Plama na skorze po olbas oil

Dzien dobry.  Moj synek miał niedawno katar i zakroplilam.mu parę kropli olbas oil na ubranko bo.pani w aptece mowila mi że tak można i moj roczny synek ma plamę na ciele po ttm olejku . Czym można to posmarować żeby się zagoilo ? Czy może po tym zostać blizna  ? 

Ojej to wyglada nie najlepiej, moze skonsultowac z lekarzem lub pania z apteki?

Odnosnie kropelek na bluzeczke zawsze zakraplalismy na plater opatrunkowy ktory byl przyklejany do bluzki zeby plam nie było. 

Ja bym to skonsultowala z lekarzem. Może to być reakcja alergiczna. Moim zdaniem samo nie przejdzie ale lekarzem nie jestem więc mogę się mylić 

Faktycznie nie wygląda to za dobrze. Może lepiej udać się do lekarza, może to być jakaś alergia. Ja zawsze kupowałam te plastry z amoraktiv ;)) 

Chyba odparzylo. Może spróbuj sudocrem. Mój synek miał całą klatkę piersiową czerwoną po depulol ale znikło. Ale aż tak nie poparzyło.

Nie wygląda to dobrze, jakby było to odparzone bądź wypalone. Skontaktuj się z lekarzem ja bym nie stosowałam już na to chore miejsce żadnego kremu aby nie pogłębić  stanu 

Myślicie ze zostanie po tym blizna ? Pójdę z tym w poniedziałek do lekarza bo dziś niestety pediatry nie było.  Zasypałam takim żółtym proszkiem na rany . Pan w aptece mi polecił ale martwię się ze zostanie mu blizna na całe życie 

To wygląda jak oparzenie  :O 

Może warto pokazać to lekarzowi,a póki co lepiej niczym tego nie smarować tylko przemywać codziennie wodą i osuszać ,samo powinno się jakoś zagoić. A czy dziecko narzeka na ból, swędzenie , pieczenie? Wygląda to naprawdę niepokojąco. Z pewnością nie aplikuj tych kropli ponownie, bo być może  to reakcja alergiczna.

Ewentualnie może Entil ?

Momika szok. Skonsultuj z lekarzem zanim coś z tym zaczniesz robić 

Ja bym poszła jak najszybciej do lekarza 

Momika , spokojnie, myślę ,że blizny nie będzie.Według mnie powinno się raczej zagoić i z czasem nie będzie śladu. Najlepiej jednak pokażcie się lekarzowi,on lepiej doradzi co zastosować, aby poprawić regenerację. Ja mogę polecić żel Kelo-cote , ale myślę,że raczej nie będzie potrzebny.

O matko! Jakie to musi być mocne, se coś takiego się stało że skóra. Wygląda jak oparzenie! Ja bym z tym poszła do pediatry i nie kombinowała nic na własną rękę. Może na żywo nie wygląda to tak drastycznie, ale na tym zdjęciu masakra. 

Jej, wyglada to nieciekawie. A to boli? Jesli tak to moze lekarz by cos przepisal zeby sie rana zagoila 

szkoda dziecka 

odnośnie blizny to trzeba uważać aby ciała nie opalić w tym miejscu bo moze zostać blizna lepiej to miejsce teraz chronić;(

Wygląda jak po użyciu jakiegoś zracego środka chemicznego .... jak się będzie brzydko goic to może być blizna

Jesteś pewna że to po tym? Tam są jakieś olejki eteryczne ale żeby aż taka ostra reakcja. 

Spróbuj Argotiab w kremie 2-3x dziennie jak po 2 ndiahd nie będzie lepiej to koniecznie do dermatologa. 

Czy byłaś z tym u lekarza? co powiedział ?

Mominka jak z dzieckiem? 

Tak byłam rana juz wygląda lepiej . Kazał zasuszyc żółtym proszkiem i po dwóch dniach juz jest sucha . I teraz mam smarowac linomagiem