"Piwo" Karmi w trakcie ciąży

ale też pojawiają się głosy,że e-papieros jest szkodliwy… Lepiej sobie kupic słonecznik żeby zająć czymś ręce a nie kopcić :stuck_out_tongue:

Wiecie nie wyobrażam sobie żebym nie dbała o siebie w ciąży. Wiem że niektórzy nie mają świadomości tego że ich zachowanie szkodzi dziecku,ale niektórzy robią wszystko żeby ciążą przebiegała prawidłowo ,dbają o swoje zdrowie i dietę a problemów nie brakuje. Bywa tak że mimo dbania o siebie dzieci rodzą się chore.

Ja w pierwszej ciąży bardzo o siebie dbalam na wszystko musiałam uważać,przez całą ciążę miałam problem z bakteriam brałam tabletki, a i tak jak mały się urodził miał bakterie w organizmie i dostawał antybiotyk.

A. AZULAK a ja mam w moczu bakterie i właśnie sie caly czas leczę ale nie chcialabym aby moje dziecko tez przeze mnie coś miało a tez dbam o siebie A bakterie sa

Też ciągle mam w moczu bakterie. A dbam o siebie jak tylko mogę. Piję herbatę i zawsze dodaję do niej łyżkę swojskiej zaprawionej żurawiny. Ale mimo to to zawsze jakieś mi wykaże.

Z moim moczem na szczęście póki co wszystko ok. Nie jest to jednak aż tak istotne. Ważne, ze dziewczyny dbamy o siebie. Ja przynajmniej nie będę mogła sobie zarzucić, ze dziecku coś kiedyś będzie dolegać z mojej winy.

Dokładnie. Wiemy ze o siebie dbamy jak najlepiej potrafimy. Czasem są takie zrzadzenia losu na które nie mamy wpływu mimo ze robimy wszystko jak należy. Grunt zeby potem żyć z czystym sumieniem i z myślą ze dalysmy z siebie wszystko :wink:

W tej ciąży na całe szczęście nie mam bakteri w moczu :slight_smile:

kumpela a dobrze pobierasz mocz ? ja zawsze źle pobierałam i co wizytę bakterie w moczu miałam aż w końcu gin mi zwrócił uwagę jak mam to robić i na następnej wizycie nic nie było :slight_smile:

Bardzo ważne jest żeby mocz pobierać po umyciu się , rano i nie pierwszy opad tylko mocz z środkowego strumienia. Jeśli tak będzie pobierany to na pewno wyjdzie dokładnie.
Ja w ciąży czasami miałam za wysokie pH to przyjmowała zurawine i wszystko ładnie się normowalo.

Roxi wydaje mi sie ze dobrze pobieram mocz środkowy strumień zawsze nie ten na początku tak mi się wydaje

Ph tez mam wysokie nawer powyzej 8 mialam ostatnio troszke mniej bo 7

Ja pobieram zawsze ze środkowego strumienia, ale nie wiedziałam, że wcześniej należy się podmyć. Dzięki za informacje. Nie chciałabym mieć oszukanych wyników.

Należy zawsze się umyć przed pobraniem moczy i najlepiej żeby wytrzeć się ręcznikiem papierowym. Żeby ręcznikiem zwykłym nie nanieść bakterii.

Ja na szczęście mam zawsze bardzo dobre wyniki z moczu :))

Ja podmywam sie i właśnie środkowy strumień pobieram

W takim razie od teraz zacznę to robić prawidłowo. Dobrze, że do tej pory nic mi nieprawidłowego nie wyszło.

To piwo również posiada jakis %. Myślę, że skoro ktoś decyduje się na dziecko to ma również w głowie to, ze decyduje się na odstawienie na ten czas wszelki uzwek i alkoholi. Myślę, ze nie jest to nic strasznego by odstawić piwo drinki. Dziecko i jego zdrowie powinno być najwazniejsze. Nie każdy ma tą szanse zajść w ciaże i mieć swoje dziecko.

W pełni się z Tobą Marzenko zgadzam. Piwko dopiero po porodzie i to góra raz na jakiś czas 1-no Karmi przy karmieniu piersią.

W ciąży alkohol powinien zawsze iść w odstawke…

Mi ochota na piwo i alkohol sama odeszła po jakimś czasie. Na początku przyznam, że popijałam warkę 0%, ale krótko, bo nie dość, ze droga, to słodka jak szlag.