Plama na skorze po olbas oil

MoMika i faktycznie o tego się zrobiło ?

Ale to od olbas się zrobiło??

Witam,

Zmiana wygląda niepokojąco. Uważam, że koniecznie trzeba pokazać ją lekarzowi. Nie ma co ryzykować samodzielnego leczenia w domu.

pozdrawiam serdecznie,

Marta Cholewińska-Dacka

Momika czy cos wiadomo już ?

Beata tak wyjaśniło się w komentarzach poniżej jest opisane

Momika co to jest żółty proszek? 

ale zniknie i nie będzie śladu ?

Beata pewnie zależy jaka dziecko ma skórę u jednych zostanie blizna u innych się zagoi bez problemu

Anita dobry patent z tym plasterkiem. Rana nie wygląda fajnie myślę ze nawet należy smarować jakas maścią aby sie zagoilo mialam juz stycznosc z olbas i nie widziałam jeszcze takiej reakcji musi mieć synek naprawdę delikatna skórkę 

Skóra dzieci szybko się regeneruje, nie jest to głębokie uszkodzenie powinno ładnie się zagoic, bez śladu. 

Tak u dzieci wszystko szybko się goi 

ale nie wygląda  to zbyt ładnie 

Kverve tez zależy moja siostra miała rozcieta nogę w wieku 6 lat i pomimo super zszyciu i bardzo dobrej  maści na blizny rana jest bardzo rozlegla i widoczna 

Nati, dużo zależy od rodzaju urazu. Tutaj jest rana powierzchowna. Rozcięcie to co innego bo dochodzi głębokość też. 

Ja mojej córce po operacjach kupowałam żel na blizny Kelo- Cote taką polecił nam chirurg plastyczny i sprawdził się bardzo dobrze.

Tu jednak jest to na wierzchu to raczej powinno zniknąć i nie zostawić śladu 

Z bliznami jest roznie corka jak jechała na hulajnodze i się przewróciła to udezyla noskiem o rączkę hulajnogi lekko rozcięła o ten plastik zakancAjacy rączkę, bardziej zarysowanie możne zadrapanie niz rozcięcie,mimo kremów ma ślad;( nie duzy na szczęście ale jest

Nie no pewnie ze nieraz jest tak ze nawet nic nie trzeba stosować i wszystko się zagoi oby tak było i w tym przypadku ☺

Nati jeśli rana była szyta to znaczy, że była głęboka więc przy takich tanach z reguły pozostają blizny. Tu jest tylko powierzchowny ubytek naskórka bez ingerencji w skórę właściwą i tkankę podskórna więc gojenie na bank będzie bez śladu. 

Tu nie była szyta więc powinno zejść

Dokładnie zależy jaka rana chociaż ja miałam lekka ranę na kolanie gdy przewróciłam się na rowerze i została mi do tej pory a wcale nie wyglądało to groźnie