corka jak już miała 1,5 roku to juz była odpieluchowana na maxa tak na 100% bez żadnych pieluch, wcześniej zdarzały sie wpadki ale pamiętam ze jak już siadała to ją uczyłam sikać na nocnik, początkowo wychwyciłam moment bajek które lecą najczęściej na rybce mini mini, i nauczyła się ze jak bajka leciała to siadała na nocnik;)
Ja będę się starała szybko ze względu ze do żłobka będzie mały chodził może do półtora roku się uda ...
nam pomogła w tym pogoda;) w domu to jedno a na dworze utrzymać to drugie, a wiadomo latem łatwiej jest zapanować nad taką sytuacją;) no i chyba dziewczynki łatwiej odzwyczaić bo zawsze kieckę mozna ubrać a u chłopców to juz przebieranie wszystkiego ;(
Ja mam taki plan żeby przynajmniej spróbować odpieluchować ją w wakacje ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo za tydzień dopiero roczek będzie miała, ale jest dość mądrą dziewczynką
Beata niby od 18 miesiąca życia dziecko jest świadome swoich potzreb fizjologicznych, ale próbuj może się uda. Wiadomo nic nie ma reguły
Mój syn ma skończone 20 miesięcy i doskonale wie o co chodzi, wie co ma wołać, wie gdzie trzeba iść ale mimo to robi w pampki. I mówi, że mu przeszkadzają i chce majtusie. Ale jak damy majtki to woła dopiero jak zrobi... No nie umiemy go nauczyć, że to musi wołać przed zrobieniem.
Co do pieluszek używałam na początku wielorazowych i teraz przy drugim dziecku też mam taki zamiar :)
Ewa, jak to jest z tymi wielobranżowymi? Ekofanatycy twierdzą, że to nie tylko dobre itp, ale i "wygodne". Ja jakoś temu nie wierzę, no bo jednak jednorazówkę wyrzucasz do kosza i problem z głowy, a tutaj pieprz tą zawartość �
Ewa no czasem trzeba więcej czasu by wyjść z tych pieluch. Z tego co słyszę chłopcom zajmuje to dłużej,ale to tak po znajomych widzę więc to nie reguła
Rewelacja Ewa,że to rozumie poprostu chyba potrzebuje trochę więcej czasu,ale dobrze,że czekacie nie zmuszacie
Mazia wczoraj i w niedzielę chciał majtki wieczorem i oczywiście znów były kałuże na podłodze ale był też postęp bo jak mówiliśmy, że trzeba na nocnik to powiedział, że kibelek. I siedział chwilkę, w niedzielę zrobił siku, choć poleciało po nogach a nie do kibelka :D a wczoraj jakieś tam gazy poszły tylko ale myślę, że idzie ku dobremu. Już mu się to spodobało, że siada na ubikacji tak jak dorośli. Tylko sobie nakładkę musimy przynieść z piwnicy i może wtedy będzie łatwiej :)
Ewcia teraz bedzie latwiej idzie lato wiec tylko sprzyja takim naukom a nawet jak sie cos przytrafi to latwiej przebrać niz zimą;)
Mojego brata wczoraj płakał ze ma mu ściągnąć pampersa bo on pokazuje że na nocnik to Bratowa mówi ok 😂 i 3 razy w majtki się zesikal 😂
Ewa no to już jest postęp . Pomału a dojdzie do celu 😊
ja tam się na tym zbytnio nie znam bo u nas poszło ekspresowo w dwa dni,ale słyszałam,że u znajomych to trwało
U nas to raczej będzie powolny proces :D
Nati, no tak to jest :D ja już mam szmatę naszykowaną a mąż mówi, że mu się przypominają czasy jak pies był malutki i trzymaliśmy go przez pierwszy miesiąc w domu :D
Anita no dokładnie, łatwiej. Już wieczorem ma same majtki i bez spodni i skarpet biega to tylko majtki do zmiany :)
Hahaha ale porownanie;) ale prawda taka ze wtedy podloga byla czesciej myta ;) hehe bynajmniej u nas tak bylo
moja córka tylko kupke woła na nocnik,a siku to róznie...pampersów nie chce ubierać,chodzi w majteczkach ale nie zawsze zdązy...dlatego u nas tez szmata zawsze w poblizu...
Hej ! Podpowiedzcie kobietki, bo oczywiście czytałam Wasze wypowiedzi, ale może coś nowego się dowiem ! Jakie pieluszki polecacie, na początek? Co do was przemówiło? Ciągle się zastanawiam nad tym :)
Ja używam jednorazowych. Początkowo używałam marki happy bo jako jedyne miały w ofercie rozmiar 0, a że córka urodziła się malutka to takich potrzebowaliśmy. Happy były okej ale testowaliśmy różne , happy, pampers, Dada,lullpilu.. ostatecznie i niezmiennie już od bardzo bardzo dawno numer jedne są dady :) cenowo ekstra s i jakościowo super.
Dada;) są mniejsze od pampersa i wydaje mi się że cieńsze ale tez chłonne ;) nie uczulaja bynajmniej nas, no i dobrą cena;)
Ja używam pampersa, bo dada nas uczulały:/