Plamienie

Portowa - dobrze słyszeć ze wszystko ok :wink: byle do przodu teraz.
Ja miałam dziś wizytę - i cały czas słyszę że wszystko na dobrej drodze :wink: zobaczymy :wink: jeszcze niby 12 dni mi zostało tylko

No to cale szczescie ze jest dobrze, ale dbaj o siebie i maluszka :slight_smile:

Portowa to dobrze ze wszystko jest w porządku :slight_smile:
Ewcia już mało zostało trzymam kciuki żeby poród przebiegł bez komplikacji :slight_smile:

Portowa dbajcie o siebie i odpoczywaj wszystkiego dobrego dla Was:):slight_smile:

Super, że wszystko w porządku dbaj o siebie i uważaj na Was. :slight_smile:

Najważniejsze, że wszystko w porządku.

Po wizycie już jesteś na pewno spokojniejsza,że z maluszek ma się dobrze.Oszczędzaj się i odpoczywaj.

Oj…człowiek jest od razu spokojniejszy :slight_smile:

A Wy miałyście jakieś “dziwne” przypadłości w ciąży?

Ja plamienie w 3 miesiącu, od stycznia do marca walczyłam z upławami i dwa tygodnie temu ta dziwna wydzielina ( niby czop sluzowy ) a tak to wszystko było ok :wink:

W obecnej ciąży jak na razie i oby do końca wszystko jest ok. Lecz w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu w 32 tc ponieważ zauważyłam krew i okazało się że mam zapalenie pochwy i na szczęście wyleczyłam diabelstwo i było już ok aż do 36 tc kiedy mnie przewiało i dostałam paraliżu prawej strony twarzy na szczęście po dwóch tygodniach przeszło mi i tak o to w 38 "tc urodziłam córkę :wink: a jak byłam w ciąży z synkiem to do 8 miesiąca wymiotowałam nie wiedzieć czemu i wiecznie bolała mnie głowa to była udręką ale nie zniechęciło mnie to i oczekuję obecnie trzeciej pociechy. Ale ta ciąża to chyba taka nagroda bo super ją przechodzę :wink:

No to faktycznie Gabi masz nagrodę za to że się niezniechecilas po przejściach przy dwóch pierwszych ciążach :wink: oby było super do samego końca

Gratuluję wytrwałości :slight_smile: Ja przy pierwszej problematycznej ciąży jak słyszę że zaraz powinnam zachodzić w drugą to mam ochotę strzelać :wink:
U mnie plamienia czasem się pojawiają po badaniu. Prawdopodobnie przez nadżerkę. Jako że jestem na luteinie, magnezie i nospie to już nic więcej dać mi nie dadzą :wink: Ale z dzidziolem wszystko do tej pory ok, więc staram się nie przejmować.

gabilabi, gratuluje wytrwałości i odwagi, rzeczywiście zasłużyłaś na taką nagrodę

Gabilabi, to faktycznie trochę przeszłaś, moja ciąża była bezproblemowa, książkowa, czułam się super, ale fajnie, że za trzecim razem jest już dużo lepiej, jak to się mówi do trzech razy sztuka!
EwaK, też mam nadżerkę i właśnie po badaniach też plamiłam odrobinę, najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze :slight_smile:

gabilabi oby było tak do końca nagroda naprawdę się należy :slight_smile:

Ja jestem w 28 tc. i plamienie zdarzyło mi się kilka dni temu. Wyczytałam, że na tym etapie nie jest to normalne bo może zwiastować problemy np. z łożyskiem dlatego zgłosiłam się na izbę przyjęć. Zrobili mi KTG, USG i okazało się, że wszystko w porządku. Wydaje mi się, że mógł być to skutek stresu, dzień wcześniej mocno się zdenerwowałam w pracy. Jeśli się martwisz, zgłoś się do szpitala, lepiej sprawdzić i się uspokoić niż czekać z niepokojem na ustaloną wizytę.

Plamienie moze byc rowniez po stosunku badz badaniu

Portowa witam.
Ja aktualnie jestem w 32tc ale bedac w 17 dostalam krwotoku silnego. Okazalo sie ze lozysko jest nisko umiejscowiome a szyjka macicy skrocona. Dostalam zakaz podnoszenia i dzwogania i do tego lezenie jak najdluzej. Dodam ze 3 tyg. Spedzilam w szpitalu. Od 17 tyg. Lezę i mam juz serdecznie dosc, ale no coz. Amowie o tym dlatego ze u mnie przyczyna bylo wrecz zaharowanie sie. Pracowalam na 2 etatach, ciagnelam studia zaoczne i konczylam dzienne. Do tego obrona pracy w 3 miesiacu ciazy i prowadzenie domu. U Ciebie mam nadzieje ze to nic powaznego, ale przestrzegam Cie zebys dbala o kontrole lekarskie i starala sie wszystko zrzucic teraz na drugi plan. To tylko 9 mcy i wszystcy sobie poradza swietnie. Daj sie rozpieszczac, mysl pozytywni i odpoczywaj. Zycze Ci wszystkiego najlepszego!!:slight_smile:

Rzeczywiście miałaś bardzo dużo zajęć, zdecydowanie za dużo jak na jedną osobę, a tym bardziej ciężarną, która powinna dbać o siebie. Najważniejsze w ciąży jest zdrowie i dobro maluszka, także zdecydowanie trzeba dbać o siebie i przestrzegać zaleceń lekarskich. Także dbaj o siebie i pamiętaj, że robisz to przede wszystkim dla swojego dziecka. Życzę wszystkiego dobrego.

O jej. Ja bym nie będąc nawet w ciąży, nie wyrobiła z tyloma obowiązkami. Podziwiam. Ja tylko przez miesiąc pozwoliłam sobie na intensywniejszy dużo tryb życia i od razu szyjka krótsza o 1cm. Także teraz leżę i pachnę.