Mała zaczęła 6 miesiąc, więc powoli zaczynam się rozglądać za spacerówką. Ale tego jest tyle, że człowiek już się gubi. zależy mi głównie żeby składała się do małych rozmiarów, nie była za ciążka, koszt do 1000 i żeby była to spacerówka już do końca jeżdżenia w wózku. W sumie nie wiem czy lepsza jest z rozkładanym oparciem i podnóżkiem, czy ta ala kołyska. Pomóżcie
Ja wybrałam wózek xlander xpulse 2w1. Niestety co do samych spacerówek nie mogę nic polecić. Jednak warto zwrócić uwagę by materiał z jakiego jest wykonany miał filtry uv, które chronią dziecko przed promieniowaniem słonecznym. Drugą rzeczą jest wkładka do wózka, którą można wyjmować. Trzeba zwrócić uwagę na materiał, na którym siedzi pociecha. Nie może być śliski- a takich jest multum na rynku, ponieważ dziecko będzie wysuwać się do przodu i na boki podczas jazdy. Trzeba również sprawdzić czy w zestawie są osłony przeciwdeszczowe i siateczkowe. Czy można regulować podpórkę pod stópki.
Mój synek będzie miał teraz 5 miesięcy ale spacerówkę już kupiłam bo była akurat na promocji .
Mi zależało żeby spacerówka można było wjechać wszędzie z racji że duzo spacerujemy po lesie itd nie równe tereny . Też bardzo dużo wózków oglądałam ale najważniejsze dla mnie były pompowane koła , możliwość jazdy przód tył . Przewiewna buda z UV z dużym koszem i możliwością dokupienia gondoli . Także jak będę mieć w przyszłości jeszcze jedno dziecko to kupię tylko gondole za 350zl .
Wózek to easy go optimo . Pamiętaj ważne jest żeby wózek pomieścił później też np 2 latka . Wydaje mi się że te wózki kubełkowe nie nadają się na większe dziecko a tak zawsze można dokupić wkładkę do wózka
My mieliśmy sporo wózków. Zostaliśmy przy mutsy transporter. Jesteśmy zadowoleni . Koła piankowe
Ja stałam się szczęśliwą posiadaczka Valco Snap 4 Sport! Gorąco polecam…wózek leciutki, na pewno długo posłuży siedzisko jest dość spore, budka po rozłożeniu zakrywa dziecko i chroni przed słońcem. Generalnie same ochy i achy. Wózek nie ma amortyzacji ale dzięki pompowanym kołom w ogóle tego nie odczuwam. Jedyny minus to ortalionowa tapicerka, więc musiałam kupić wkładkę, żeby córcia się nie ześlizgiwała. Koszt niestety przekracza 1000 ale gdyby kupić na kołach piankowych to zmieści się Pani w budżecie
Ja postawiłam na nowość anexa air-x. Wózek bardzo wygodny, lekko się prowadzi, ma dobrą amortyzację i zwrotne koła. Wszędzie bez problemu nim wjadę a do tego jest łatwy w obsłudze. Jestem z niego zadowolona.
też polecam easy go optimo siostra miała i bardzo mi sie podobał. My mamy no własnie zapomniałam naze kurcze.
U mojej szwagierki sprawdza się Joie Litetrax 4 FLEX SIGNATURE, ma 9 kg. Wózek składa się jedną ręką i po złożeniu bardzo mało zajmuje miejsca. Sama zastanawiam się, czy nie kupić wózka z Joie tylko Lietrax z pompowanymi kołami, podobne są pod względem wagowym i to, jak się składają :)
Ja ostatnio kupowałam spacerówkę Lionelo Irma i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest zwrotna, lekka, łatwo się składa i rozkłada. Dodatkowo siedzenie jest opuszczane, więc jakby co można położyć malucha. Minus, to małe kółka i nie na każdą trasę się nadaje (np. na piasku mega ciężko chodzi). Ale po mieście jest idealna
Słyszałam że Lionelo są fajne i mało miejsca zajmują gdy się złoży.
Właśnie mam zamiar kupić bo nie są drogie.jest promocja teraz na allegro za 400 coś..
Najlepiej jechać do oficjalnych sklepów i przetestować znaczy przypasowac dziecko i się spytać jakie funkcje mają..
Z hipp są fajne spacerówki i dodatki. Ja mam też wózek 3w1 i tam jest spacerówka i starczy już do końca.
Mi się wydaje że te kołyski są nie praktyczne i dziecko za długo w takim wózku nie pojeździ. My mamy wózek easy go optimo air i jestem zadowolona . Najważniejsze rozkłada się na płasko więc jak dziekco nie siedzi samodzielnie a wyrosło już z gondoli śmiało możemy wsadzić do takiego wózka . Możliwość jazdy przód tył . Duża buda więc nie potrzebna parasolka jak świeci słońce żeby ochronic dziecko przed promieniami . Możliwość dokupienia gondoli ja jestem bardzo zadowolona z wózka . I ma pompowane koła nie plastiki czy piankowe , wózek wygląda zgrabnie i nie jest duży . Polecam z czystym sumieniem koszt około 1000zl
mcy. Nie siedzi jeszcze stabilnie, ale próbuje powoli siadać z podporem. W gondoli nie chce już leżeć. Jakiś czas woziłam ją na brzuchu, ale zaczęła podnosić się na kolanka, więc zrobiło się to niebezpieczne. W związku z czym, szukam spacerówki rozkładanej na płasko (nie siedzisko kubełkowe). I z przekładanym siedziskiem, bo nie jestem jeszcze przekonana, by wozić ją przodem do świata. Ale tu mam pytanie. Spacerówki mają przeważnie z przodu skrętne kółka, jak się przełoży siedzisko przodem do rodzica, to te skrętne kółka są z tyłu. Czy wówczas wygodnie się prowadzi? Jako, że przeprowadzka do spacerówki przypadnie nam na okres jesienno zimowy, to chciałabym by miała dużą budę. Budżet mam ograniczony. Chciałabym wydać max 600 zł, ale jak nic w tej cenie nie będzie ciekawego, to max 1000 zł. Dodatkowo musi mieć duży kosz na zakupy, składać się do małych rozmiarów do bagażnika. Udźwig myślę, że może być do 15 kg, bo córka drobna (ma obecnie 70 cm i 7 kg). Użytkowany będzie w mieście na łatwym terenie. Podoba mi się lionelo annet, ale nie ma przekładanego siedziska. Myślałam też o bebetto Nico, ale on z tych droższych i opinie skrajnie różne, od zachwytu do nienawiści. W stacjonarnym sklepie u mnie w mieście jest jeden jedyny wózek z przekładanym siedziskiem espiro. Niestety nie wiem jaki model. Tak więc co polecacie?
Myśmy mieli baby design clever, waga tylko 7 kg, duża buda, kilka pozycji również na płasko, jest funkcjonalny i koszt tylko połowa kwoty co planowałaś wydać.
70 cm i 7 kg? To dość mało nie?
Ja to nawet nie wiem ile moja spacerowka waży muszę obczaić
Bardzo fajne są spacerówki Lionelo. Tanie, leciutkie, rewelacyjnie się składają i zajmują bardzo mało miejsca. Dodatkowo rozkładają się na płasko. Ale nie mają przekładanego siedzenia/rączki. Więc musiałabyś z tego ewentualnie zrezygnować. No i ich niewątpliwą zaletą jest cena: do 500 zł znajdziesz nówkę ze sklepu i z różnymi gadgetami. Ja mam Lionelo Irma i służy nam już 2 lata - przeżyła dwójkę dzieci :) Jedynie trzeba podkreślić, że jest to typowo miejski wózek, czyli na piach czy do lasu średnio się nadaje.
My jak narazie mamy ta z wózka 4 w 1. Zobaczymy jak się sprawdzi. Jak bd Kijowa to zmienimy na inną
ja tez uzywam taka z zestawu 3 w 1
Cybex balios S lekka, szybko się składa i mało miejsca zajmuje.
My posiadamy joie litetrax i jesteśmy bardzo zadowoleni 🙂