Ja jestem z dolnego śląska i pieluszki dostałam. Rodziłam w zeszłym roku w czerwcu.
Gabilabi a jakie wielorazówki zamierzasz używać? Jaki rodzaj?
Ja przed ciążą i na początku jej trwania byłam przekonana że będę wielorazówki kupować bo oszczędniej (mam fioła na tym punkcie), szykowałam się na Close-pop-in, bo niby najłatwiej używać i są najmniej problematyczne. Ale teraz im bliżej prorodu tym coraz bardziej się waham czy dam radę ogarniać jeszcze dodatkowo pieluchy - ciągłe pranie, czyszczenie z kupki itp.
Ja się zdecydowałam na kieszonki lecz różnych firm od najtańszych po najdroższe, szczerze to ja jestem swiezyna w tym temacie i kieruje się informacjami z neta a dokładnie czytam blogi mam eko, które radzą co mieć i jakiej jakości są poszczególne pieluszki przez nie testowane. Jak na razie mam 21 szt pieluch i jeszcze się rozglądam za kolejnymi, myślałam by kupić sobie takie typowo noworodkowe bo takich nie mam, mam jedynie te uniwersalnego rozmiaru.
Jestem świeżo upieczoną mamą i na start kupiliśmy pieluszki 1 z pampersa, ale w szpitalu też dostalysmy paczkę pampersow. też myślałam że na długo nie starcza i szybko przerzucimy się na 2-ki. Nasza mała rośnie ale nadal używamy 1, i kupujemy na bieżąco malutkie paczki bo chyba już ostatnia taka mała. Dodam że nasza córka ma już prawie 3 tygodnie, narazie nie kupuj za dużo bo każde dziecko inaczej także zobaczysz po porodzie jakie Twój maluszek będzie używać pampersow bo niektóre mogą uczulac także najlepiej poczekać z kupnem większej ilości
Również uważam że im mniej chemia tym lepiej. Dlatego jeśli mój Mały nie będzie miał problemów to zamierzam kąpać Go w samej wodzie bez oliwki czy płynu do kąpieli.
Marta W. wspominałaś o linomagu oczywiście tym z wit a i e a nie tym z cynkiem?
Ten drugi chyba tylko na oparzenia prawda?
Natomiast co do otrzymywania paczki pieluch pampers w szpitalu to zależy czy dany szpital jest w programie twoja pierwsza pieluszka. Jest tam wyszukiwarka i można sprawdzić dany szpital.
Na ich stronie warto się zarejestrować i zamówić probki 1 lub 2 a nawet 4 jak już macie takie duże dzieci.
Prania dzięki za informacje będę musiała później z komputera skorzystać i sprawdzić listę, niestety z tabletu nie mogę tego sprawdzić.
A co to znaczy, że smarowalyscie kremem lub mąka ziemniaczana? Chodzi o kąpiel w krochmalu czy jakieś inne smarowanie mąką jest?
Wysłałam zapytanie w sprawie pampersów czy w moim szpitalu również ta akcja jest odpisali mi że na razie jest wstrzymana ale żeby śledzić ich stronę ponieważ niedługo znów ta akcja rusza.
Ja kupuję Pampers Premium Care Planuję zakup 1 i 2 bo nie wiem ile Mały będzie miał wzrostu
Dużo osób poleca Dada, ja jakoś nie mam do nich zaufania jednak więc wolę Papmers
3zuza3 chodzi o to że mąkę ziemniaczaną stosujesz jak puder czyli podsypujesz delikatnie tyłeczek Jeśli nie ma tragedii ze skórą to nie ma potrzeby kąpać w krochmalu. To bardziej jak dziecko ma okropne potówki.
Gabilabi jak się zarejstrujesz na stronie pampers to będziesz otrzymywać od nich informacje na e-maila.
O możliwości zamówienia próbek, czy też innych promocjach i konkursach.
Fajne są również informacje na ich stronie z podziałem na każdy tydzień ciąży - zawsze można dowiedzieć się czegoś ciekawego.
Pirania dziękuję za informację
Ja do szpitala wzięłam cała paczkę pieluch dada 28 sztuk, a zużyłam ok.18 sztuk. Co do jakość to jesteśmy bardzo zadowoleni z dady, bo nie odparzają i nie mamy z nimi problemu. W szpitalu dostaliśmy paczkę pampersy premium care rozmiar 1 i po jednej pieluszce wyszło odparzenie na pupie, więc pieluszki wydaliśmy. Rozmiaru 1 używaliśmy ok. 3 tygodnie. Teraz testujemy pieluchy Pampers new baby dry rozmiar 2 i jak na razie jest ok, sprawdzają się. Moim zdaniem najlepiej kupić jeden rodzaj i sprawdzić jak zareaguje na nie dziecko, a sklepy są otwarte codziennie, także można w razie czego dokupić pieluszki
Zuza chodzi o to, że jak pojawia się zaczerwienienie na pupie synka biorę zwykłą mąkę ziemniaczaną i posypuje pupę. Tak jak pudrem. Zamiast kremu.
Jeśli chodzi o krochmal warto raz na jakiś czas w nim kąpać dziecko. Tak mi radziła moja położna i ja tak kąpałam Małego. Skóra wtedy jest nawilżona i taka inna.
Na potówki bardziej nadmanganian potasu (kali) on wysusza więc i kąpiel w nim. Ale woda ma być lekko różowa a nie fioletowa a kąpiel krótka.
Pirania do codziennej pielęgnacji linomag z witaminami bez cynku a ten z cykiem na odparzenia dopiero.
Julia a ja myślałam że premium care są najdelikatniejsze … a tu jednak się okazuje że niekoniecznie.
Masz rację każde dziecko inaczej reaguje.
Kasia S. dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio coś czytałam że premium care przeszły jakieś modyfikacje? I że po tych zmianach są dużo gorszej jakości, że częściej odparzają i łatwiej przesikują. Na fb pampersa dziewczyny tak komentowały.
Ewa tak zmieniły się premium na minus. Teraz mają taką siateczkę jak zielone. Są gorsze i mniej chłonne niż stara wersja. Mojemu Synkowi nic się nie dzieje po nich ale kuzynki córka zaraz jest odparzona i pampers w sensie siatka przykleja jej się do pupy.
Masakra. Taka siateczka nawet jak jest w podpaskach dla dorosłych kobiet to potrafi podrażnić a co dopiero w pieluszkach dla takich maleństw. Muszę sprawdzić jaką wersję kupiłam, jeśli z siateczką to zamówię Dady na wszelki wypadek, jeśli te miałyby odparzyć puzderko mojego rozbójnika…
Ewa ale nie wszystkie dzieci są tak wrażliwe. Mojemu np nie przeszkadza żadna firma i pieluszka. Nic go nie odparza. Możesz kupić w razie czego inne pampersy ale nie szaleją z zakupami. Sprawdzisz i przekonasz się sama jakie Wam najbardziej odpowiadają.
Ja za drugim razem też planuje zakup premium Care uważam że one dla takiego maluszka mimo wszystko są najlepsze. Nie wiem też czy te małe rozmiary też zmienili. Bo to zauważyłam od 3.
Dzięki za info. To muszę zgłębić temat w takim razie. Masz chyba rację, z tym żeby nie szaleć. W sumie w razie czego zawsze mogę męża wysłać po pampery.