Pierwszy ząbek

u nas jako drugie wyszli dolne jedynki 

pierw wyszly górne dwójki i taki wampirek byl

miedzy 10/11 miesiącem 

My mamy pół roku i już dwa ząbki na dole, synek byl trochę marudny ale w tym czasie miał też kaszel i katar, i tak jak piszecie trapal się po uchu 

Aniska, u nas pierwsza jedynka wyszła, jak mały miał niecałe 8 miesięcy, a na drugą musieliśmy czekać ponad półtora miesiąca :)

Idziemka, ból dziąseł może promieniować do uszu (podrażnienie nerwu trójdzielnego). Zresztą tak samo jest u dorosłego, jak boli ząb to ma się wrażenie, że wtedy boli cała twarz. Łapanie dziecka za ucho może świadczyć o tym, że idą ząbki, ale wcale nie musi, bo maluch może po prostu też poznawać swoje ciało :) 

Aniska ja zakładałam taki śliniak bawełniany, bo slinienie było nie do ogarniecia

Fajerka marudna jest drugi dzień, a dziąsła aż białe są, więc myslę, że coś jest na rzeczy...

Idziemka, możliwe, jak są też inne objawy, to rzeczywiście może być coś na rzeczy🙂

Anabana taki właśnie mam cały bawełniane malutki ;) i  super się sprawdza bo rączki ciągle w buzi do tego te ulania jeszcze;(

Fajerka 8 miesięcy to jeszcze tyle przedemna ;) ale zobaczymy jak będzie u niej bo u starszej to 5.5miesiaca i był ząbek 

Aniska, u nas w wieku 5,5 miesiąca to już były takie górki, jakby ząbki miały zaraz wyjść a i tak jeszcze kupa czasu minęła zanim się pierwszy ząbek przebił. Taki model się u nas trafił :)

Anabanana potwierdzam, małe śliniaki bawełniane do ząbkowania super. U starszaka używałam inaczej bym chyba nie nadążyła ze zdejmowaniem mokrych bodów. Były potoki śliny.

Polecam dentinox zakupic dostępny np w doz na zamówienie. 

U nas ciągle idą kolejne ząbki, na początku dolne jedynki, potem górne. W tej chwili bobo sie tak slini, że ostatnio znajomy wziął ją na ręce a ona takie tfu. No dramat. 

Fajerka zobaczymy jak u nas poki co zgrubione dziaselka na dole ale jeszcze czasu troche ma ;)

Dentinox to i my już mamy na zapasie ;)

Dentinox już można bez problemu dostać, u nas też jest:)

No właśnie w ciąży słyszałam, że to taki problem, że trzeba ściągać skas albo odkupywać od Januszu biznesu co zakupili paletami a tu cyk od razu dostępne. Super sprawa 

U mnie mała na początku nie chciała tego i się krzywiła bo to jednak ziołowe , teraz sama otwiera buźkę 

Dzieciaczki same czują że coś im pomaga. U starszych dzieci wspomagałam się dentinoxem i teraz też planuję. 

Dentinox ratuje życie haha :D

Wychodziła mi 8 - przeżyłam dzięki Dentinox. Polecam też DentoSept Mini. Też się sprawdza♥

dwarazyH, ja spróbowałam na sobie, to jest nawet smaczne. Mój syn tak samo, jak widzi, że otwieram tubkę, to się zaczyna oblizywać i problemu z posmarowaniem żadnego nie ma :)

Dentinox na 8 dobre nie wpadlabym na to ;)

A co do dostepnosci ja rowniez kupilam tubke jak uslyszalam ze ma ich nie byc ;); ale bez przesady jedna ;) mysle ze wystarczy ;) 

Nie pomyślałabym, że na 8 u dorosłych też pomoże;D

A miesiac temu mezowi wychodzila 8 ale dentinox... no lezal w szafce i straszyl;) bo bezbolesnie wyszla a ciekawe czy na bol zeba by pomogl;)

Aniska widocznie wystarczyła , że był :D