Proud Mommy nie wiedziałam, że w biedronce można kupić pieluszki do pływania. Jak one wychodzą cenowo?
Beato, opakowanie - 12 sztuk - ok 15 zł. Tylko pamiętaj, że to majteczki, a nie typowe pieluchy.
U nas też te z biedronki.
ProudMomy bardzo dziękuję za informację.
Też nie wiedziałam że są biedronkowe. My w zeszłym semestrze używaliśmy huggiesów czy jak to się pisze, a na ten semestr kupiłam Karolinie te z rossmana i powiem że rossmanowskie są lepsze. W związku z tym że Karolinie nie raz zdarzyła się kupka na basenie to w huggiesach mi ją od razu wyciągali z wody, żeby nic nie wypłynęło a w tych rossmanowskich to nawet nie wiedzą że kupa jest i nic nie wypływa. Huggiesy były zapinane normalnie jak pampki a te z rossmana to takie majty. One niby są zrobione tak że wodę z zewnątrz przepuszczają do środka a to co w środku tam zostaje. W domu ich nie stosowałam i raczej nie będę ryzykować, ale na plaży raczej nie zostawiałabym dziecka w jednej pieluszce a zmieniałabym ją po każdym wyjściu z wody.
My jezdzimy bardzo często do aquaparku z mała ponieważ bardzo lubi wode wręcz ją uwielbia i u nas również pielucho majtki dla dzieci są obowiązkowe i niema problemu że coś z nich wycieknie
Zasady basenów publicznych śmieszą mnie trochę. Ostatnio jak byłam z synkiem to kazali mi kupić dla niego pieluchę, bo nie ma 3 skończonych - to nic, że synek już dawno nie sika w majty i to nic, że ta pielucha zupełnie siuśków nie utrzymuje - sama niejednokrotnie się o tym przekonałam jak mały jeszcze przed wejściem do wody zsikał się na mnie jak był młodszy:)
Mamuśka zgadzam się te zasady są śmieszne. U nas też tak jest, że ich to nie interesuje czy dziecko sika do nocnika czy nie. Dla nich ważny jest wiek.
No u nas pilnuja również tego punktu w regulaminie ale widziałam nie jednokrotnie że dzieci chodziły bez tych pielucho majtek pomimo iz na pewno nie miały jeszcze trzech lat więc raczej u nas wpuszczają bez jeśli dziecko samodzielnie robi siusiu
Ja Ci mogę polecić rosmanowe tanie ok 1,4 za pieluszke i u nas ze starszą córeczka bardzo się sprawdziły . Nigdy nam nic nie przeleciało i nie przemiękło. Maja chyba 3 rozmiarówki
Są też wielorazowe pieluchy na basen. W zasadzie są to majtki z taką jakby foliową wkładką, Sylwia może w czymś takim widziałaś te dzieci. Co do zasady majtki nie przepuszczą kupki, a jak już mówiłam, pieluszki basenowe również nie utrzymują siuśków. Sama się zastanawiam nad zakupem takich majtek/pieluch bo z bliźniętami tak jak z synkiem chciałabym chodzić na zajęcia na basenie.
No więc testowałam i mam pewne wnioski Używałam kilka razy pieluch jednorazowych i póki co się sprawdziły. Wygrałam ostatnio aquanappy firmy konfidence. opisywane przez firmę tak " uniwersalne pieluszko-majteczki zamiast jednorazowych pieluszek Idealny krój, uniwersalny rozmiar dla dzieci w wieku od 3 do 30 miesięcy. Elastyczne dzięki zastosowanej tkaninie Lycra majteczki AquaNappy służą do wielokrotnego użytku, a tym samym stanowią przyjazne środowisku rozwiązanie, mogące zastąpić zwykłe jednorazowe pieluszki i majteczki do pływania!"
wybrałam się z dzieciakami na basen, założyłam majteczki i idąc w kierunku brodzika z córą na rękach poczułam jak jej siku spływa po moim ciele. Nie byłą to komfortowa sytuacja… ogólnie majteczki ładne, wygodne, tylko przed czym chronią ?
po incydencie zrobiłam doświadczenie w domu. Wzięłam pieluszkę jednorazową huggies( muszę jeszcze spróbować z tą babydream) i nalałam do niej wody z kranu (dużo tej wody nalałam) i pieluszka nie przeciekła, aquanappy po tym samym doświadczeniu zaczęły po chwili przemakać. Pewnie kupkę by zatrzymały ale co z tą rzadką ? mam mieszane uczucia ale na pewno się przydadzą bo są do 3 lat (wiadomo w zależności jak dziecko duże).
Ja z coreczka uzywalam takich pieluszek z rossmana i to w basenie. Po kapieli w basenie taka pieluszke nalerzy wyrzucicoczywiscie. Ale moja corcia byla akurat juz w takim wieku ze juz wolala ale na basenie bylo ze dzieci chyba do lat 3 maja miec ta pieluszke…wiec jak miedzy czasie chciala siusiu to szlysmy i potem ta sama zakladalysmy nie widzialam sensu po 10 mintach w basenie zmieniac jej na nowa.
A czy spotkałyście się z czymś takim, że dziecko musi mieć ubraną pieluszkę do pływania, mimo że już nie siusia w pieluszki? Bo właśnie tak się zastanawiam, czy nas wpuszczą na basen, bo chcemy pojechać w przyszłym tygodniu. A nie widzę sensu kupowania specjalnie całego opakowania pieluszek, dla jednego wypadu na basen… Szczególnie, że mój Oskarek nie robi już w pieluszki i ładnie woła, jeśli ma potrzebę
My jak jezdzlilismy z synkiem i juz nie siusial w pieluszki to nie bylo problemu z wrjsciem na basen. Poza tym jak my jezdzilismy to byl tam sklep z rzeczami do plywania, kostiumami itd i tam mozna bylo kupic taka pielusze za 3 zl takze nie trzeba bylo kupowac takiej paczki
magiczny myślę że jeśli dziecko już jest świadome i wolała to nie będzie potrzeby
Ewentualnie sprawdź regulamin pływalni przed wyjazdem żeby uniknąć niespodzianki. Ale wiele razy będąc na basenach ze strefą dla maluchów widziałam ze śmigają w samych kąpielówkach, jedynie niemowlaczki w tych basenowych.
My zaliczyliśmy juz pierwsze zajęcia na basenie, było świetnie Rossmannowe pampersy do wody dały radę:) wiec jak coś, to polecam. Fajnie trzymają się ciałka i plus za możliwość rozerwania na bokach, bez potrzeby ściągania
Ja akurat kupowalam zawsze pampersy z huggies i bylam z nich zadowolona
Magiczny Bealia napisała tuż nad Twoim pytaniem, że właśnie się z taką sytuację spotkała. Jej córka już wołała siusiu a na basenie musiała mieć pampersy do pływania.
Ja na Twoim miejscu albo sprawdziłabym w regulaminie albo zadzwoniła do pływalni z pytaniem czy jest obowiązek noszenia przez dzieci pampersów. Będziesz miała pewność i nie będzie dla Ciebie niespodzianki, że dziecko jednak musi mieć pieluchę a Ty jej nie kupisz.
No właśnie wiem Kasia, dlatego jeszcze spytałam, żeby inne mamy się wypowiedziały, bo mnie to ciekawi. Tam, gdzie jeżdżę z mężem na basen nie zawsze sklepik mają otwarty, więc wolę się upewnić, czy muszę mieć pieluchę, czy nie. Szczególnie, żę mój maly nie robi w pieluchę
Tak jak dziewczyny radza najlepiej zadzwom bedziesz miala pewnosc czy musisz miec pieluszke.