Masz prawo do bezpłatnych wizyt Twojej położnej.??
?Położna ma obowiązek odwiedzić Cię min. 4 razy po porodzie.? ❤️W gabinecie położnej dowiesz się, jak prawidłowo wykonać samobadanie piersi. ?Położna przygotuję Cię do macierzyństwa.? ?Otoczy troska i wsparciem, odpowie na nurtujące pytania w czasie starań o potomstwo. ??? ?Położna z pewnością otoczy Cię opieką w czasie rekonwalescencji po zabiegu, czy operacji ginekologicznej. ? ?Z usług położnej możesz korzystać na każdym etapie życia!?? ?Położna to samodzielny zawód. Ma Tobie do zaoferowania więcej niż myślisz. ??
Dziś złożyłam e-deklarację wybierając położną. Czy przed porodem jakoś powinnam się umówić na wizytę? Szkoły rodzenia z tego co wiem, jeszcze nie działają.
Przy pierwszym noorodzie warto skorzystać z takiej pomocy. Myślę że i przy drugim nie zaszkodzi. Chyba że poczujemy że wszystko już wiemy i nie potrzebujemy np wizyt to możemy zrezygnować
Oj po pierwszym porodzie to myślę że każda kobieta by chciała wizyt położnej bo naprawdę wiele można się dowiedzieć, byle tylko położna była profesjonalna i znała się ja swojej pracy.
Ja mimo wszystko nie do końca byłam zadowolona z opieki położnej . Wizyt miałam po porodzie 6. Nie wniosła niczego czego nie wiedziałam. A jak miałam problem chciałam się poradzić to odsyłała do pediatry . Jedyne co to miałam możliwość monitorowania wagi dziecka .
Ja byłam zadowolona z wizyt położnej, zawsze odpowiadała na każde moje pytanie, zawsze udzielała porady przez telefon kiedy tego potrzebowałam. Co do przygotowania do macierzyństwa to najbardziej pomogły mi zajęcia szkoły rodzenia prowadzone przez położne ze szpitala, w którym rodziłam :)
Kverve myślę, że powinnaś zadzwonić i zapytać czy jest możliwość spotkania się z położną.
U mnie położna była raz. Wszystko na tej wizycie wyjaśniła, podpowiedziala. Dała nr tel żeby dzwonić jak będę czegoś potrzebować. Ona też sama dzwoniła pytała czy wszystko ok i czy ma przyjechać.
U nas już była położna od razu na drugi dzień jak wyszliśmy ze szpitala, kolejny raz mamy zobaczyć się w poniedziałek... bardzo mnie ucieszyło to, że miała ze sobą wagę i nie będę musiała jeździć co tydzień do przychodni z małym tylko po to, żeby go zważyć
Jak jeszcze niedawno dzwoniłam do przychodni pytać o te patronaże będąc w ciąży mówiły mi, że tylko pierwsza wizyta się odbędzie, a kolejne telefonicznie, ale widocznie sytuacja się zmieniła i bardzo się cieszę, że właśnie przyjeżdża z wagą
Ja też już się dowiadywałam na temat wizyt patronażowych. Położna powiedziała, że na pewno odbedzie się pierwsza wizyta A reszta będzie zależna od sytuacji.
W mieście jest też problem z poradami laktscyjnymi. Mam nadzieję, że w razie potrzeby będzie można ddzwonić do położnej i zasięgnąć porady.
Paulinej jak widać coś się zmieniło że nie wizyty telefoniczne. I dobrze bo właśnie obejrzy dziecko to zważy a tak telefonicznie co jedynje doradzi albo uspokoi nas jak o coś zapytamy
Mam wrażenie, że w najlepszym momencie urodziłam, bo już zdążyła panika opadnąć i porody rodzinne wróciły, chociaż brak odwiedzin był małą niedogodnością, ale na szczęście już wizyty patronażowe i lekarskie w tym specjalistów na nowo dostępne
Mi akurat zakaz odwiedzin by nie przeszkadzał, wkurzały mnie te wycieczki do szpitala. Do mnie położna przyjeżdżała zawsze bez wagi. Ważyłam córeczkę przy okazji wizyt w ośrodku.
Jak pytałam moją ginekolog o poród rodzinny to mi powiedziała, że w naszym szpitalu jeszcze nie wznowili bo na jakiś innych oddziałach jest covid i są wstrzymane, to było 6 czerwca . 21 idę na oddział i ciekawa jestem czy coś się zmieni do tego czasu. Chciałabym żeby mąż był przy porodzie.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.