Te pieluszki do pływania nie chłoną siuśków ani wody, wkład jest absorbentem w tej pieluszce. Idea jest taka, by dobrać pieluszkę tak dobrze, by woda z basenu, jeziora, morza i piasek nie dostawały się do pieluszki, a siuśki czy kupka z pieluszki na zewnątrz
Angie ja miałam huggies i chłonęły wodę i siuśki. Po zdjęciu pieluchy była ona ciężka.
Beata ja też używam huggiesów. Wcześniej miałam z puchatkiem, teraz z nemo i pieluszka nie pęcznieje ani nie robi się cięższa…
No to ja nie wiem. Miałam te z nemo i pieluchę moglam wykręcić jak szatę i woda sie lała.
Też ubieram Małemu huggiesy do kąpieli i oczywiście, że one chłoną płyny - pewnie, że nie w takim stopniu jak normalne pieluszki (komu dziecko choć raz wpakowało się w normalnej pielusze do wody, to zna różnicę;), ale jednak chłoną i wodę i siku, tyle tylko, że w normalnej pieluszce siuśki są bardziej "zamknięte’, a tutaj bardziej sobie przepływają - no ale w końcu nie muszą trzymać wilgoci z dala od skóry ;), stąd pewnie wrażenie, że coś tam wypływa podczas ściągania pieluchy.
Alicja zgdzę się z tobą. Chłoną i tak dużo choć mniej niż zwykłe pieluchy.
Pieluchy z Rossmanna nie zatrzymują sikow! Pierwszy raz na basenie przebrała mała w ta pieluche, ubralam strój kąpielowy i posadzilam mała na kolanach, a wtedy ona zaczeła sikac. Moje zdanie jest takie, ze pieluchy basenowe są po to, żeby zatrzymać kule w środku, jakby się przydarzyła.
Ja tam nie wiem, mi te z rossmana pasuja:)
Anami mnie tez pasują, ale nie zatrzymują sikow i tyle, wiec dzieci sikaja do wody po prostu
Dobrze, że piszecie, będę się na basenie trzymać z dala od dzieci w pieluchach rossmannowskich ;D
Angie obwiam się, ze od tych w innych tez. Pieluchy basenowe nie maja za zadanie trzymać siuskow, tylko zatrzymać ewentualne twarde dowody w środku. Jak się zas na plaży jest, to chronią przed tym, zęby piasek nie dostał się tam gdzie nie powinien
Silje no właśnie z moich jic nie wycieka, szczelnie opinają młodego
Ja mam takie pieluchy jak Angie i według mnie siuśki wyciekną.
Angie to załóż pampersa do pływania w domu i okaże się jak trzymają.
Angie może po prostu nie zdazylo mu się zrobc siku do nich?
żeby tylko dzieci robiły siku do tych basenów to by bylo pół biedy
(nie chce być odrażająca ale to prawda
) ja też używałam tych pieluszek basenowych i czasem miałąm wrażenie że one są tylko po to żeby ludzie nie patrzyli głupio że z gołą dupką na basenie
a u nas nawet nikt nie zwraca uwagi czy dziecko ma zwykłą pieluszkę jednorazową czy basenową
U nas mogą nawet za to wyprosić z basenu
U nas także jest obowiązkowa pielucha do pływania dla dzieci do 3 roku życia.
ja nie jestem za mimo że u nas nikt nic nie mówi na zwykłe pieluszki to i tak zakładam dziecku basenowe , jakoś tak chigieniczniej mi to wygląda nawet jakby tam miało coś krajem bokiem dziecko wysiusiać
bo że kupa przeleci to nie ma mowy
No u nas niby tez jest nakaz noszenia pieluch wodnych.
my używaliśmy Biedronkowych, tylko że one są nakładane jak majtki, nie można ich rozpiąć, więc trochę ciężko pownikać co i czy dziecko zrobiło coś w środku, ale ja byłam z nich zadowolona