Pieluszki-odparzenia

Chyba nie ma złotego środka. Każda pupa inaczej zareaguje. U nas fajnie się sprawdzają Dada pure care (te białe), ale sprawdzaliśmy też bella happy, pampers, dada extra care (te zlote). W sumie dla mojej córki każda była w porządku, nie miała uczulenia/odparzeń od pieluszki, ale te białe Dady najbardziej odpowiadają mi przy zakładaniu itp, więc przy tych zostaliśmy :grinning:
Dodatkowo stosujemy chusteczki na bazie wody, w dzień smarowanie pupy bepanthenem, a na noc po kąpieli cienka warstwa sudocremu zamiast bepanthenu

Ja przy pierwszym dziecku nie trzymałam się jednej marki pieluszek, raczej używałam ich zamiennie, a w momencie pojawienia się podrażnienia myłam pupę wodą i często wietrzyłam, zasypywałam też pupę mąką ziemniaczaną. Na podrażnienia stosowałam krem Weleda - u nas bardzo się sprawdził.

Drugi syn tez jest na Dada zlote wiec dla mnie super bo latwo dostepne i tanie. I o dziwo jeszcze nie mial odparzeniq, ewentualnie delikatne zaczerwienienie. Nie smaruje ani nie podruje przy kazdej zmianie, tylko jak gyla kupka

Ponawiam :wink:

Co myslicie o nowości z Lupilu z lidla :slight_smile:

Sa mega miekkie :slight_smile:
Mysle ,zeby je noworodkowi kupic :slight_smile: Wy swoi dzieciom uzywacie ?

U nas przy corce Dady nie zdaly egz :frowning: czerwona skora od razu :frowning:

No wlasnie tez sie zastanawiam nad ta nowoscia chociaz zwykle lupilu nam nie pasowaly

Przy córce stosowałam cały czas Dady te złote. Teraz drugi maluszek w drodze i dopiero się okaże czy jemu one też będą pasować.