Pieluszki jedno czy wielorazowe?

ja pieluchy tetrowe używam tylko po kąpieli, zawijam małą do pieluchy i do ręcznika, a flanelek używam czasem do przykrycia jak śpi jak jest ciepło, albo do leżenia na brzuszku

Ja tez kupilam 10 tetrowych i bede uzywac tylko pampersy. Na poczatku myslalam o otulaczach i tetrach ale z biegiem czasu zmienilam zdanie :slight_smile:

Niunia pewnie ze pampersy są bardzo wygodne. Od razu kupuj sobie teraz takie w promocji. Od urodzenia zużywa się ich bardzo dużo wiec warto mieć zapas żeby potem nie latać po sklepach w panice.

Zuza cale szczęście w razie czego mamy bardzo blisko do biedronki a nawet dwie w zależności w która stronę po jedziemy :slight_smile: męża będę ganiac po pielucha a co… :smiley:

Ja mojego tez ganiam ale na początku żałowałam ze nie kupiłam więcej. Ile idzie pampersów dziennie to sobie nie zdawałam sprawy. Przeszło to moje najśmielsze oczekiwania. Podobnie było z chusteczkami.

To tak pi razy drzwi ile dziennie?

Pampersów szlo około 10 dziennie. Czyli paczka tych najmniejszych na 4 dni. Chusteczki szły jeszcze szybciej. Paczuszka na 3 dni.

Uhuhu a ja na razie kupilsm tylko paczkę 30 szt. I jedne chusteczki no cóż to zanim ze szpitala wyjde to maz juz będzie mi al zajęcie :slight_smile: :slight_smile:

Tylko pampersy, pieluszki tetrowe mozesz wkladac miedzy nozki zeby bioderka sie dobrze sie ukladaly:)

Niunia jedna paczka to już dobrze. Zobaczysz czy dziecko nie odparza czy nie ma na nie uczulenia czy rozmiar dobry. I jak wszystko będzie ok to mąż może latać i kupować. :slight_smile:

Wlsdnie o to chodzi ze nie wiedzialam jaka firma się kierować na początek i dlatego kupilsm paczkę no i w sumie glownie chodzili o wyprawke do szpitala a dalej to stwierdzilam ze się będzie myśleć.

ja myślałam, ze w szpitalu mają pieluchy i na początku nie wziełam. Szybko mi uświadomili że muszę mieć swoje pieluchy i chusteczki.

No ja w sumie wymagane dla dziecka w szpitalu mam tylko pieluchy i chusteczki i nic więcej.
Z planem porodu dostalam listę rzeczy potrzebnych do szpitala.

w szpitalu nie daja pieluszek i chusteczek chyba że jest sie na prawde w jakims fajnym szpitalu a co znajduje sie na oddziale a co trzeba zabrać ze soba to najlepiej sprawdzic na stronie internetowej danego szpitala lub po prostu zadzwonić i zapytać

A ja się spotkałam ze szpitalami, w których pieluchy i chusteczki był w tzw. zapasie, jak by mamie zabrakło, albo jak by mama nagle zaczęła rodzić i nie zdążyłoby się zaopatrzyć w najpotrzebniejsze rzeczy.

Może i teraz jest modne bycie ekomamą, jednak ja wolę jednorazowe i czas, który miałabym przeznaczyć na gotowanie pieluszek, spędzić z moim Szkrabem:)

Biedronka uważam tak, jak ty :slight_smile:

myślę ze jednorazowe - więcej masz czasu dla siebie i malucha i na inne czynności w całym natłoku obowiązków. Noe trzeba prac tylko rach-ciach i pielucha zmieniona. Fakt troszkę kosztują i idą jak woda ale myślę ze jest to praktyczniejsze. Polecam Dada z biedronki tanie i dobre :wink:

chciałabym wyprobować pieluszki wielorazowe jednak jak na moja kieszen uwazam ze nie sa warte tej ceny aby tylko je przetestowac, poniewaz nie jestem pewna czy sie sprawdzą

ja też chciałam wypróbować wielorazowe ale jak zobaczyłam ceny to mi ręce opadły i stwierdziłam ze może jednak nie. Chociaż się zastanawiam jak będzie wyglądać pupa latem w pampersach. Czy przy upalach nie będzie się odparzac.