Produkty testowe wg mnie są lepszej jakości. Powąchajcie w perfumerii tester ( pachnie długo, intensywnie), napewno Was to przekona. Sam zakupiony perfum,często odbiega trwałością od testera.
Z pieluszkami jest tak samo. Też odczuliśmy to właśnie na dadzie!
My zaczęliśmy przygodę od pampersa( specjalne pieluszki dla wcześniaków), używaliśmy również złotej sądy, pieluszek Fred&flo z Tesco, pampersa premium care oraz pampers active baby.
Zdecydowanie pampers wygrywa. Jest chłonny, dobrze dobrany rozmiar nie przecieka,nie uczula i nie podrażnia delikatnej pupki.
Olkaalex u nas też został pampers, gdyż dada uczulała... Mała krzyczała w niebogłosy, a mocz w ogóle nie był wchłaniany...
A wiecie czym się różnią dady zwykle od tych Dada exstra soft ?
Z tymi pampersami to czarna magia u każdego sprawdza się co innego trzeba dobrać i dostosować indywidualnie do dziecka Ja to w ogóle gdy urodziłam malucha byłam w szoku jak szybko przechodziliśmy z rozmiaru na rozmiar i zrobiłam zapas jedynek gdy ten zapas skończyłam co już trzeba było przechodzić na następny rozmiar i tak do czwórki to przeszliśmy momentalnie dopiero później to trochę przystopować było jednak taki maluch naprawdę szybko rośnie
Właśnie są jakieś inne w dotyku mam wrażenie że takie szorstkie ale napewno grubsze
Olkaalex jak byłam na warsztatach dla kobiet w ciąży to robili testy - pampers, dada, lupilu i jakieś jeszcze, to najlepsze okazały się pampers. Czyli potwierdza to Twoje spostrzeżenia. U nas dada/ pampers zamiennie.
Miałam sporo tych "testerów" z dady i właśnie miałam takie wrażenie, że kupione pampersy, niezależnie od marki, nie są takie dobre... Ostatecznie i tak kupuję te złote dady, bo najlepiej się sprawdzają u nas.
Ja używam na przemian pampers active baby i złote dady . Provowalam lupilu i tych zielonych dad oraz w szpitalu happy i uwazam ze te co uzywam najbardziej nam podpasowały...
Ja na samym początku używałam happy bo jako jedyne były dostępne w rozmiarze 0. Później używałam pampers ale z czasem przeszłam na dady i uważam że są superm cena jest świetna i jakoś też jest okej . Powiem nawet że lepsze niż pampers które córka mi przesikiwała
Pampers też ma kilka rodzajów pieluszek. U mnie niezmiennie pampers baby active. Próbowałam różnych i dada u Huggies, które też są bardzo polecane ale i tak jak potem wracam do pampersa to najwygodniej :)
O Matko;) Jaka dziwna sytuacja. My używamy od pierwszych dni pampersów firmy Pampers:) Oczywiście na początku mieliśmy Premium Care. A potem już weszliśmy w Activ baby. Jakoś w 2 mies zycia. Dla synka też kupuje firmy Pampersa, z tym że już pantsy.:) Wygodniejsze w zmienianiu pieluszki .:) Nakłada się jak zwykle majteczki. Więc hop- siup i mamy .
No , ale serio nie pomyślałabym nawet że to są te same pampersy. :) Jakość widać gołym okiem.
Buziaki:*
Przyznam że nigdy nie porównywałam pieluch tej samej firmy. Według mnie najlepsze z Pampers. Synek ma rok i osiem msc i od jakiegoś czasu kupuję pantsy z dady albo lupilu i mogą być, wydaje mi się że trochę mniej chłonne. Ale kupiłam ostatnio bambiboo no i rozm 5 o wiele większy od innych firm i jakieś takie twarde.
My ciągle używamy złotych Dada i nam się najbardziej sprawdzają. Koleżanki mi je polecały jak byłam w ciąży i też spróbowałam . Było wszystko w porządku gdy je stosowaliśmy to nawet innych nie kupowałam bo nie było sensu zmieniać
Ja miałam ostatnio straszny problem z Dada , wychodziły jakieś gumki , odparzaly ja i kupiliśmy w końcu te zielone i sto razy lepsze bo z tamtymi wiecznie było coś nie tak od pewnego czasu i to była dobra zmiana ale osobiście jakościowo mogę polecić te lidlowe z serii złotej
u nas starsza na zmianę ma złote dada lub lupilu pieluchy / majtki
a młoda ma 7 dni i pampers 0 tylko na nią pasują :D
ale te pampers 0 to dużo droższe od 1ynek
MamaAleksandra no niestety tak jest, ale jak 1 za duże to co zrobić...
Czasem ten rozmiar trudno dopasować. My mieliśmy chyba tak ze 2 tyg że 2 były za małe a 3 za duże ale już teraz 3 idealne :)