Jako pierwsza przytulankę to mój synek miał pieluchę :) teraz lubi coś trzymać w rączce i miziac się po nosie. Zrobiłam mu taka przytulankę która wygląda jak szmatką z głową misia ;) bardzo mu przypadła do gustu.
Mamy wydrę i takiego misia z projektorem na brzuszku. Wydra może sprawdzała się na początku, w pierwszych miesiącach. Teraz woli misia z projektorem. Lubi patrzeć na te światełka...ale żeby go to usypiało to zupełnie nie.
A co do teściowej...to ja mam taką, która bała się mojego synka jak był takim maluszkiem. Wgl nie umiała się nim zająć. Jakoś tak sztywno go trzymała...nie wiem. I chyba dlatego wgl się nie wtrąca i nic nie komentuje. Teraz synek ma 9 miesięcy więc już łatwiej jej się nim opiekować...chociaż dalej boi się zostać z nim sama choćby na pół godz :P
natka moja teściowa też nie potrafiła trzymac niemowlaka chyba że był w rożku...ona nauczona ze niemowle w becie leżało...ale ogólnie moja teściowa to leniwa kobieta i zajmować sie nie chce wnukami mimo że mieszkamy razem.
Beata super ze masz przykład babc które chca uczestniczyć w życiu wnuków,moja mama tez nie przyjeżdza do dzieci...przykre to ale prawdziwe
Moja mama też szaleje za wnuczkiem :) z kolei tata nie potrafił go trzymać w pierwszych miesiącach i wolał w ogóle nie brać go na ręce. Teraz już jak Młody stabilnie głowę trzyma to się nie boi już :)
Weronisia moja mama też nie przyjeżdża, a jak już jej się zdarzy to zgrywa wielką babcię.. JA ogólnie nie mam z nią najlepszych kontaktów. Po moim weselu nie odzywała się do mnie ponad pół roku. I pewnie gdyby nie to że urodził się Staś to nadal byśmy się nie odzywały. Moja mama jest bardzo niesprawiedliwa i stąd może moja niechęć do niej. Hania na urodziny dostała prezent, a Staś na roczek nie. Na mikołaja upomniałam się sama bo zapytała tylko co kupić Hani. Także nie każdy ma super dziadków dla swoich dzieci.
Ciekawe jak u mnie będzie. Możliwe że wszystko się zmieni. Ale ja mam bardzo kochająca rodzinę i zawsze sobie we wszystkim pomagamy więc myślę że nie będzie tak źle
mama Hani rozumiem cię bardzo dobrze..po śmierci taty 4 lata temu mój kontakt z matka jest znikomy...ona preferuje moje rodzenstwo nie mnie...dopuki jeszze tata zył to przyjeżdzali do mnie...A to przykre że tylko jednego wnuka chce obdarowywać....no ale nie kazda babcia jest super..
U nas żadna przytulanka się nie sprawdziła. Córeczka nie śpi z żadną nawet w dzień nie ma jakieś ulubionej z którą w by chodziła a ma już prawie 2 latka. A mieliśmy wiele pluszaków, misia szumisia i nic z tego
monia u mnie od 15 miesięcy jeden koć w uzyciu...stale z nim śpi( plus wydra obowiazkowo) chodzi...ostatnio wziełam go do prania to stała przy pralce i płakała bo chciała go ...
Mi zawsze mama opowiadała ze miałam taka lalkę przytulankę z materiału i ja ciągnęłam za sobą i wkoncu się tak bawiłam że rzuciłam Ją na piec i spaliła jej się buzia i to samo zrobiłam ze swoją ulubiona poduszeczka heh
oj tak, u nas zawsze jest z Hani pieluchą problem, bo albo ją gdzieś zostawi albo położy i sama nie wie gdzie.. Ostatnio przy braniu wieczorem antybiotyku wylała picie i pech chciał że pieluszka się umoczyła.. To była taki płacz, z żalu pożyczyła sobie od Stasia, ale jak zasypiała to i tak musiała sobie wziąć swoją z grzejnika mimo że była jeszcze taka niedoschnięta. Teraz za każdym razem każe ją odkładać na stół jak bierze antybiotyk.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.