Pierwsza komunia

Dziewczyny podpowiedzcie co teraz daje się dziewczynkom na komunię , mąż jest chrzestnym i kupiliśmy jej super wypasiony rower który sobie wybrała ale chciałam żeby mój starszy syn też coś jej dał ale nie zwyczajne kwiaty , ja lubie jak jest coś „ innego „ macie jakieś pomysły ?

Mamy za miesiac komunie i jestem chrzestna. Ode mnie dostanie swoj pierwszy telefon. Ale z racji ze to chlopak to nie dostanie kazdych kwiatkow.
Moja siostra cos mowila ze chcialaby zeby od kogos dostal Biblię Dziecięcą, wiec zapewne dostanie od jakiejs babci. Sa tez takie pamiatkowe aniolki sznurkowe i mega mi sie one podobaja ale wlasnie to troche takie dziewczynskie do pokoju powiesic

3 polubienia

Aniołki super są. Można jeszcze kupić kuferek na biżuterię z grawerem albo takiego aniołka z dedykacją już w ramce.
@Mamina ale są też takie dla chłopców typowe, koleżanki syn dostał coś podobnego i bardzo mu się podobało.

2 polubienia

Może jakaś biżuteria? Naszyjnik srebrny lub złoty z krzyżykiem lub Matkà Boską?
U mnie w okolicy pani też robi piękne flowerboxy, ale są o ile pamiętam sojowe, pięknie pachną, bo moja kosmetyczka ma je u siebie w gabinecie.

Jest typem takiej chłopczycy , nie lubi typowo dziewczęcych tematów

1 polubienie

Hmm to zależy też od budżetu… może jakaś deskorolka? Może złapie na to bakcyla, w końcu to troszkę „chłopięcy” sport, a przynajmniej częściej przez chłopców wybierany :sweat_smile:
Rolki? Też fajna sprawa, no i zachęca do spędzania czasu na powietrzu

1 polubienie

A może jakiś Voucher np. wspólny wypad na lody i gokarty z kuzynem, coś od serca, bez wydawania dużych pieniędzy

5 polubień

Rolki i deska fajny pomysł , ale jak już dostanie rower to tak mi nie do końca to pasuje , ale za chwilę dzien dziecka wiec pomysł wykorzystam :wink:

Bardziej mysle o czymś „ zamiast kwiatów „
Już nawet myslalam o jakieś planszowce zeby to było coś co ją zainteresuje . Pamiątki które dziewczyny wysyłają do góry są bardzo ładne , ale nie pasują mi do niej absolutnie myślę że nie ucieszyłaby się z czegoś takiego tylko rzuciła w kąt

3 polubienia

Ooo fajny pomysł! :sweat_smile:

No to jak chcesz coś zamiast kwiatów to kup bukiet z żelków, lizaków widziałam też ze zdrowych przekąsek boba snaila

3 polubienia

Moj syn na kazda okazje daje żelkowy bukiet, to jest szał !

1 polubienie

Ja raz dostałam bukiet z pianek marshmallow. Szkoda mi go było jeść, więc finalnie i tak go wyrzuciłam, bo się zepsuł :rofl::rofl:

2 polubienia

Ja też kupuję na każde urodziny żelkowy albo słodyczowy bukiet. Nawet ostatnio na szybko na stacji paliw bp był prześliczny

1 polubienie

A może zegarek? Jakiegoś smartwatch dla dzieci, przynajmniej będzie mieć pamiątkę :wink:

Moja siostra sama robi takie rzeczy, mi kiedys dala bukiet z rafaello, wygladal kosmicznie !

1 polubienie

haha , miałam tak samo :see_no_evil: ale pomysł super

1 polubienie

ten bukiet słodyczy fajny pomysł :slight_smile:

Ja widziałam takie bukiety w carrefourze były w różnych wersjach, więc można coś fajnego wybrać na prezent

Bukiet ze słodyczy, albo może jakiś ładny album na zdjęcia