U syna bodajże około 5 msc. W ogóle się nie ślinił, jedynie dziąsłami gryzł wszystko. U córki około roku- jest wcześniakiem i może to miało wpływ na to że troszkę później ;)
To pewnie u mojej wojowniczki tez będą ząbki dopiero bliżej roku
Chyba jak do 18 miesięcy nic nie wyjdzie to trzeba się udać do lekarza, ale i tak pediatra na każdej wizycie sprawdza stan ząbków
U nas tez długo wyjśc nie mogły 😅
odkad miała 5 miesięcy bardzo się slinila i gryzaki cały czas w ruchu były
a pierwsze zęby wyszły coś oko 10 miesięcy
Czy sprawdzały Wam się chustki czy typowe śliniaki żeby dziecko się nie zalewało co chwile śliną?
U mnie niestety córka nie chciała niczego założyć …
plakala jak tylko chciałam jej założyć
O nie to faktycznie słabo...
Słyszałam, że niektóre dzieci tak bardzo się slinia że trzeba przebierać dziecko w ciągu dnia kilka razy
Moja córka bardzo się teraz slini i czasem przebieram jej mokre bodziaki
Oj tak u nas tak było
może czysty bodziak ale cała obśliniona
i nie wraz wstawiałam takie szybkie pranie na 15 min zeby tylko przeprać bo brudne nie było
Jak synek miał 4 miesiące
Szybciutko
moja ma zakladany sliniak, ale czasem sobie go zdejmie i zdązy się uslinić tak , że jest do przebrania;p
Moja córka się trochę ślini,ale nie ubieram sliniaków bo je próbuje zerwać . Widać,że ja drażnią
u nas to samo więcej placu niż to warte wole ja przebrać trudno i tak pranie trzeba zrobić a ciuchów na tyle ma
jak byla mniejsza to było gorzej nadrzyc z przebieraniem plamami po kupie itp :L
Mój to teraz okropnie się ślini,ale jak szły jedynki dolne to minimalnie się ślinik, teraz ubranka lekko mokre ,ale też nic nie ubieram mu dodatkowo
U nas młody się cały czas łapie za prawe ucho, więc możliwe, że idą górne jedynki. Na brodzie aż wysypka od śliny. Znając życie, to jeszcze trochę trzeba będzie na te górne ząbki poczekać.
A kiedy u was pojawiły się dolne zabki?
Dziś tak patrzylam i wydaje mi się że ma grubsze te dziaselka a słonik się strasznie już od kilku tygodni ostatnio w małym siniaku chodzila bo w ciągu dnia z 5 bluzeczek zmień jak nie slina to ulania;/
Fajerka łapanie się za ucho może o tym swiadczyć? Moja ma właśnie taką fazę ze ucho łapie, nie tylko swoje , ale i moje tarmosi włącznie z włosami...
U nas już 10 miesięcy i żabka nie widać jeszcze.
Opuchnięte dziaselka są jak narazie tylko