale jakby był za mało wartościowy to by nie przybierał tyle na wadze…
To moja teściowa tak robi, mój mały tylko się skrzywi to od razu jest że on jest głodny,że ja nie chce dać dziecku jeść… jak ja tego nie cierpie… ona by go wiecznie karmiła…
A teraz po 5mc jak karmię piersią to jest dumna że tyle, choć to wcale nie jest tak dlugo…
No właśnie Manndarynka wagą dziecka prawdę powie w twym temacie
Ewa to sobie nie pozwalam na karmienie synka przez teściową ty wiesz sama kiedy zjadł i ile i czy akurat w tym momecie jest głodny powiec jej ze to na jej widok się krzywi hehe
Aga haha no jakbym jej tak powiedziała to by była ciężko obrażona
nie pozwalam ale nie znosze jak ktoś mnie poprawia albo stara się wychowywać moje dziecko za mnie
Moja teściowa mi też wmawiała, że mam za mało tłusty pokarm… Przecież to jets niemożliwe, bo pokarm się dostosowuje, ale już się nie chciałam z nią kłócić.
Wioeltta ja to wiem i nie dałam sobie tego wmówić.
Pokarm mamy dostosowuje się do potrzeb dziecka i do pory dnia. Czasami zmienia kolor, jest bardziej przezroczyst, albo mniej , ale zawsze jest dostatecznie wartościowy.
Amiaga miała taka sama sytuacje z mama tylko ja niestety z nią mieszkam do tego doszedł zagubiony maz i kryzys się pojawił. Najgorsze jest ze gdzieś się tak utarło ze trzeba mieć duże cycki do karmienia lub ze mleko jest niewartościowej lub ze po cc nie ma mleka
No właśnie, stereotypowe wymysły. Zarówno małe jak i duże piersi produkują taką samą ilość mleka. Różnicą jest to, iż mąmałe piersi bardziej podatne są na powstanie rozstępów, bo jest mniej skóry i bardziej się napina niż w przypadku dużych piersi.
U mnie znowu mój mąż, co tylko mała kwiliła, albo nawet dzisiaj spojrzała na mnie leżąc z nim w łóżku, już pada hasło, że woła o cyca. A ona raczej jest z tych co nie odmawia. Choć ostatnio się zdziwiłam, bo myślałam, że będzie za dużo ważyła, a jej jeszcze brakuje masy do centyla z obwodu głowy.
Mamula104 z skąd ja to znam mój mąż to zawsze mówi że mała jest napweno głodna bo u niego szuka cyckow :-/
Na piesi nic nie stosuje żadnych smarowidel i nie wiem czy to dobrze tak do konca.
Drogi ten krem ?
Ja kiedyś się naczytałam, że te kremy do biustu to podobno nie pomagają, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
natalia, dlaczego polecasz ten krem? Stosowałaś go?
Ja kiedyś na urodziny dostałam naturalny olejek z migdałów i smaruje nim piersi. Efekt jaki tam jest zobaczymy co bede dalej. Tez słyszałam ze ten krem na piersi jest niezły ja kupiłam sobie palmrsa ale ma bardzo intensywny zapach i rzadko go używam
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.