Pieluszki tetrowe a muślinowe

Muślinowa mam 2 gdzieś na promocji je znalazłam są trochę lepsze pod względem splotu, albo też na takie dobre trafiłam. Choć te tetrowe też mamy ale nie zawsze z nich korzystam.

Miałam tetrowe i musinowe , musinowe były miększe

Bardzo fajne i przyjemne są też pieluszki flanelowe.
W ogóle pieluchy z action, nie są tetrowe, chyba taka typowa bawełna, są bardzo fajne, są duże, więc w lato czasami służą nam za kocyk

Te z Action też kupiłam, duże i lekkie, świetnie sprawdzają się też jako letni kocyk

Ja mam właśnie 3 i używam jako kocyki na chłodniejszy wieczór. Czasami na noc, jak noc jest gorąca :smiling_face:

Flanelowe też mam. Używam żeby położyć dzidziusiowi jak leży na łóżku

1 polubienie

Ja miałam tetrowe, flanelowe, muslinowe i bambusowe i jak dla mnie bambusowe wygrywają w lecie, ale muslinowe też są super :slight_smile: takze teraz inwestowała bym tylko w te 2 rodzaje.

Ja flanelowa miałam może tylko jedną , najmniej mi się sprawdziła

Dla mnie flanelowe były najmilsze w dotyku i brałam je często,.np żeby podłożyć pod maluszka lub wytrzeć buzię.

1 polubienie

Ja głównie flanelowe podkladalam jak się dziecku ulewalo.
Muslinowe i bambusowe to przyjemne i miłe w dotyku, bambus ma dodatkowo właściwości termoregulacyjne.

Miałam tak samo flanelowe tylko jako podkład używałam

Ale ogólnie używałam mniej pieluszek niż się spodziewałam. W wyprawkach często piszą o 20 szt pieluch tetrowych. Mi by sie przydało maksymalnie 5.

Taaak ja miałam to samo miałam pełno a tak naprawdę w użyciu 5

Ooo to ja jednak jestem tą mama co używała dużo i długo tych pieluszek :smiley:

Ja tak sama i miałam wiele tzw ulewajek takich chyba 30na30 , małe ale fajne .

Też tylko może 3 miałam , nie używałam tak często

O ciekawy pomysł. Muszę poszukać.

1 polubienie

@pannaXoanna nawet w ikea można kupić w takie słodkie wzory. Polecam serdecznie!

A jak to się nazywa? Bo w takich wymiarach znalazłam zwykłe ręczniczki frotte. A właśnie się wybieram do Ikei po pudełka do szuflad :grinning: To bym dorzuciła do koszyka hihi

@pannaXoanna faktycznie nie widzę teraz ich na stanie.