Ja nie używam specjalnych żeli dla kobiet w ciąży:) służy mi od lat lactacyd i nie mam żadnych infekcji:) nawet z pęcherzem nie mam problemów. Cały okres ciąży ( już drugiej) bez niczego:)
Ja ostatnio białego jelenia używam. Mąż mi spory zapas kupił przed cc teraz muszę to wykończyć ;)))
Dziewczyny super testy przeprowadza dziewczyna na blogu srokao. Robi testy różnych produktów, porownuje sklady, kopalnia wiedzy. Polecam Wam bardzo, sama tez korzystam…
Ja polecam lactacyd pregna, bardzo delikatny. I wogole płyny delikatne, łagodzące, hamujące rozwój bakterii. Osobiście mi nie pasują te z intimy.
W ciąży nie ma konieczności zmiany płynu do higieny intymnej na ten dla kobiet w ciąży chociaż ja zmieniłam. ale znam wiele mam które używały tego samego co do tej pory i nic się nie działo.
PH pochwy waha się od 3.5 do 4.4. Taki odczyn zapewnia optymalny poziom ochrony przed bakteriami i drobnoustrojami. Zawsze zwracam na to uwagę. Jednak w ciąży sięgam jedynie po żel Mamas z PH 4,2
czy któraś używała z ziaji płyn dla kobiet w ciąży?
Ja w poprzedniej ciąży używałam Ziaja i polecam.
Płynu Ziaja nie polecam, a nawet absolutnie odradzam. Na drugim miejscu w składzie SLS (Sodium Laureth Sulfate), bardzo szkodliwa i wysuszająca substancja. Lepiej z tym nie ryzykować. Moją koleżankę bardzo ten płyn uczulił. Niby nie często to się zdarza, ale jest wiele lepszych jakościowo płynów dla kobiet w ciąży.
Ja zarówno przed ciążą jak i w ciąży stosuję Lactacyd Pharma. Do kupienia tylko w aptece. To który konkretnie to zależy czego mi aktualnie trzeba. Jest kilka - łagodzący, przeciwgrzybiczy, ochronny, nawilżający, ultra delikatny. Są naprawdę delikatniutkie i to chyba jedyny żel, po którym nie miałam absolutnie żadnych podrażnień ani problemów, nawet przy bardzo częstym stosowaniu.
Lactacyd to faktycznie bardzo dobry płyn. Mój ginekolog polecił mi także Pliva fem, jest to specjalny płyn dla kobiet w ciąży z unikalnym składem, polecany szczególnie osobom ze skłonniściami do infekcji.
Szczerze mówiąc że ja co kupiłam nowość do stosowania dla kobiet o skórze wrażliwej albo dla kobiet w ciąży to raz dwa miałam uczulenie albo infekcję.Potem musiałam rozdawać bo szkoda żeby straciły ważność.
Ja używam Naturaginum ten płyn działa w ochronie też dróg moczowych.Ja mam wiecznie problem z tymi okolicami więc dla mnie ten płyn jest najlepszy.I jak na razie nie zamierzam zmieniać jak dobrze mi działa
Ostatnio pani w aptece poleciła mi iladian pregna taki w tubie z różowymi napisami. Fajny, delikatny łagodzi podrażnienia.
Ja nie używałam nigdy płynów do higieny intymnej, ale jak jechalismy na wakacje zamówiłam sobie płyn w Kontigo. Taki w piance. Powiem szczerze przekonałam się i od miesiąca używam . Spory wybór tam mają wszystkiego Kontigo
Kinga gdzieś już Cię pytałam o naturalne mydło w płynie i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie. Możesz mi odpowiedzieć? Szukam czegoś do kamienia peelingujacego
Chyba w wątku o smarowaniu
Polecam mydełko Yope W 92% naturalne.
Jeśli chciałabyś w 100% naturalbe to pogę polecić jedynie kostki
Pisałam komentarz i nie ma no wiec dziękuję już nie zgubię.
Ja mam żel z Tesco, z ich marki własnej. Polecała go raz Srokao na blogu, w domu sprawdzę dokładnie nazwę i serię.
Ja uzywam juz od dłuższego czasu LACTACYD.
I jestem bardzo zadowolona
Brak jaki kolwiek uczulen i podrażnień.
Także moge polecic z czystym sumieniem
I w Rossmannie maja czasem super przeceny i z 14 czy 15 zlotych sa przecenione na 7/8
Dostępny tez w aptekach
Przed ciążą używałam LACTACYD, teraz w ciąży przeszłam na ZIAJĘ i oba te produkty polecam. Natomiast zakupiłam niedawno płyn do higieny intymnej, który poleciła mi Pani aptekarka, który jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i w połogu.