Pati u nas też już odwiedziny chyba są cały czas bez limitu bonostatnio wchodziłam na strone i już nie było informacji ze tylko godzina;) tylko ze jedna osoba i w sumie dla mnie jest ok, chciałabym aby corka mogla wejść z mężem, ale rozumiem restrykcje I się do nich dostosujemy, jak się corka urodzila to było nas kilka na sali i były wrecz wycieczki z dużymi grupami ;( co niezbyt dobrze wpływało na młode mamuski;(
Co do wc to te fajnie by było mieć na sali toaletę zewsze lepszy komfort;)
Ja miałam na sali toaletę z prysznicem i to jest super, bo nie trzeba było popylać przez pół oddziału do łazienki. I było słychać czy twoje dziecko nie płacze.
Anabanana dokładnie, wystarczyłby ten mąż chociaż co któryś dzień żeby brudy zabrać. Ja przyjechałam do szpitala z 2 torbami, już mam 3. Zakładam że trochę miejsca pustego mi się zrobi ale chciałabym móc oddać chociaż głupi ręcznik i koszule do wyprania.
Serio luksusem jest łazienka w sali? Ja byłam pewna, że teraz to już taki standard na ginekologii i położnictwie. Nie wyobrażam sobie chodzenia i stania w kolejce na korytarzu do wc czy pod prysznic.
magda i lena : u mnie w miescie sa 2 porodowki aktualnie, jedna top nowoczesna sale 1,2 osobowe plus lazienka. druga - pamieta czasy PRL, na 3-4 sale (4-5 osobowe) jest jedna lazienka na korytarzu. dla mnie to nie sa warunki do rodzenia i połogu. podziwiam te panie, ktore swiadomie decyduja sie na ten relikt prl.
Tak samo z torbami, w dzień wypisu przez brak odwiedzin ludzie jak cyganie z 10 torbami wychodza... i dziecko pod pacha...
Jak ja rodzilam to szpital byl w trakcie remontu wiec lazienka tez na korytarzu a na sali to tez bylo sporo makusiek;( teraz widzialam ze są sale 2-3 osobowe a toaleta przy salach, kwestia tylko czy trafię tam na poród;)
Oj ja bym świadomie mając w mieście nowoczesny obiekt do takiego reliktu nie poszła. Chyba, że ja lepszą opiekę niż ten nowy, jednak wątpię. Bo często to i w umysłach personelu PRL.
U mnie w mieście łazienki na patologii ciąży są na korytarzu, zresztą jak byłam w tym roku tam to na sali było nas 6 upchanych osób wiec tragedia. Tam gdzie rodziłam łazienka na sali u 3 łóżka
Anabanana daj spokój. W dzisiejszych czasach aż się wierzyć nie chce. Tak jak mówisz skoro nie ma rejonizacji to się dziwię że ludzie takie szpitale wybierają. Nie mówię tutaj o sytuacji gdy coś się dzieję i muszę jechać do najbliższego szpitala bo to wtedy wiadomo siła wyższa.
W szpitalu w którym rodziłam 2 lata temu łazienka była przy pokoju ale dostęp do niej mialy 2 pokoje, z dwóch stron sie wchodziło. Na sali wtedy leżałyśmy po 2 ale wiem ze i czasem po 3 leżą.
W tym szpitalu w którym chce rodzic teraz nie.mam pojęcia jak wyglądają sale po porodzie. Te porodowe maja chyba jedna wspolna lazienke na korytarzu, nie zwróciłam nawet uwagi szczerze.mowiac... a jedna porodowa ktora jeszcze tworza ma swoją osobna łazienkę.
No i odwiedzin nie ma. Chyba ze któraś rodzaca wykupi sobie prywatna sale za 800 zł za pobyt. Wtedy mąż moze ja odwiedzać popołudniami.
Gdy 2 lata temu leżałam na patologii, to były dwie łazienki na cały oddział. Masakra - z rana kolejki niemożliwe. Oddział poporodowy też miał łazienki na korytarzu - była tylko jedna sala z własnym węzłem sanitarnym (miałam szczęście do niej trafić).
W styczniu leżałam na oddziale ginekologiczno-położniczym w innym szpitalu, gdzie oddział był wyremontowany i łazienka była w pokoju. Cudo! Tak powinno być. Jeszcze przed porodem, jak przed porodem, ale po porodzie uważam, że w każdym pokoju powinna być łazienka, aby kobiety mogły na spokojnie zadbać o higienę, rany i nie martwić się czy dziecko płacze czy nie.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.