Pieluchy do pływania

Te pieluszki do pływania nie chłoną siuśków ani wody, wkład jest absorbentem w tej pieluszce. Idea jest taka, by dobrać pieluszkę tak dobrze, by woda z basenu, jeziora, morza i piasek nie dostawały się do pieluszki, a siuśki czy kupka z pieluszki na zewnątrz :slight_smile:

Angie ja miałam huggies i chłonęły wodę i siuśki. Po zdjęciu pieluchy była ona ciężka.

Beata ja też używam huggiesów. Wcześniej miałam z puchatkiem, teraz z nemo i pieluszka nie pęcznieje ani nie robi się cięższa…

No to ja nie wiem. Miałam te z nemo i pieluchę moglam wykręcić jak szatę i woda sie lała.

Też ubieram Małemu huggiesy do kąpieli i oczywiście, że one chłoną płyny - pewnie, że nie w takim stopniu jak normalne pieluszki (komu dziecko choć raz wpakowało się w normalnej pielusze do wody, to zna różnicę;), ale jednak chłoną i wodę i siku, tyle tylko, że w normalnej pieluszce siuśki są bardziej "zamknięte’, a tutaj bardziej sobie przepływają - no ale w końcu nie muszą trzymać wilgoci z dala od skóry ;), stąd pewnie wrażenie, że coś tam wypływa podczas ściągania pieluchy.

Alicja zgdzę się z tobą. Chłoną i tak dużo choć mniej niż zwykłe pieluchy.

Pieluchy z Rossmanna nie zatrzymują sikow! Pierwszy raz na basenie przebrała mała w ta pieluche, ubralam strój kąpielowy i posadzilam mała na kolanach, a wtedy ona zaczeła sikac. Moje zdanie jest takie, ze pieluchy basenowe są po to, żeby zatrzymać kule w środku, jakby się przydarzyła.

Ja tam nie wiem, mi te z rossmana pasuja:)

Anami mnie tez pasują, ale nie zatrzymują sikow i tyle, wiec dzieci sikaja do wody po prostu :slight_smile:

Dobrze, że piszecie, będę się na basenie trzymać z dala od dzieci w pieluchach rossmannowskich ;D

Angie obwiam się, ze od tych w innych tez. Pieluchy basenowe nie maja za zadanie trzymać siuskow, tylko zatrzymać ewentualne twarde dowody w środku. Jak się zas na plaży jest, to chronią przed tym, zęby piasek nie dostał się tam gdzie nie powinien :slight_smile:

Silje no właśnie z moich jic nie wycieka, szczelnie opinają młodego

Ja mam takie pieluchy jak Angie i według mnie siuśki wyciekną.
Angie to załóż pampersa do pływania w domu i okaże się jak trzymają.

Angie może po prostu nie zdazylo mu się zrobc siku do nich?

żeby tylko dzieci robiły siku do tych basenów to by bylo pół biedy :slight_smile: :stuck_out_tongue: (nie chce być odrażająca ale to prawda :stuck_out_tongue: ) ja też używałam tych pieluszek basenowych i czasem miałąm wrażenie że one są tylko po to żeby ludzie nie patrzyli głupio że z gołą dupką na basenie :stuck_out_tongue: a u nas nawet nikt nie zwraca uwagi czy dziecko ma zwykłą pieluszkę jednorazową czy basenową :stuck_out_tongue:

U nas mogą nawet za to wyprosić z basenu

U nas także jest obowiązkowa pielucha do pływania dla dzieci do 3 roku życia.

ja nie jestem za :stuck_out_tongue: mimo że u nas nikt nic nie mówi na zwykłe pieluszki to i tak zakładam dziecku basenowe , jakoś tak chigieniczniej mi to wygląda nawet jakby tam miało coś krajem bokiem dziecko wysiusiać :stuck_out_tongue: bo że kupa przeleci to nie ma mowy :stuck_out_tongue:

No u nas niby tez jest nakaz noszenia pieluch wodnych.

my używaliśmy Biedronkowych, tylko że one są nakładane jak majtki, nie można ich rozpiąć, więc trochę ciężko pownikać co i czy dziecko zrobiło coś w środku, ale ja byłam z nich zadowolona