Płyn do higieny intymnej - jaki wybrać?

Mam pytanie czy macie jakiś sprawdzony płyn do higieny intymnej i co możecie polecić innym mamom. Co do płynów ja polecam Lacibios Femina Pregna ma ph 3,5 i przez to zapewnia kwaśne ph które tworzy barierę ochronna przed bakteriami i jest dedykowany przyszłym mamom, ale także w połogu ja mam używam i spokojnie mogę polecić:)

Ja juz długo używam LACTACYD
Miałam już emulsje Sensitive
Femina i teraz czaje sie na Lactacyd Fresh …zaden z tych wymienionych nie zawiodł …
Dodatkowo jak siegam po płyn czy emulsje biore do koszyka chusteczki lactacyd

na poczatku ciazy zakupilam Efektima ( mama care) potem znowu przeszłam na Lactacyd …nie zeby mi tamten nie służył-służył ale jestem wierna jednej i nie widze potrzeby kombinowania i narazania :slight_smile:

Jeszcze jak mieszkałam sama z mamą to kupowała firmy AA , Ziaja i raz Nivea ( POLECAM)

Soraya - nie pamietam dokladnie jak sie nazywał ale ani mi ani mojej mamie nie służył …wywalony był po 3 użyciach :slight_smile:

Ja w ciąży miałam Ziaję.

A ja polecam w aptece zapytać o preparat do higieny intymnej z kory dębu. Wielu lekarzy ginekologów zaleca go kobietom ciężarnym! :)ja mam akurat firmy Venus,ale ma takie właściwości,jak: łagodzenie podrażnień, chroni przed infekcjami, nie zaburza flory bakteryjnej. A do tego wszystkiego kora dębu łagodzi stany zapalne,przyspiesza gojenie i regenerację naskórka…

Witam serdecznie,ja w poprzedniej ciaży i po porodzie używałam żelu do higieny intymnej firmy Soraya,osobiście bardzo polecam kosmetyki tej firmy.Sa nie drogie ,a dobre i wydajne.Jeżeli chodzi o żel do higieny intymnej są różne rodzaje i każda może dopasować dla siebie według potrzeb,teraz jestem w ciąży z drugim dzidziusiem i z pewnością będę używać(aktualnie mam inny).Wiadomo,że po porodzie trzeba częściej niż zwykle korzystać z prysznica i się podmywać więc w tym celu żel Soraya sprawdza się wyśmienicie :-).

Ja używałam Białego Jelenia. Ale szczerze, odkąd miałam okazję wypróbować Ziaję, to wolę ten drugi. I konsystencja bardziej mi odpowiada i ogólnie uważam za lepszy.

Dołączam do zadowolonych “użytkowniczek” Ziaji :slight_smile: od X lat stosuję produkty tej firmy do higieny intymnej. Jako nastolatka kupowałam zwykły płyn, teraz wolę ten kremowy z dozownikiem. Kosztuje kilka złotych, a wystarcza na bardzo długo. Jest wydajny, ma przyjemny delikatny zapach i fajną konsystencję.

Początkowo używałam Lactacyd, ale kiedy zaszłam w ciążę, zaczęłam stosować Lacibios femina pregna i stosowałam go przez długi okres czasu. Dopiero niedawno postanowiłam wypróbować Białego jelenia i również jestem zadowolona.

A jakiego konkretnie używacie płynu marki Ziaja? I czy można używać go w ciąży?

U mnie najpierw był Lactacyd,potem przeszłam na Ziaja Mamma Mia płyn do higieny intymnej.
Skusiłam się po miałam kilka próbek od ginki,a potem kupiłam całą butlę.Niedrogi,wydajny,nie podrażnia-jestem bardzo zadowolona.

ziaje mialam brzoskwiniowa (niebieski zel)
teraz patrze ,ze duuzo tego maja .Nawet dla mezczyzn :slight_smile:

Ja używam Białego Jelenia i jak dla mnie jest w porządku od strony “czyszczącej” że tak powiem i też ze względu na wydajność

ja już od bardzo dawna kupuje takie jak na foto

1

Dziewczyny ja bardzo polecam pliva fem b , kiedyś polecił mi ją gin jak mi się coś przyplątało, i od tego czasu używam jej na co dzień. Przyjemny zapach, fajne nawilżenie i ogólnie jak dla mnie najlepsza

Ja używam z Zai dokładnie tych ze zdjęć kussi. Biały Jeleń przy nich to porażka :stuck_out_tongue:

Ja używąłam Zajkę tych co na zdjęciach u Kusi niestety od czasu ciąży z Filipem nie moge ich stosować bo od razu się pojawia swędzenie, pieczenie. Ostatnio poza Białym Jeleniem używać mogę jedynie Lactacyd i to jedynie ten z fioletową nakrętką.

Dokladnie ten z granatowym napisem ze zdjecia Kasi :slight_smile:

dla mnie najlepszy i sprawdzony jest Lactacyd,
używam już go od kilku lat i dla mnie jest najlepszy

Ja używam Lactacyd lub AA lub ziaje, ale podoba mi się strasznie zapach tego płynu Ziaja melonowego, taki niebieski w przeźroczystej butelce i tani:) on jest bez dozownika, ale ja sobie przelewam, bo uwielbiam ten zapach :slight_smile:

Ja od dawna używam żelu Biały Jeleń i jestem bardzo zadowolona. A mam zamiar wypróbować Emulsję Prebiotik też z Białego Jelenia. Zawiera kwas mlekowy i naturalne prebiotyki. Jest to nowość i jeszcze jej nie widziałam na półkach drogerii ale jak tylko się pojawi to na pewno wypróbuję.

Używam LACTACYD od dłuższego czasu. Osobiście jestem zadowolona. Jedynie po porodzie używałam BIAŁY JELEŃ i ZIAJA (płyn do higieny intymnej po porodzie).