U nas właśnie jesteśmy w 3. Dniu rozszerzania diety
Synek ma 5,5 miesiąca i niedawno dostał pierwszego ząbka.
Zaczęliśmy od marchewki i oczywiście syn cały brudny, a przy okazji j ja:sweat_smile: Nie sądziłam, że to są takie emocje kiedy dziecko dostaje ząbki i zaczyna rozszerzać dietę! Niedawno jeszcze siedział w brzuszku, a teraz już taki duży chłopak! ![]()
Aktualnie korzystamy z akcesoriów Canpol i czekamy na paczkę z Lovi ![]()
![]()
Ooo to sliczniaczek i zestaw naczyc napewno Wam sie przyda ![]()
Już pierwsze testy za nami i jestem zachwycona
Najbardziej jestem zadowolona z płaskiej łyżeczki!
Ja widziałam na fb jak do pojemnika na zabawki dużego plastikowego wkłada mama takie tyci tyci krzeselko i wkłada bobasa , bobas je i jedzenie jest w pudełku a nie na ziemi ![]()
A taki worek to tez super sprawa
![]()
My kiedys mielismy podobna super nam sie sprawdzalo , jedzenie wpadalo do srodka a nie na ziemie, Czyszczenie tez spoko bo to taki materiał jak cerata wiec mokra sciereczka i czyste ![]()
Najlepiej sprawdziły się: silikonowe miseczki z przyssawką, miękkie łyżeczki dla niemowlaka i mata silikonowa pod talerzyk, żeby łatwiej sprzątać. No i cierpliwość oraz mokre chusteczki pod ręką to must-have ![]()
U mnie jest faktycznie mały bałagan po jedzeniu. Kupiłam specjalną matę którą rozkładam pod krzesełko. Co ciekawe że pomimo chceci wprowadzenia metody BLW mój synek jak narazie woli jeść z łyżeczki. Dobrze mi się sprawdziły takie łyżeczki
Ale teraz planuje przetestować te z Lovi. Dobrze się też sprawdzają talerzyki czy miseczki z przystawkami.
Ja karmie dziecko ze słoiczków bo tam jest mega
dobrze zmielone jedzonko i to mały je bez problemu. Jak chciałam wprowadzić jarzynki gotowane przeze mnie i mielone przeze mnie to jakoś mu nie podchodzą i nie chce jeść. Minusem słoiczków jest to że te jedzenie mocno farbuje tacki krzesełek czy śliniaki ![]()
co prawda ma 5.5 miesiąca i to jest nasz 3 dzień rozszerzania, siedzi w miarę stabilenie ale jak jadlam to nie spuszala ze mnie wzroku więc postanowiliśmy spróbować rozszerzać dietę próbowała mi brać łyżeczkę i miseczkę więc dałam jej łyżeczkę zamoczoną w miseczce z marchewką i ją wkładała do buzi i wylizała a następnie odkładała
Uuu 5, 5mca i siedzi w miarę mowisz , u nas zainteresowana jedzonkiem była w 7 mcu i tak zaczęłam ją karmic słoikami, bo też widzialam jej gotowość do jedzenie , jak widzi łyżeczkę to już otwiera pyszczek ![]()
Super się trzyma. Jak wykazuje chęć jedzenia to jak najbardziej dawaj jej ![]()
![]()