Plamienie wodniste a utrogestan

Cześć dziewczyny. Od początku ciazh przyjmuje utrogestan 200 (4 tabl. Dziennie zgodnie z zaleceniem ginekologa). Czy któraś z was zauważyła może zwiększoną produkcję wydzieliny wodnistej (przezroczysta lejaca jak woda z domieszką bieli)? Dodam iż jestem aktualnie w 16tc+4. Słyszałam że po utrogestanie może być zwiększona produkcja tej wodnistej wydzieliny. Dodam tez ze nie mam nieprzyjemnego zapachu, nic mnie nie swędzi nie drapie, nie piecze etc. 

Pozdrawiam 🤗

Ja nie brałam tego leku ale praktycznie do 7 miesiąca miałam mega dużo wydzieliny jaka opisujesz. Jeśli masz wątpliwości to zapytaj ginwkologa. 

akk bardzo dziękuję za odpowiedź. Niedługo mam wizytę i będę pytała, z tym że zastanawia mnie czy więcej jest takich kobiet 🙈 bo mnie to męczy 🙈

To tym bardziej zapytaj. Powodzenia ♥️

Też nie brałam spróbuj poszukać w internecie czy to normalne i koniecznie zapytaj ginekologa. Są swieta więc pewnie dziewczyny,,zarobione,, i nie mają czasu odpisywać 

A jesteś pewna, że nie są to pozostałości rozpuszczonej globulki? Nie ma białych resztek? Ja co prawda nie po utrogestanie, ale po wszelkich innych globulkach mam takie uplawy.

Druga sprawa, że producent w działaniach ubocznych wymienia dużą ilość wydzieliny, ale oleistej, nie wodnistej.

Mnie się zdaje ,że to jest działanie niepożądane stosowania tego leku.

Jak jesteś pod kontrolą lekarza to nie powinnaś mieć żadnych obaw :* 

Taaak tez tak mialam 

czesc jezeli lekarz cie zdiagnozwal i powiedzial ze jest ok to nie martw sie na zapas :)

Będąc w ciąży taka wodnista wydzielina to normalna rzecz. Sama pamiętam, że byłam zdziwiona, że jest jej tyle. A stosowanie globulek tylko zwiększa ilość wydzieliny. Zazwyczaj nawet w ulotkach o tym piszą.

Tak też tak miałam, czasem jak ze mnie poleciało to bałam się że to może być krew strasznie to działało na moją psychikę 

Ja w ciąży dużo produkuje takiej wydzieliny, ale lekarz mówi że nie ma czym się martwic bo to normalne 

Oj ja miałam mega dużo wydzieliny aż się dziwiłam i martwiłam. Nie mogłam stosować wkładek a bieliznę musiałam zmieniać non stop. Gdzie usiadłam tam plamy.. masakra

Po ciąży znów mega suchość. Dopiero po 1 miesiączce jakoś się unormowało 

jesli nie ma innych objawów typu ból pieczenie czy swędzenie to bym nie panikowała :)śluz w trakcie ciąży się zmienia i ja miałam podczas całej ciąży różny 

Monika rozumiem doskonale, bo miałam tak samo. Szczególnie w tych pierwszych tygodniach. Tylko poczułam, że mam mokro i biegłam do łazienki, bo miałam jakieś dziwne przeświadczenie, że to pewnie krew. Na szczęście z czasem mi przeszło.

Ja w pierwszej ciąży panikowałam, abonto śluz był za gęsty a to bo było go za dużo. Później już wiedziałam, że to jest normalna reakcja organizmu . Ale i tak zawsze znajdzie się coś co mnie zaniepokoi.

Sylwa,  i jak  Twoje  sprawy  się mają?  Już wszystko  w porządku? 

Obawiam się, że możemy już się nie dowiedzieć, bo sylwa chyba już nie wchodzi na forum :(

Ja mam tak do tej pory że poczuje co kolwiek i myślę że to krwawienie 

jej dziewczyny jestem przerazona tym co piszecie... krwawić tak dlugo... jakie sa przyczyny tego ?