Pływanie w ciąży

ooo ciekawe , zawsze to pewniej ze nic się nie dostanie żadna bakteria

Od razu baketie walczą ze sobą :smile:

Ja też wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, dopiero jak ktoś wspomniał, to zaczęłam uważać. :slight_smile:

Oo dobry pomysł

Fajnie, że założyłam wątek, bo naprawdę byłam przekonana, ze kobieta w ciąży musi unikać wody i basenów :see_no_evil:

Oj nie, właśnie ostatnio dyskutowałam z bratem na ten temat, bo odradzał mi chodzenie na basen ze względu na te infekcje. Całe szczęście nie słuchałam, chodzę, dużo lepiej się czuje po takim ruchu, a infekcji brak :slight_smile: w pierwszej miałam więcej, gdzie tego basenu unikałam :slight_smile:

1 polubienie

Niektórzy mogliby się powstrzymać od komentarzy.

A nad jezioro też chodziłaś ? Czy tylko basen

Póki co tylko basen :slight_smile:

Ruch na basenie naprawdę pomaga, a brak infekcji to najlepszy dowód, że warto :slight_smile:

3 polubienia

Tak, zdecydowanie. Dla mnie pływanie to w tej chwili najlepszy ruch, najmniej się męczę. A jednak jakąś tam kondycję trzeba utrzymać żeby mieć siłę rodzic :smile:

Ja mam problem z tą kondycją strasznie się męczę w tej ciąży każdy większy ruch to spory wysiłek

1 polubienie

Powiem wam, że ja tez się szybciej męczę. Jednak wiek robi swoje.

Staraj się odpoczywać i nie przeciążać, to ważne dla Was :smiling_face_with_three_hearts:

Ja się męczę tylko przez tą ciążę , bo tak normalnie to nie miałam aż tak dużego z tym problemu :wink:

1 polubienie

Mi się ciężko oddycha , nie wiem może brzuch mi uciska w jakieś miejsce ale też strasznie się męczę

Też w ciąży dużo szybciej się męczę. I to wcale nie dlatego że końcówka tylko wcześniej też. Bardzo dużo chodziłam przed ciążą a w ciąży połowy tych kroków nie mogę zrobić

Ja też strasznie się męczyłam, już od pierwszego trymestru. Przed ciążą nie byłam jakoś super aktywna, ale codzienne czynności nie sprawiały mi problemu, a w ciąży, o matko, mogłabym tylko leżeć :rofl: