Witam serdecznie.
Jestem w 33 tygodniu ciąży, powoli kończę wyprawkę - a przynajmniej mam taką nadzieję i mam pytanie odnośnie pieluszek.
Jakich uzywalyscie na samym początku?
Ja kupiłam do szpitala pampers premium care 1 sztuk 22 i potem już do domu rozmiar 2 i na próbę dady jedno opakowanie 1.
Mam nadzieje że będą się sprawdzały.
Jak to było u Was?
Ile mialyscie pieluch w szpitalu?
I jakie się sprawdziły?
W szpitalu miałam jednoopakowanie Pampersów 1 i potem już kupowałam 2 czy to Pampers czy Dada.Sprawdziły się te i te W szpitalu paczka mi wystarczyła , urodziłam w niedziele w południe a we wtorek nas wypisali więc w sumie na 2,5 dnia
U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć pampersów. Były szpitalne pampersy premium care w ilościach takich że zawsze wystarczało a ja urodziłam w 36 tygodniu maluszka więc na początek musiałam znaleźc takie w rozmiarze 0 chociaż przed porodem nawet nie wiedziałam że takie istnieją
a potem mieliśmy tylu odwiedzających maluszka że dostaliśmy mnustwo pampków i kupowaliśmy dopiero 3.
Ja kupilam do szpitala Pampers active baby (zielone) rozm 1 i nie wykorzystalam całej paczki nawet. W domu testowaliśmy wiele innych firm, bo córkę wszystkie odparzaly. Po pewnym czasie wróciliśmy do pampersow zielonych, bo córka dostawala ich mnóstwo i jest ok;)
Do szpitala wzięłam jedno opakowanie pieluszek Pampers premium Care 1 te 22 szt. W szpitalu dostałam jeszcze jedną paczkę z jakimś pudełkiem. Zużyłam jedno opakowanie nawet nie wiem czy całe. W domu jeszcze zużyłam kilka paczek 1. Teraz nie wiem już dokładnie ile ale wszystko zależy od tego jak duże urodzi się dziecko. Mój nie był duży dlatego długo nosiliśmy 1. Później przeszliśmy na 2 i już zielone activ baby. Próbowałam wiele pampersów w tzw między czasie jednak zawsze wracam do pampersa i tutaj różnie w zależności od tego, które są w promocji raz zielone a raz premium.
Aha mogę Ci poradzić jeszcze żebyś nie kupowała za dużo pampersów 1 i 2 bo większość, którzy odwiedzają maluszka przynoszą zazwyczaj te mniejsze rozmiary. I na przypuszczam, ze będziesz ich miała w zapasie.
Ja zaczęłam kupować pampersy tak jak zezowata od rozmiaru 3.
Ja mialam dade 1 i zurzylam 1 paczke w szpitalu dostalam jeszcze 1 z pampersa , potem wysylalam meza po nastepne na biezaco
Kasiu ja właśnie przy pierwszym dziecku tak miałam, że podstawałam pieluszki pamiętam, że 1 to może z dwie paczki zużyłam i na 2 przeszłam
Tak jak większośc koleżanek 1 paczka jedynek a potem 2 przy pierwszej i przy drugiej córce Dada
u nas bez problemów się sprawdzają
Przy Ignasiu wystarczyła jedna paczka 1 premium care. Ksawciu urodził się mniejszy więc dwie paczki 1 zużyliśmy. Dady też były ok. Przejechałam się na pieluchach z Lidla toujur czy jakoś tak. Siostra używała dla swojej córki wzięłam raz od niej sprawdzić czy się nadają (tańsze były) i Ignaś dostał takiej alergii że wylądowaliśmy u dermatologa z przepisanymi maściami.
Dla mnie dady były najlepsze i najtańsze. Pampers używałam jedynie w szpitalu (taki wymóg) no i kiedy otrzymałam w prezencie dla dziecka a tak to sama kupowałam dady.
my od poczatku uzywamy dady pieluszki jak i mokre chusteczki sa najtansze ale i dobre
Ja na noc uzywam pampers gdyz uwazam ze s anajbardziej chlonne, a nie zmieniamy w nocy pieluszek (chyba ze jest kupa) a na codzienien uzywamy Toujours z lidla. Moim zdaniem sa lepsze od Dady, gdyz są ciensze. Takie moje zdanie
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Macie rację, żeby nie kupować za dużo bo pewnie dostanę od rodziny i znajomych pieluszki.
Kasia S. pisałaś że zależy od tego jak duże dziecko się urodzi. W 32 tygodniu czyli tydzień temu mój Mały ważył już 2 200, tak więc stwierdziłam że nie ma sensu kupować 0 tylko 1.
Mam jeszcze pytanie odnośnie stosowania kremu na pupę przy każdej zmianie pieluszki.
Bo zdania są podzielone. Stosowalyscie przy każdej zmianie czy co którąś pieluszkę?
Do szpitala wzięłam jedną paczkę pampersów 1 tam było chyba 22sztuki, ale brakło mi i mąż musiał mi dowozić kolejną paczkę. W domu miałam spory zapas 1 bo akurat były na promocji to kupiłam kilka paczek
Córeczka urodziła się mała, więc pieluszki 1 używaliśmy do około 1,5-2 miesięcy.
Krem na pupę na początku stosowałam przy każdej zmianie pieluszki, ale z czasem stosowałam raz dziennie, na noc, później jak tylko pojawiały się zaczerwienienia.
Ja przez doslownie pierwsze 2-3 tygodnie stosowałam za każdym razem. Potem przeszłam na mąkę ziemniaczaną bo to mniej chemiczne, a teraz powiem że nie stosuje nic a maluszek ma piękny tyłeczek Ja jestem zdania że im mniej tym lepiej więc kiedy sprawdziłam że wszystko jest ok to przestałam cokolwiek nakładać. Wiadomo czasem zdarzy się zaczerwienienie i wtedy stosuje kremik
Pirania mój mały w 33 tygodniu ważył 2200 a urodził się 3120.
Pieluszki 0 raczej Ci się nie przydadzą.Ja nie używałam i od razy byłam na 1.
Krem na pupę na początku stosowałam przy każdej zmianie pieluszki. Z biegiem czasu zaczęłam stosować tylko na noc a teraz smaruje tylko jak pojawi się jakiekolwiek zaczerwienienie. Ale wtedy i tak częściej mąka ziemniaczana.
Widzę że można kopiuj - wklej Wszystkie dziewczyny podobnie
To ja żeby się nie wyróżniać to napiszę że kupiłam pampery premium care 1 do szpitalnej wyprawki. Nie sądziłam że szpital może mieć jakieś wymogi co do tego jakie pieluszki się kupuje. W szoku jestem. Co do pieluszek Dada to mnie zaskoczyłyście. Często słyszałam negatywne opinie o nich i że tylko Pampers są dobre. A tu niespodzianka. W takim razie jak się tylko mój rozbójnik urodzi to koniecznie przetestuję Dady.
Antoś urodził się 3260 i zakładam mu 1 pampersa premiom care. Jedna paczkę mam swoją a jedna dostałam w szpitalu myśle ze dwie to wystarczająco i oczywiście Linomag
Marta dużo dziewczyn pisze że w szpitalu dostają paczkę pampersów ciekawa jestem czy u nas na dolnymśląsku też rozdają pampersy, fajnie by było ponieważ ja zamierzam wielorazowki używać ale w szpitalu muszę mieć jednorazowe pampki i jedną paczkę kupiłam a obawiam się że może mi braknąć bo na początku maleństwu często trzeba zmieniać pampersa.
Ja jestem z dolnośląskiego i nie dostawalam w szpitalu pampersow. Musialam miec swoje. Moja corka urodzila się z wagą 2850g i uzywalismy pampersy 1, mimo takiej wagi szybko przeszlismy na 2;) Nie ma co robic duzych zapasów tym bardziej, ze pampersy czesto sa w promocjach.