Pierwsza Komunia Święta - prezenty

Pieniążek do koperty  w dziejszych czasach. Kiedyś była biblia, zegarek teraz nie wiadomo co kupić...

Ja z  braćmi przyjęcie po Komunijnej Mszy mieliśmy w domu, było wesoło :) żadnej restauracji....

Pieniążki pieniążki to teraz na 1 miejscu jaka by impreza nie była;) 

Kiedyś były takie memy na temat pieniędzy z komunii;)

Typu gdzie się podziały pieniądze z komunii;D 

U mnie córka dostała w większości prezenty i ja się z tego cieszyłam bo jednak to bardziej zapamięta ;) zresztą ja jestem inna zawsze bardziej mnie cieszą prezenty niż kasa;) nawet jak jest to coś skromnego to taki gest mnie bardziej cieszy niż taka koperta;)

Tak moja córka do tej pory czasami przychodzi i pyta ,, gdzie są moje pieniądze z komunii,, hihi ale fakt jest taki że od małego uczymy te dzieci ze kasa kasa i jeszcze raz kasa 

W maju mam komunie chrzesnicy i raczej będę kupować prezent niż dawać kasę. Myślę nad jakimś rowerem 

Olaleksandra94 dzisiaj za dobry rower też trzeba sporo zapłacić więc jak najbardziej dobry pomysł 

Tak, dobry rower to też super pomysł:).

Rowery nie są tanie ale po tak jest fajny mimo upływu lat nadal na topie;) 

No właśnie myślałam nad elektroniką ale to trzeba wymieniać co 2-3 lata . No max  co 4 a jednak rower może posłużyć znacznie więcej

Moja córka za pieniądze które dostała z komuni kupiła sobie rower i ma go do tej pory 

No właśnie bo jednak rower to coś takiego na dłużej

Rower to też bardzo praktyczny prezent. Na pewno posłuży dziecku. Też jestem bardziej za dawaniem prezentów niż pieniędzy. Kto później będzie pamiętał ile dostał w kopercie od którego członka rodziny. A takie prezenty rzeczowe jedna dłużej się pamięta i zostaje jakiś sentyment.

My mamy komunię chlopca w rodzinie teraz i chyba zdecydujemy się na zegarek  :) Rowery ma nawet dwa, rodzice chcą mu kupić telefon i laptopa, a my mieliśmy dac pieniądze, ale pieniądze ulecą na nie wiadomo co, a zegarek zostanie z nim na dłużej :) 

Nomike to trzeba znać dziecko bo dzisiejsi nastolatkowie w znacznej większości nie chodzą w zegarkach. Moja córka ma z komuni i leży w pudełku założony tylko w dzień komuni. Może lepiej kupić smartwatcha myślę że dziecko było by bardziej zadowolone bo to takie top teraz. Ale oczywiście to twój wybór ja tylko podpowiadam nie mówię co masz kupić

hehe patrzac na dzisiejsza młodziez to nigdy nic nie wiadomo;) im sie szybko wszystko zmienia;)

ja kiedyś córke obkupiłam w wakacje do szkoły a potem sie okazało że  inna moda raptem nastała;D 

Najlepiej to chyba rodziców Dziecka zapytać co by można było sprezentować 

My też idziemy  na Komunię  19 maja  i sama nie wiem czy dać kopertę czy prezent, mało tego to rodzice jeszcze nam niezobowiązująco oznajmili, że ich druga  córka ma wtedy urodziny  i też będzie miała na sali torta, więc dla dwóch młodych dam trzeba coś mieć , bo jedna dostanie a druga bidulka będzie patrzeć. 

Ja teraz idę na komunię do chrzesnicy i kupiłam w prezencie rower górski. Mam nadzieję że się prezent spodoba

Kuzyna corka zebrała na komunię 12tys zł to kupila meble za 6tys i telefon za 3 tys. Jeszcze jej zostało;)

No to chciaż sobie coś konkretnego kupiła;), fajnie;)

Z prezentem ciężko. My daliśmy pieniążki do koperty. Zawsze może przeznaczyć je na to co chce.

Pieniądze jak najbardziej, a z prezentami dobrze byłoby podpytać z co by się przydało jakie marzenie dziecka można spełnic