Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaka przytulankę kupić narodzonemu dziecku jako pierwsza?. Podobają mi się misie szumisie, bądź taka wydra z Fisher price usypianka. Czy spełniają one swoje kryteria na prawdę uspokajają dzieci i pomagają im lepiej zasnąć?
polecam szumisia z FP u nas sprawdzil sie idealnie.
U nas szumiś też się sprawdził, ale znam dzieci u których się nie sprawdził. dzieci potrafią też się Go bać
I pomagał w lepszym usnieciu maleństwa?
U nas sprawdził się szumis, miał dodatkowo jakiś mechanizm dzięki któremu włączał się jak było głośniej, dzieli temu zaczynał szumieć jak syn się przebudzał. U nas się sprawdzał, wyciszał go i pomagał zasnąć.
a ja mam od narodzin wydre i jest rewelacyjna.córka ma 15 mies i nadal w uzyciu.wydra ma pół godziny nieprzerwanej muzyki,regulacje głośności,do tego ma szum oddech bicie serca i delikatne światełko na brzuszku...co chcesz to ustawiasz..ja na prawde jestem z niej zadowolona.
Też właśnie myślałam o tej wydrze, jak polecasz to chyba się jednak skusze :)
U nas niestety nie działa żaden szum, u nas nic nie działa tylko mamy przytulanie i cycek : )
Niestety u nas nie pomogły tego typu szumiące rzeczy. Nie znam.nikogo kto by byl zadowolony z szumisia. Moim zdaniem to pieniądze wyrzucone w błoto bo te misie duzo potrafią kosztować.
Moj syn mial zwykłego misia i do teraz z nim spi. Na Twoim miejscu kupiłabym zwykła przytulankę, do której dziecko będzie mogło się przytulić gdy dorośnie.
Ja myślę że to indywidualna sprawa. U mnie np przy żadnym nie sprawdził się szumiś. Natomiast moje dzieciaki po prostu mają pieluszki. Stasiowi jest wszystko jedno byle by była pieluszka, za to Hania ma swoją jedną ulubioną i tylko z tą zasypia. Chociaż swego czasu Hania miała pluszowego króliczka, ale jakoś potem został rzucony w kąt i została tylko pielusia.
My mamy również taką lampkę dla niemowląt z fisher price. Można sobie ustawić szumy, muzyczkę, światełko, projektor gwiazdek na suficie. Też jest super
Zawsze możesz puścić dziecku z telefonu szumy takie jak są w tych misiach i zobaczyć jak reaguje;) jak będzie się uspokajał to może warto się zastanowić nad zakupem i mieć takiego misia. Natomiast jak taki szum nie będzie działał to może faktycznie szkoda wydawać na niego pieniądze ;).
beata mówisz o hipopotamie z projektorem....tez mam go z fisher price....jednak wydra u mnie wzieła górę i tylk oprojektor działa jak lampka bo muzyki nie puszczam
szczerze nie mam pojęcia jak to się nazywa. Wyrzuciłam pudełko pierwszego dnia :)
Co możecie jeszcze polecić w takim razie?
wydaje mi sie ze to bardzo indywidualna sprawa czy mis szumis dziala na dziecko czy nie, fajny jest ten leniwiec z fp tez
Niestety ciężko przewidzieć co się sprawdzi..trzeba próbować. U nas najlepszym szumisiem okazała się suszarka. Pierwszą maskotką jaką syn się zainteresował i było to około 2-3 miesiąca życia był osiołek z dzwoneczkiem.
Były dni że włączyłam nagranie z internetu jak szumi odkurzacz, bo przy tym się uspakajała, ale tylko przez pierwsze parę dni..
Ja pamiętam, że moja koleżanka włączała w tel dźwięki suszenia suszarki i tak zasypiała.
Monia pomysłowość rodziców nie zna granic🤣