Plamy po marchewce, jaki odplamiacz?

znalazłam wątki o praniu ciuszków, ale mało jest informacji na temat konkretnych produktów takich jak odplamiacze do zmory mam, czyli plam po marchewce. Jaki odplamiacz polecacie? Lovela, Dzidziuś, a może Jelp? Który jest skuteczny? Czy może jakiś inny sposób? Jeżeli przeoczyłam ten temat w innych wątkach, to od razu przepraszam za dubel tematu i proszę o link:)

Ja wszelkie plamy w tym również po marchewce zapieram mydełkiem do odplamiania dr Beckmann - kupisz w Rossmannie a ostatnio widziałam go nawet w Biedronce- bardzo dobrze po nim plamy się spierają:)

ok, dzięki:) też wypróbuję… póki co próbowałam takim mydełkiem odplamiającym niemieckim, ale nic nie działa:(

Ja zasypuję plamę odplamiaczem w proszku z Biedronki i zostawiam na dobę/czasem nawet dwie. Wcześniej ją lekko moczę w ciepłej wodzie, żeby sypać na zwilżoną tkaninę. Potem normalnie piorę.

U nas też Dr Beckmann się sprawdza :slight_smile:

Dr beckmann tez polecam ze srodkow niemiapeckich takze odplamiacze w sprayu SIL super daja soboe rade ze wszystkimi plamami.

Tak dr Beckmann nie ma sobie roenych. A jeśli pochlapiecie cos marchewka jak ja np. blenderujecie i nie chce zejść bo plama wejdzie gleboka np. w lastikowa obudowę malaksera polecam natrzeć oliwa i za jakiś czas wytrzeć szmatka naprawdę pomaga :slight_smile:

muszę spróbować z tym mydełkiem Beckmana, gdyż moje szare mydło nie radzi sonie jakby tego oczekiwała.

świetne jest te mydło. jednak nie wiem czy bym stosowała je na ubranka dla dzieci

A to mydełko z dr Beckmanna działa też na zaschnięte/stare plam?

Aniu dlaczego nie? Przeciez mozesz potem uprac ubranka w proszku czy plynie dla dzieci :slight_smile:
Rikitikitam mi pomoglo nawet na tygodniowa plame z oleju ktora probowalam wybawic uzywajac roznych srodkow i piorac spodnie chyba ok 4 razy nic nie dawalo sobie rady po uzyciu mydelka wszystko zniklo :slight_smile:
Takze mysle ze z zaschnietymi plamami tez spokojnie sobie poradzi tylko moze po prostu natrzec i zostawic na jakis czas a co raz poprawic i dopiero uprac, napewno pomoze :slight_smile:

A vanish nie daje rady ?

iza jak byłam mała byłam uczulona na wszystkie odplamiacze. i nie chcę aby małe coś wyskoczyło. sumie nadal mi wychodzą jakieś krostki gdy na przykład odplamiacz dodaje do prania a potem jeszcze raz piore

ja taką starą plamę usunęłam tym mydełkiem . zżółknięte plamy pod pachami też świetnie usuwa

Zuzka kilka razy kupywalam Vanish i nie bylam zadowolona z rezultatow :slight_smile: a mydelko jest super :slight_smile:
A Aniu to calkiem inna sprawa.

ale widzę że mała nie ma na nic na razie uczulenia. nie musi przecież tego po mnie odziedziczyć. i tak będę musiała na niej przetestować odplamiacz czy nie ma właśnie uczulenia

jak zaczne na jej ciuszkach dplamiacz testować to tylko i wyłącznie te mydełko naprawdę skuteczne jest! i cena jest taka w miare a nie.jak inne odplamiacze

My mamy lovelle odplamiacz i to mydełko! ale ja jeszcze zapieram szarym mydłem-biały jeleń i zimną wodą :slight_smile:

mydło biały jeleń nie jest uczulajace więc też mogę je wypróbować. nawet nie pomyślałam o tym mydełku

Tak Aniu,to racja! jest hipoalergiczne :slight_smile: wiec ja mocno nim nacieram przed samym praniem jeszcze i tak wrzucam do pralki :slight_smile: