Mam nadzieję, że do wiosny to akurat szybko zleci ![]()
Też mam już kurtkę i spodnie narciarskie kupione z miesiąc temu bo faktycznie później jest ciężko. Mam nadyze w tym roku chociaż z tydzień będzie śnieg
Marzyłam o śniegu na Święta w tym roku ale patrząc na prognozy pogody to oczywiście znowu śnieg będzie w lutym
A już mi wszystko jedno kiedy. Byle by był ![]()
![]()
![]()
Lepiej nie patrzeć na te prognozy, bo to też się co chwilę zmienia… ale może chociaż na ferie dla dzieci spadnie śnieg
Ja też już dawno pokupilam zimowe ciuchy, kurtki,buty, kombinezony
ja jestem z tych co wszystko muszą mieć wcześniej zaplanowane, żeby mnie zimna nie zaskoczyła, jak kierowców
no i większy wybór ![]()
Ja juz prezenty mam kupione ![]()
jutro dojdzie ostatni ![]()
Tak samo musze miec wszystko gotowe bo nigdy nie wiadomo co bedzie… w zeszlym roku to tez mialam juz gotowe spakowane itp choinke ubieralam ostatniegi listopada smiali sie ze tak szybko… 3 grudnia wyladowalam z malym w szpitalu i wyszlam 20 grudnia
wiec potem mowilam ze dobrze ze mialam uszykowane wszystko
Już nie długo zacznie się na Facebooku wyświetlać , prognoza że w tym roku na pewno będzie zima stu lecia ![]()
![]()
![]()
![]()
Haha, jak co roku
ale ja już w tym roku widziałam ![]()
Haha ja też już prawie wszystkie mam pokupowane, jeszcze coś dla dwóch osób i koniec ![]()
A przepraszam nie mam dla mamy
bo z nia to zawsze problem ![]()
No czasem ciężko coś komuś kupić, żeby prezent był trafiony w gust i był przydatny ![]()
Ja jeszcze nie kupilam ale mam juz liste takze zaczne zamawiac w tym tygodniu. Tez wole powoli a nie wszystko na hura i cala wyplata idzie na prezenty i jedzenie swisteczne
Noo dokładnie, lepiej wszystko rozłożyć w czasie. Ja też mam już wstępną listę i powoli ogarniam, żeby grudzień był spokojniejszy… A ceny w sklepach niestety wysokie i wszędzie drogo…
Dlatego tym bardziej warto wszystko kupować wcześniej, zanim jeszcze podniosą przed świętami.
No mojej mamie ciezko cokolwiek kupic ![]()
Ja tak mam ze swoim tata ![]()
![]()
ile mozna kupowac kapcie ![]()
No to fakt. Ja już mam pododawane w koszyku co dla kogo kupić. Ale dopiero po wypłacie się za to wezmę bo przez to moje chorobowe w tym miesiącu bardzo biednie. Można rzec że od 10 do 10. Mąż się śmieje że do poniedziałku nawet na resztkach przeżyjemy a jak nam brak nie jedzenia to się dzieci do dziadków wywiezie i przyjadą najedzone ze słoikami dla nas ![]()
![]()
![]()
Czasem trzeba kreatywnie kombinować ![]()
Oj tak, dokładnie!
Teraz wszystko drożeje z tygodnia na tydzień, a przed świętami to już w ogóle potrafią „podkręcić” ceny Lepiej ogarniać wcześniej i mieć to z głowy, zamiast później stresować się w tłumach. Ja też lubię tak na spokojnie kupić po trochu, zaplanować, żeby grudzień był już tylko na cieszenie się klimatem, a nie na bieganie po sklepach