Latem wielorazowe pieluszki szybciutko schną. Gorzej jest zimą. My głównie używamy wielorazówek latem, zimą już rzadziej.
Dziewczyny a ja polecam pieluchomajtki Pampers pants.
Moja córeczka Natalia niedługo skończy 3 latka. Wprawdzie odpieluchowanie mamy już dawno za sobą i córeczka już sama załatwia swoje potrzeby, jednak w nocy oraz na długie podróże autem nadal zakładam jej pieluszki. Jednak zwykłe pampersy stały się dla nas uciążliwe. I tu wybawieniem okazały się dla nas nowe pieluchomajtki Pampers pants. My używamy tych w rozmiarze 5 czyli od 12 do 18 kg.
Dla mnie, a przede wszystkim mojej córeczki jest to super odkrycie. Natalia o wiele chętniej daje sobie na noc założyć “majteczki” niż pieluszkę.
A jakie są zalety?:
- łatwe do zakładania (wciągniecia, nawet gdy malec jest w ruchu) i równie łatwe do ściągnięcia (wystarczy rozedrzeć ich boczki),
- aż do 12 h suchości (tak zapewnia producent) i ja to potwierdzam:)
- mają super miękki pasek wokół talii, dzięki czemu dopasowują się do ruchów dziecka w każdej pozycji (zapobiega to przeciekaniu),
- są wygodne dla dziecka (moja córka potrafi mówić i jak jej zakładam Pampers pants, komentuje, że te nowe pieluszki są “mięciutkie i milutkie”. To wszystko dzięki nowemu zastosowanemu materiałowi , miękkiemu jak bawełna.
- są oddychające, dzięki czemu skóra dziecka pozostaje sucha.
Polecam te pieluchomajtki każdej mamie. Może cena jest troszkę wyższa w porównaniu z tradycyjnymi pampersami, ale przy starszym dziecku, które rzadziej załatwia swoje potrzeby jest to na pewno wygodniejsze rozwiązanie.
Gwiazdka ja chcialam zakupic takie pueluchomajtki dada, no i calkowicie mi one z glowy wypadly ; (
Óoooooo są pieluch majtki Dada!?
fajnie bo cena pewnie atrakcyjniejsza.
Sa sa, myslalam ze to sa te do kapieli, jednak jest napisane cos takiego jak dada pants…
Ja od samego początku używam jednorazowych.
Teraz kiedy mój maluch raczkuje, stawia pierwsze kroki świetnie się sprawdziły pieluchomajtki Pampers Pants, ponieważ dopasowują się do ruchów dziecka dzięki gumce. Łatwo się je zakłada, a jeszcze lepiej ściąga. A najważniejsze jest to, że nie przeciekają , żadnych odparzeń też nie miał. Biedronkowych pieluch mój maluch nie toleruje, wiecznie go odparzają, dlatego teraz przerzuciliśmy się na Pampers Pants. Wielorazówek też nie porzucamy, ale przy takiej wilgotnej pogodzie wolno schną, więc je używamy tylko od czasu do czasu.
Justyna, a te Pampers Pants to są te pieluszki, które potem trzeba rozerwać przy zdejmowaniu ???
Mój raczej by w czymś takim nie pochodził ( jeśli myślę o dobrych pieluszkach ), bo on by to od razu rozerwał. Dobrze, że używamy już majteczek, bo z pieluszkami na koniec już się tylko męczyliśmy, bo mały je zdejmował.
Beata to te
ja jezscze nie próbowałam ich ale myślę że mojemu maluchowi by nie przeszkadzały,chociaż chciałabym sprawdzić i chyba pewnego dnia kupie.
Roxi to mój by w tym na pewno nie pochodził. Karol potrafił oderwać rzep z normalnego pampersa. Mi było szkoda tych pieluszek, bo często były niezużyte i przyszywałam te rzepy.
Hehe nie wiem co by sie u nas działo przy tych nowych
chyba wolę sobie nie wyobrażać.
Pampers Pants mają rozdzielane boczki. Mój starszy syn odpinał sobie rzepy tradycyjnych pieluch, z wielorazówkami nie dawał rady. Młodszego na razie to nie interesuje. wydaje mi się że dziecko pieluchomajtki szybciej zsunie z siebie niż rozedrze boczki.
My od pierwszych dni używamy jednorazowych pieluszek Dada. Sprawdziły się, więc nadal jesteśmy im wierni, a syn ma już prawie pół roku. ![]()
Pieluszki trzeba po prostu “przetestować na skórze malucha” i wybrać takie, które nie powodują podrażnień, nie przeciekają i nie powodują pustki w portfelu rodzica. Z tym ostatnim nie zawsze się da.
Dokładnie każdemu inne będą odpowiadać ja od początku kupowałam pampersy zielone wypróbowałam inne ale zawsze wracałam do tych które najbardziej przypadły mi do gustu i nie przemakały czyli pampers zielone ![]()
Podziwiam mamy którym się chce używać pieluch wielorazowych. Ja bym nie miała tyle zaparcia w sobie, nie wyobrażam sobie prać pieluch.
Używam pieluch jednorazowych. Najczęściej są to pieluchy marki dada lub pampers.
Tez fakt jajeczko z wielorazowymi ciezsza praca, dobrze ze mamy dostep do pampersow jakie chcemy ![]()
Gdyby koszt zestawu startowe takich pieluch wielorazowych był mniejszy może bym się i skusiła.
Na początku jednek trzeba sporo wydać i wogole nastawić się na pranie wkładów więc jest jak jest i jesteśmy na jednorazowkach
hmm pewnie do tej pory kosz zakupu by się zwrócił ale gdzie tu jeszcze koszty wody, poroszku/płynu, prądu…
dla mnie ważne jest że te jednorazówki akurat Kacpra nie uczulają, i ciekawe jakby to było z taką wielorazówką na noc, pewnie by przemiękło albo by syn miał tyłeczek mokry. a jakoś nie wyobrażam sobie wstawać specjalnie w nocy, rozbudzać go i zmieniać wielorazówkę.
Myślałam nad wielorazowymi, ale mój mąż stwierdził, że wygodniej mieć jednorazowe. Bez prania, a na wyjazdy i tak przecież jednorazowe, bo u kogoś nie będzie się przecież prac. Nadal mnie kusi stosowanie wielorazowych. I fakt, że na początek trzeba więcej wydać.
Jedynie wyjście podczas używania pieluch wielorazowych jest takie żeby mieć że sobą czyste wsady na wyjazd +oczywiście te majteczki pieluchowe.
A wsad można włożyć do torebek np tych zapachowych i wyprać w domu…
Jednak trochę zabawy jest
więc większość z nas używa jednorazowych z wygody ale jeśli nastawić się na używanie tych drogich to wszystko jest kwestią przyzwyczajenia bo jednak ludzie ich używają ![]()