Pierwsza komunia

Ale to już wyższe koszta

Ja dostałam taki bukiet na 18-stke ze słodyczami i pieniędzmi :see_no_evil:

Też kiedyś robiłam. Teraz nie mam czasu. Na chrzest 4lata temu zrobiłam różowy bukiecik z różami z krepiny i skarpetkami zawiniętymi w różyczki. Cudo nie chwaląc się :crazy_face: niestety zdjęcie mam na innym telefonie. Na 50rocznice ślubu zamiast kwiatów robiłam ananasa z Ferrero rocher. Co prawda z żelków nie robiłam ale ze słodyczy już tak o z mini wódek dla wujka. Na tym telefonie mam tylko ananasa

3 polubienia

ale super pomysł

Piekne sa te jadalne bukiety

U nas też są często bukiety jadalne ostatnio z alkoholem typowo męski

2 polubienia

No powiem ci, masz talent!
Nie wpadłabym na taki prezent, bardzo fajnie wygląda :smiling_face:

Ja kupiłam biżuterię cały zestaw nie dziecięcy tylko z kolekcji dla dorosłych jednak są to serca więc się wpasuję

Wooow co się tu dzieje , ile różnorakich pomysłów :muscle::muscle::muscle:

Ja pamiętam jak dostałam biblie ale na kasetach do walkmana, to byl hit dla mnie , slucham do snu tych opowieści baaardzo długo i nawet kilka lat po Komuni. Mam ją do dziś.

Teraz już się nie daje prezentów typowo komunijnych.

Z takiego pakunku to mój bylby zadowolony , jest kabanos , zolty śmierdzącÿ ser i whisky i jest w raju haahah

Tak, teraz to bardziej wyścig w prezentach, kto da lepszy.
Sama pamiętam jak na swoją komunię dostałam jakieś pieniądze, ale większość to takie typowo komunijne prezenty, nawiązujące do religii typu właśnie biblia, medalik z matką boską, czy krzyżykiem.

Nie chcę oceniać, ale.chyba nie dla.wiary przyjmowane są te sakramenty. U nas komunia syna za 2 lata. Rodzice już rezerwują miejsca w restauracjach, rozmawiają o atrakcjach itp. Komunia przypomina mini wesele.

A dajcie spokój. Masakra jest z tym. Najgorsze jest to że to duży wydatek dla gości bo trzeba dać tyle czy tyle a chrzestni to już w ogóle tysiącami. Dla mnie jest to przegięcie zarówno z komuniami jak i weselami. Dzieci tylko się przechwalania ile to kasy nie uzbierały. To nie ma nic wspólnego z wiarą

Świetne są te bukiety słodyczowe. Dla dziecka na Komunię w sam raz :smiley: @Kargaw a ten ananas to po prostu odjazd! :star_struck:

No wszystkim się podobał a tam w środku wino jest

Teraz mało co to ma wspólnego z wiarą, masz rację. No i tak, przypomina to mini wesele. Pamiętam jeszcze jak pracowałam jako kelnerka i obsługiwaliśmy komunie, jedna mi się trafiła na 70 osób, ta dziewczynka nawet tam wszystkich nie znała…
I oczywiście góra prezentów, a z sakramentu prawie nic dziecko nie wyniosło :confused:

Uwielbiam rękodzieło więc poszłabym właśnie w aniołka. Sama kiedyś robiłam jako dodatek. Praktyczniejsze są te aniołki w ramkach. Ewentualnie możesz znaleźć też aniołka robionego na szydełku. Będzie mógł służyć też jako przytulanka :hugs:

Chyba wezmę się za taki bukiet , muszę się zebrać w sobie :laughing:

Nooo najwyzsza pora :wink: daj znać jak wyszedł