ja jestem tez wygodna mama chociaz zastanawiam sie nad wielorazowymi gdy bede zaczynała odpieluchowanie bo wtedy dziecko może przyzwyczai się do majteczek
Jednorazowe ale to chyba z lenistwa i braku wiedzy na temat wielorazowych.
Szkoda że położna jest mało obeznana w tym temacie :( bo zapewne by mnie przekonała dk wielorazowych
A ja mogę polecić pieluszki wielorazowe. Mają sporo zalet jak np. lepszą cyrkulację powietrza i wiele innych. Sklep https://lulli.pl/pl/c/PIELUSZKI-WIELORAZOWE/19 oferuje najlepsze pieluszki ze wszystkich.
Od urodzenia synek nosi jedno razowe z dady i bardzo nam pasują
Pierwsze słyszę o takich pieluszkach
To te z wymiennymi wkładami?
Fajnie jest być eko, ale pieluszki wielorazowe to dla mnie wyzwanie nie do przyjęcia. Wygoda jest w tym wypadku górą.
Kobietakuchni dokładnie..jednak jak jest taki nacisk na eko ciekawe czy nie będą tego też zmieniać. Plastik np sztućce, opakowania, słomki itp ma zniknąć do lipca 2021.
Właśnie poważnie rozważamy pieluszki wielorazowe, może nie od razu... Ponoć to duża oszczędność pieniędzy no i nie ma tyle odpadów. Jak myślicie może dobrym rozwiązaniem byłoby je stosować na co dzień, ale zawsze mieć w odwodzie takie jednorazowe, np. na wyjazdy, spacery czy inne awarie?
Czemu nie kiedyś wychowywalismy się na pieluchach tetrowych i nie było innego wyjścia . Dużo osób decyduje się jednak na zwykłe pampersy bi są mniej kłopotliwe zwijasz wrzucasz. Ale jak chcesz zadbać o ekologię i środowisko jak najbardziej tez jestem na tak co do pieluch tetrowych ☺
Kaero musiałabyś ich trochę kupić więc koszt jednorazowy by był wysoki. Plus byś musiala non stop pilnować żeby były wyprane. Ja się nie zdecydowałam
Pewnie to wszystko w praniu wyjdzie. Dziecko w końcu jakiś czas te pieluchy ponosi, więc będzie można przetestować różne opcje i znaleźć złoty środek.
Z kolei, gdyby wszyscy ludzie używali pieluchy wielorazowe, to może nie oglądalibyśmy obsiusianych i okupkanych pieluch jednorazowych w krzakach czy na trawnikach... Nie mogę zrozumieć takiego zachowania.
Nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem na spacer w taki mróz w pampersie wielorazowym...
Kverve ogólnie zima to strach wyjść a nie tylko na mróz
Jeśli chodzi o pieluszki to sprawdzają nam się Huggies i używamy ich od początku są stworzone z oddychających materiałów i nie powodują podrażnień. Na allegro można znaleźć w dobrej cenie.
My używamy jednorazowych
Kiedyś byly tylko pieluchy wielorazowe, w dodatku prane recznie i nikt nie narzekal:-) dzisiaj jestesmy bardzo wygodni i ulatwiamy sobie wszystkim co jest dostepne, dlatego myślę ze w 90% królują pampersy :-)
Ja zawsze używałam pampersów, ale sporo osób teraz przechodzi na wielopielo. Dla mnie to jednak dużo roboty i koleżanka tak chciała, ale po miesiącu się poddała
Ja wypróbuje różnych chyba że te rzeczywiście z pampersa podejdą maleństwu do gustu