U mnie było tak samo, jak tylko wyjmowałam telefon to córka przestawała się ruszać i tylko raz udało mi się nagrać jej ruchy.
Ja się wycwaniłam i nagrywałam czasem po kilka minut aż w końcu się udało uchwycić ruchy. :)
Tak, w 19 t.c. już jak najbardziej może być czuć ruchy dziecka.
Ja pierwszy raz poczułam w 17 tygodniu i na początku jeszcze nie byłam pewna czy to są ruchy, ale zaczęły się powtarzać i byłam pewna, że to maluszek się wierci.
Mam wrażenie, że dzieciaki są mistrzami jeśli chodzi o unikanie nagrywania Za każdym razem gdy wyciągałam telefon synek przestawał się ruszać. I to samo kiedy wołałam męża, żeby zobaczył jak szaleje
Dopiero pod koniec ciąży, kiedy te ruchy były już bardzo widoczne i cały brzuch się ruszał udało się nagrać
Haha to mi nawet pod koniec ciąży było trudno nagrać, córka chyba czuła że chce nagrać i w momencie się uspokajała.
U mnie tak samo córka chyba miała rentgen w oczach i widziała jak wyciągam telefon do nagrywania
To racja. Możliwe że dzieci widzą prze brzuch
Myślałam, że tak tylko u nas było
Hahaha nie tylko u ciebie
Niby takie maluszki a już takie sprytne
Pierwsze kopniaczki to najpiękniejsze uczucie, małe spryciule
A mój pod koniec ciąży się wręcz trochę uspokoił, więc mimo chęci nie udało mi się nagrać spektakularnych kopniaków Tak samo, jak tylko włączałam nagrywanie, to się uspokajał
Ale to musi być piękne uczucie , a jak ze spaniem u was? ja uwielbiam spać na brzuchu i nie wyobrażam sobie spać inaczej
To normalne że pod koniec ciąży dziecko się uspokaja bo jednak ma coraz mniej miejsca w brzuchu
Kiedyś też tak miałam dopóki nie zaszłam w pierwszą ciążę. Potem jakoś samoistnie zaczęłam więcej spać raz na jednym boku raz na drugim bo bałam się że śpiąc na brzuchu zrobię coś maleństwu. A im większy brzuch to opcja spania na brzuchu już totalnie odpada
Ja do dziś pamiętam kopniaka w żebra z końca ciąży
Dokładnie, na początku było ciężko
ojaa, widziałam, że można tez taką poduszkę kupić
Oj ten ból żeber pod koniec był straszny. Mój jakoś tak się układał, że często przez kilka godzin mnie żebra bolały.
U mnie ból żeber na przemian ze zgaga