Chyba nie ma złotego środka. Każda pupa inaczej zareaguje. U nas fajnie się sprawdzają Dada pure care (te białe), ale sprawdzaliśmy też bella happy, pampers, dada extra care (te zlote). W sumie dla mojej córki każda była w porządku, nie miała uczulenia/odparzeń od pieluszki, ale te białe Dady najbardziej odpowiadają mi przy zakładaniu itp, więc przy tych zostaliśmy
Dodatkowo stosujemy chusteczki na bazie wody, w dzień smarowanie pupy bepanthenem, a na noc po kąpieli cienka warstwa sudocremu zamiast bepanthenu
Ja przy pierwszym dziecku nie trzymałam się jednej marki pieluszek, raczej używałam ich zamiennie, a w momencie pojawienia się podrażnienia myłam pupę wodą i często wietrzyłam, zasypywałam też pupę mąką ziemniaczaną. Na podrażnienia stosowałam krem Weleda - u nas bardzo się sprawdził.
Drugi syn tez jest na Dada zlote wiec dla mnie super bo latwo dostepne i tanie. I o dziwo jeszcze nie mial odparzeniq, ewentualnie delikatne zaczerwienienie. Nie smaruje ani nie podruje przy kazdej zmianie, tylko jak gyla kupka
Ponawiam
Co myslicie o nowości z Lupilu z lidla
Sa mega miekkie
Mysle ,zeby je noworodkowi kupic Wy swoi dzieciom uzywacie ?
U nas przy corce Dady nie zdaly egz czerwona skora od razu
No wlasnie tez sie zastanawiam nad ta nowoscia chociaz zwykle lupilu nam nie pasowaly
Przy córce stosowałam cały czas Dady te złote. Teraz drugi maluszek w drodze i dopiero się okaże czy jemu one też będą pasować.