Pieluszki-odparzenia

Hej, jakie pieluszki polecacie przy odparzeniach?

Nie istnieją idealne pieluszki na każdą pupe. Trzeba metoda prob i błędów. 

Dla mnie najlepsze są pampers care oraz dada zlote.

Kompletnie nie sprawdziły się happy bella i lidlowskie lupilu.

Przy odparzeniach to w ogóle ważne jest wietrzenie pupy i mi najlepiej sprawdziła się Mąka ziemniaczana

używałam tych z bambusem jak mial starszy syn mocne odparzenia , zdały egzamin , ale tak jak powiedziała Mamina wietrzenie pupy jest jest istotne przy odparzeniach . Przy drugim dziecku używam od poczatku pieluszek huggies dla mnie są bardzo fajne nic sie nie dzieje na pupie żadnych odparzeń 

1 polubienie

Ja stosowałam u córki złote dady. U nas się bardzo dobrze spisały i córka nie miała żadnych odparzeń. 

Złote dada używany niemal od noworodzia. Mam tez niepolecajkę. U nas nie sprawdziły się z Netto Hello Sensitive- po dwóch pieluszkach jedna po drugiej zaczęły lekko odparzac

U nas z kolei najlepsze lupilu oraz pampers  , z dady miała uczulenie. 

A odparzenia na okolicach intymnych czy wokół wykończenia pieluszki?

Jakich teraz używasz?  Unikaj przy odparzenia też  chusteczek nawilżanych perfumowanach,  a używaj guzików z wodą przegotowaną 

w innym wątku o tym wspomniałam ale woda termalna w takich odparzeniach bardzo się sprawdza , zaczęłam ją kupować przed pierwszym porodem odświeżałam nią ranę po porodzie w kroku naprawdę polecam bo jest też polecana u maluszków  🌸

Taaak, dziewczyny dobrze piszą że przy podrażnieniach uczuleniach i odparzeniach ważne są chusteczki. Koniecznie z dobrym składem.  Niekoniecznie te drogie water wipes, są też np zielone BabyDream z Rossmanna i mają dobry skład. Pan tabletka chyba kiedyś pisal o chusteczkach a na pewno ranking ma Sroka O 

A jakies chusteczki kupowałyście nie polecacie żeby nawet nie próbować używać ? 

Przy odparzeniach najlepiej odpuścić chusteczki i przemywać wacikiem z wodą. Fajne są z kindii takie duże 

Chusteczki wtedy tylko na wyjście 

Przy odparzeniach woda i waciki. Co do chusteczek to ciężko powiedzieć bo np mój mały po babydream miał jeszcze gorzej a one nie są złe. Najbardziej nam pasowały Huggies niebieskie ale np Dada Aqua pure też ma dobry skład i nic nam się nie dzieje ale mamy tylko na wyjścia tak to w domu woda niekoniecznie przegotowana

Babybream zielonych używam dla córki,  u niej się sprawdziły.  

Ale jak miała odparzenia to już chusteczki z wodą  tylko 

Mi osobiście nie podpasowaly z DM z olejkiem, na dzień dobry po narodzinach używałam przy smólce, myślałam że zwariuje ,one tylko rozmazywały a nie wycierały. Zapach piękny, i gładka pupcia ale nie do kupy.

Też uważam, ze nie ma jednych, konkretnych pampersów. Każdemu dziecku podpasują inne. U nas akurat najlepsze złote Dada.

Chusteczki najlepiej wodne, jak najprostszy skład, albo po prostu przegotowana woda i waciki.

Plus dużo wietrzenia

W domu i u teściow przemywamy platkami kosmetycznymi i woda, a w gościach lub nawyjaxxdah mamy lupilu wodne w torbie

Jak syn miał odparzenia kupowałam pampers premium mega delikatne i ciebkie , dużo wierzyłam i przemywałam woda z wacikiem

Ja polecam Babydream sa tanie i dobre, nie uczulają, oraz Happy - Polska marka, nie uczulają i dobrze przylegają. 

U nas to jest różnie, np. Pampersa dalej mu nie odpowiadają , z lidla to było spoko, do momentu aż zaczęły go tak odparzyć, ze nie mogłam tego niczym wygoić w końcu z dady teraz mu pasują, no i na odparzenia najlepiej działa dla małego skrobia ziemniaczana szybko mu się wszystko goi

Co do pampersów to u nas nie miały one wpływu na odparzenia. Uczulenie mam wrażenie, że pojawiło się kilka razy po pampers pants 360, ale to była taka delikatna pokrzywka, która szybko znikała.
U nas większe znaczenie niż rodzaj pampersa ma to co zjadłam ja czy przede wszystkim dziecko, bo odparzenia ma przez alergie pokarmowe. Po kupie do tej pory staram się używać wacików i wody, chociaż chusteczki są łatwiejsze. Chusteczki też tylko z dobrym składem, mamy waterwipes.

Skrobia ziemniaczana ale przy delikatnych oparzeniach bo jeżeli odparzenia są już mocniejsze takie jakby ranki mąka można sobie zaszkodzić bo skrobia jest pożywką dla bakterii. Ale jako profilaktyczne używaniem przy malutkich oparzeniach jak najbardziej pomocna

Chetnie przycupne i poczytam wasze zdanie bo przy pierwszym synku (obecnie 7 latek) uzywalismy po prostu pieluszek pampers sudocrem i zasypki Johnson’s baby :slight_smile: a pewnie czasy sie zmieniły