No mogą mieć takie pomysły ![]()
![]()
Zrobiliśmy na zebraniu regulamin dla Wspólnoty , taki że można grillować elektrycznymi grillami. U nas jest 15 mieszkań i póki co nie zdarzyło mi się żebym coś poczuła w zeszłym roku. A mają grille na balkonach i niektórzy nawet spore.
U nas jest zakaz nawet elektrycznego no u wyobraźcie sobie w regulaminie jest zapis, że prania na balkonie suszyć nie wolno
Cooooo? Eee to już ułańska fantazja kogoś poniosła ![]()
rozumiem jak ktoś pali i pety wyrzuca bo raz czy pościel może się od tego zapalić czy popiół na ubraniach z prania , to juz przegięcie ale że prania nie można wieszać? Bez jaj , to dotyczy francuskich balkonów czy wszystkich?
Serio ? A bo niby dlaczego jest jakieś wyjaśnienie?
O matko no faktycznie bez przesady co to ma być
Możecie zawsze zmienić regulamin na zebraniu. Ale z takim zapisem się nie spotkałam.
Nie wiem dlaczego. Domyślam się, że może chodzić o estetykę, bo to nowe osiedle, ale nikt tego nie tłumaczył nigdy
W sumie nie pomyślałam o tym
ja też czuję ich zapaszki po obiedzie
ale kiedyś ktoś z góry sprzątał balkon no i wiadomo trochę wody poleciało na dół to już skargi , że nałapało komuś na parterze, ale jak inaczej umyć jak są szpary i gdzieś to musi wylecieć . No chyba najlepiej jak deszcz pada
@Ironiczniepateyczna a są takie przezroczyste balkony ?
My za dużych planów nie mamy , jesteśmy w trakcie budowy tak że jakieś prace na działce na pewno przez weekend majowy ![]()
No to tam nawet nie zauważa , że ktoś wiesza pranie
a suszycie na balkonie ? Czy się stosujecie do regulaminu?
A może chodziło o takie suszenie na powieszonych linkach wysoko ![]()
![]()
. No naprawdę szok , przecież jak postawisz suszarkę to nie będzie jej za bardzo widać . Myślałam, że macie szyby bo na niektórych osiedlach są to faktycznie wszystko widać by było.
Mamy suszarkę bębnową. W sumie zwykle w niej suszymy, ale ostatnio zauważyłam, że bardzo niszczy ubrania i chyba bd suszyć tradycyjnie
Ja ogólnie mega lubię zapach prania i rozwieszać więc póki co nie myślę o takiej suszarce
Na ciepłe dni też planujemy tradycyjne suszenie
A długo już tam mieszkacie ?
Ponad 3 lata będzie ![]()
I nigdy nie wieszaliście prania na balkonie ?
Niby nieraz wystawiliśmy i nikt się nie doczepił. W sumie ludzie wywieszają, więc chyba nie ma osoby co by kablowała i by jej to przeszkadzało, ale jednak zapis w regulaminie jest
elektryczne grille też są niby zakazane