Płacz i nerwowe ssanie

Teraz są słynny jakieś kropelki z Niemiec Jest o nich głośno. Ja na szczęście nigdy jakoś bardzo nie męczyłam się z bólami brzuszka. Jedynie jedzenie przez pierwszy miesiąc wiadomo układ pokarmowy musiał się przystosować a później już córeczka super sobie radziła i obeszło się bez żadnych bóli

Witaj, ja też maialm 2 tyg temu CC i też pokarmu w piersiach mam tule co kot napłakał. Ale przed każdym karmieniem przystawiam synka do piersi. Nie ma wiele ale zawsze coś. Największy napływ mam po wieczornym prysznicu takim dość mocno ciepłym wtedy pokarm sam leci. I też się maluch złości przy ssaniu czasem się robi aż czerwony ale nie zwracam na to uwagi i dalej próbuje. Z mleka modyfikowane nabawił się zatwardzenia 2 dni temu. Kulki w pieluszce były twarde jak kamienie. Robiłam i robię herbatkę rumiankowa bez cukru. Przed każdym karmieniem wypiją ok 30ml. Wczoraj wieczorem po większych napinaniach zrobił kuleczkę ale już dało się ją zgnieść a za jakieś 2 godz zrobił już 2 razy normalna kupkę. Rumianek dzieciom nie zaszkodzi nie trzeba się bać. Lepiej podać naturalne produkty niż ładować odrazu chemię. 

Arika, herbatka rumiankowa to już troche mit. Ja bym sie zastanowiła nad zmianą mleka sloro bo tym co podajesz malych ma problemy przuszkowe. Podajesz probiotyk? Polecam biogaja 

Natalia, ja tez slyszalam o tych lropelkach z niemiec ake slylaszam tez ze jest to to samo co espumisan tylko mocnwjsze wiec mozna po prostu zwiekszyc dawke espumisanu. Ja na szczescie nie musialam podawac nigdy kropele. Masowałam brzuszek, podawałam probiotyk a jak byl taki problem ze kupy dlugo dziecko nie robilo to robilismy taką naturalną lewatywe miodową po konsultacji z półożną i ta kewatywa pomogła 

Espumisanu nie można łączyć z biogaja. 

Ja podaje estabion baby :) 

Te kropelki z Niemiec to sab simplex. Ja podawałam, jak mieliśmy problemy i działały. Teraz jak już karmię tylko piersią to kolek raczej nie ma. Czasem jak młoda dłużej nie umie kupki zrobić i widzę, że już ją to męczy, to podaję trochę podgrzanej wody niegazowanej i kupka jest na zawołanie. Każdy musi znaleźć swój sposób, jak najlepiej pomóc wtedy dziecku.

Bardzo dużo osób mówi o tych kropelkach były kiedyś na olx i vinted a Wy z jakich źródeł kupujecie? 

Mi znajoma z Niemiec przywiozła. Z ciekawości sprawdziłam olx i vinted i tam brak, bo pewnie od razu się sprzedają.

Dlaczego nie można mieszać biogaii z eapumisanem? 

Mi właśnie tak położna mówiła nawet mi zaznaczyła na kartce to żeby nie łączyć. 

Mówiła że moga wystąpić duże problemy z brzuszkiem 

A udaje mu się normalnie zrobić? 

Monia czemu nie można dawca Espumisan i biogaja ?

Nam położna mówiła że są wtedy duże problemy z brzuszkiem. Niektóre odradzają i spotkalam się już z takimi opiniami 

Nie. Wiem czy dużo różni się biogaja od dicofloru ale ja podawałam wlansie dicoflor i espumisan razem, za radą lekarza i położna Tez polecała

Na też podawałam espumisan i wystarczył, lekarz też zalecił podawanie probiotykow dicoflor 

Jawet jeden składnik w składzie i już się różnią 

A czy probiotyk podajecie codziennie? Czy tylko w razie problemów brzuszkowych i wtedy właśnie z jakimś espumisanem itp?

Wcześniej podawałam codziennie, teraz już nie podaje Wogole. 

Moja nie ma problemow 

Teraz podaje tylko witaminę d3. 

Ale wcześniej dawałam estabion baby który już zawierał witaminę d3 także nie musiałam dawać vigantolu i dodatkowo jak było coś nie tak to dawałam espumisan baby 100. 

Magdalena ja dawałam codziennie jak zaczęły się problemy z zaparciami. Miałam Espumisan i delicol na kolki. Po delicol często są zaparcia,więc kazano włączyć probiotyk. Teraz teraz daje znowu codziennie,ale tydzień miał mały antybiotyki dożylnie więc wolę jeszcze dawać bo w szpitalu też dostawał 

To ja muszę podpytać lekarkę, czy dalej codziennie mała ma brać ten probiotyk.

A przestałam dawać koło 4 miesiąca jak się jej organizm przyzwyczaił do mleka mm