Aod którego miesiąca nie smarujecie już pupy?
Córka ma 16mcy i nie pamiętam kiedy przestalam smarować,ale juz jakis czas;)
To mój synek chyba za dużo robi siku bo nie dało by rady całą noc na jednym pampersie Ale wstaje do karmienia to przebranie nie jest dla mnie problemem
Zezowata ja tez tak myslalam a teraz nawet jak karmie w nocy to nie przebieram. Uzywam pomaranczowe pampersy i czasem nawet 12-14 godz spi a nad ranem jak chce go przebrac to szkoda mi budzic więc zostawiam az sie sam obudzi
Monika - myślę,że smarowałam pupę tak do 4-5 miesiąca.A teraz ma 11 mies. i tylko wyjątkowo nakładam krem .To do kiedy używać kremów jest uzależnione od tego jak wrażliwą skórę ma Twoje dziecko.
W nocy już nie pamiętam kiedy ją przestałam przebierać.Spokojnie jedna pieluszka jej starcza na całą noc.Gdy była malutka to jej zmieniałam,ale często rozbudzała się wtedy.
Ja osobiście korzystam z kosmetyków Emolium. Córka gdy miała 1,5 miesiącu w szpitalu od innych złapała ciemieniuszke. Niestety nasz przypadek okazał się gorszy gdyż z główki rozniosła się po całej twarzyczce. Wyglądała jakby ktoś ją poparzyl - policzki czerwone, skóra popękana. Jeździliśmy po różnych przeróżnych lekarzach i dopiero przypadkiem ktoś polecił nam Trojaktywny krem 50ml z Emolium i od ręki kupiłam. Bylam w szoku jak szybko twarz córki dochodziła do siebie. Ogólnie córka ma bardzo sucha skórę dlatego też cały czas korzystam z kosmetyków z serii Emolium P czyli te trojaktywne. Jeśli nic się nie dzieje korzystam.ze zwykłych a jak tylko pojawi się jakaś wysypka lub skóra mocno jest wysuszona przechodzę na krem trojaktywny i skóra szybko wraca do formy. Polecam
do codziennej higieny to płatki kosmetyczne baby ono Płatki kosmetyczne dla niemowląt i dzieci | Gemini plus ciepła przegotowana woda
hej hej hej
Aldirci hej
Strefanka ja też tak myję pupke córci
Co do smarowania pupki to robie to gdy zajdzie potrzeba czyli kiedy jest zaczerwieniona
MAMA i stefanka dobrze radzą bo mi tak radziła też mama moja - zwykła przegotowana woda i płatki do mycia dupci maleństwa, gdyż te chusteczki wszystkie nawilżające zawierają różne substancje przez które pojawiają się wysypki, zaczerwienienia… Dodatkowo wietrzyć dupcie by nie była zamknięta cały czas tylko w pampersie
Ewcia bo przygotowana woda i waciki najlepsze. Ja chusteczek używam na wyjściach i sporadycznie w domu. Ale nie ma nic lepszego niż woda. Chusteczki. Mają w sobie chemię a im mniej chemi na tak delikatna skórę tym lepiej.
Pupę już teraz nie smaruje w ogóle. Smarowałam tylko na początku a teraz sporadycznie jak pojawią się właśnie zaczerwienienie.
Ja tak samo Kasia - chusteczki tylko na wyjście a w domu woda. Kremów też używalam na pupcie gdy tego potrzebowala tylko a tak to wietrzylam
Moja teściowa ostatnio tak niuni pupkę wietrzyła że mała zafajdała kanapę
Kapie w emolium. Smaruje oliwką, a na buzię krem z nivea. Po każdej wymianie pieluchy stosuje krem z nivea z pudrem nivea na zmianę. Często też wietrzenie małej pupę. Szczególnie jak pojawi się odparzenie.
Jak córka była mała to po każdej zmianie pieluszki linomag, natomiast potem jak nie było problemu z pupą to już niczego nie używałam. A oliwka to tylko na ciemieniuchę. Wcale nie jest taka dobra dla skóry niemowlaka, jak to kiedyś uważano.
Teraz nie smaruje pupy już niczym. Ale jak Syn był mały to używałam Alantan Plus zielony. Nim smarowałam pupę po każdej zmianie pieluszki. Ważne jest żeby maść do codziennej pielęgnacji nie miała w składzie cynku.
Oliwka do walki z ciemieniucha sprawdza się super jednak do codziennej pielęgnacji i nawilżania malucha np po kąpieli nie jest już polecana tak jak była kiedyś. Teraz mówi się że wysusza skórę i nie pozwala jej swobodnie oddychać.