Pieluszki jedno czy wielorazowe?

U nas jednorazowe ;) i nie zamierzamy na nic innego zmieniać.

Aktualnie przy córci również używam jednorazowych z Dady  się sprawdzają jak najbardziej ;-)

Ja mimo wszystko nie jestem przekonana do tych wielorazowych . Obecnie używam dade na początku pampersa i ostatnio wygraliśmy paczkę pampersów i stwierdzam że są o niebo lepsze ale cenowo też się różnią 

Raczej jednorazowe, to jest jednak wygodne, nie uczulają małego, jest bardziej "sucho", no i nie trzeba prać. Tym bardziej, że w końcu trafiliśmy też na takie, które nie powodują zaraz wysypki na pupie - Huggies. Czasem zamawiam przez internet, ale teraz zrobiłam zapas w Carrefourze, bo mają fajną promocję w tym tygodniu. 

U nas przewinęły się różne pieluszki ale ostatnio na dłużej goszczą u nas Huggies. Czteria sprawdziłam tą promocję w Carrefour - muszę się wybrać

To prawda jednorazowe są duża wygoda

Jednorazowe najlepsze. Jeszcze prania mi tu pieluch brakuje...

Nie wiem, które lepsze bo używam wyłącznie jednorazowych, ale... nie wyobrażam sobie używania wielorazowych. Wieczne prania, sprzątania, prasowania etc. Zdecydowanie to nie dla mnie :) 

nie wyobrażam sobie przejścia na wielorazowe. Człowiek jednak przyzwyczaja się szybko do wygodnego sposobu.

Mega naczelny rozbawilas mnie tym stwierdzeniem "jeszcze prania pieluch mi tu brakuje ":D hahhaa 

Może i jest Eco ale kto miałby na to wszystko czas jak obowiązków i tak jest już sporo . 

Tym bardziej że jak jest chwila dla siebie to ja wolę napić się cieplej kawy , obejrzeć ulubiony serial czy cokolwiek niż prac osrane pieluchy bo tego sobie nie wyobrażam 

Pati1990- rzeczywiście mogłam rozbawić :D. Jak czytałam to w Twojej wersji, to mi się przypomniała moja mama:D

Przy dzieciach "wymagajacych" potrzebujących ciągłej uwagi "nieodkładalnych" będących ciągle na rękach nawet nie ma czasu na takie coś 

aneczkaa006 u mnie właśnie tak jest... Mała jest bardzo "wymagającym" i "nieodkładalnym" dzieckiem. Ciężko mi zrobić normalne pranie, a co dopiero jakby mi jeszcze jedno miało dojść. No i dla mnie takie pieluchy nie do końca są eko, bo jednak pranie ich zużywa zarówno prąd i wodę...

Magicznypazur zgodzę się że chyba mówiąc i nich eko nie brali tej kwestii pod uwage

Niestety to zależy od dziecka i skóry. Nam Huggies pasowały i synek się nie odparzał, a niestety we wszystkimi innymi zarówno droższymi jak i tańszymi bywały problemy. Poza tym może za długo trzymałaś dziecko w pieluszce, bo to aż dziwne. 

No trzeba trochę pampersów przerobić żeby znaleźć idealne dla naszego malucha ;) 

Racja dziewczyny przecież nie wszystkie dzieci są takie same kiedy człowiek miałby to wszystko robić ;/ 

Magicznypazur a myślałaś o chuście albo nosidło .? Znajomych syn taki własnie był że nie dało się go odlozyc i pranie , gotowanie , sprzątanie z dzieckiem przy piersi 

Nasz też był jak jemioła. Cały czas go musiałam nosić. Teraz chyba kupię chustę, ale nie wiem jak ją wiązać...

pati1990 tak myślałam, tylko położna miała mi przynieść swoją, żebym nie kupowała niepotrzebnie, jakby się okazało, że jednak chusta nie dla nas. No, ale już 3 tygodnie jej nie było, więc chyba zaopatrzę się w nią i tak...

A wg Was chusta jest wygodna w użytkowaniu? Długo wiążecie?