Kazda z nas chyba najbardziej sie boi tych rozstępow… Ja tez juz od 3 miesiąca nawilżalam skórę brzucha, biustu, ud i tylko, ale po rozmowach z koleżankami stwierdzam ze to wszystko zależy od naszych genów bo jedna wylewa na siebie litry balsamu i na koncu jest załamana bo i tak jej wyszły rozstępy a druga nic a nic nie smakuje bo jest poprostu leniwa i jej nic kompletnie nie wyjdzie ano jeden rozstęp… Tez o tym słyszeliście czy sie przekonałyscie na wlasnej skórze??
Wiele czynników wpływa na rozstęp. Wiek, masa ciała, dieta, nawilżania, złuszczanie, kondycja skóry. Może czasem nie da się uniknąć, ale na pewno w każdym przypadku da się zminimalizować powstanie rozstępów.
Dziewczyny a czy Wasz brzuch tez byl w czasie ciazy taki owlosiony???
Powiem Wam.ze przerazaja mnie te czarne wloski:( i czy po porodzie one znikna lub chociaz sie rozjasnia?
Pamela, ja nie miałam aż takiego problemu, bo dosłownie pod pępkiem pojawiły mi się dwa ciemne włoski, ale faktycznie wiele kobiet ma z tym problem, winne są oczywiście hormony. Zazwyczaj po porodzie, gdy hormony się unormują wszystko wraca do normy ![]()
Spokojnie Pamela tez mam ten sam problem i tyle koleżanki w moin otoczeniu co jest w ciąży mają dosłownie ten sam problem
i tez sie podpytywalam czy To zniknie bądź zblednie wiec spokojnie wszystko wróci do normy ![]()
No mam taka nadzieje:) moj sie smieje ze mam bardziej owlosiony brzuch niz on klate hehe.
Elewele mi w ostatnich tyg nie pamiętam dokładnie który tydz był ale wiem ze końcówka cieszyłam się wcześniej ze jest ok a później jak puscilo tak mam do dziś rozstępy a córka 1.5 roku ma.jzu nic nie zrobię tym się bardzo nie przejmuje walczę z wagą ale waga nie przez ciążę. Bo po ciąży wróciła do normy. A co do nawilazania skóry to jak najbardziej ja miałam strasznie suche ust musiałam co chwile smarować
Pamela nie miałam problemu z nadmiernym owłosieniem na brzuchu, a wręcz przez to, że miałam ten brzuch spory, to tego owłosienia nie było w ogóle widać:)
Ja szczerze mówiąc również nie miałam problemu z nadmiernym owłosieniem na brzuchu. Ale za to odpowiedzialne są hormony. Po ciąży one wracają do normalności i wszystkie zmiany się powinny wycofywać. ![]()
No mam nadzieje takowa hehe;) ja juz tez magiczny mam taki brzuszek ze.juz pepek mi wydelo na druga strone:)
Tylko zastanawia mnie to trochę, bo wiadomo owłosienie na brzuchu pojawia się przez hormony w ciąży. A po niej hormony się stabilizują i owłosienie powinno się zmniejszyć, więc włosy powinny wypaść. Tylko nie spotkałam się, żeby włosy gdziekolwiek indziej wypadały niż z głowy ![]()
Z każdej części ciala wypadają, brwi, rzęsy, z rak itd a tym bardziej mozna to zauważyć u facetów z tego względu ze zazwyczaj maja oni więcej i ciemniejsze te włosy. Trochę sie uczylam na ten temat wiec dlatego tez sie nie martwię ze ciemne wlosy na brzuchu pozostana ![]()
Magiczny wypadają na pewno i nie tylko z głowy. Chociaż ja nie miałam takiego problemu jednak na zdrowy rozum tak jak napisała paskuda brwi i rzęsy też wypadają więc i z brzucha wypadną
Dobrze ze wypadna bo nie wiem czy chcialabym je golic co roz hehe;)
Pamela będziemy sobie systematycznie zdawać relacje czy juz wypadły czy nie. ![]()
To jeszcze troche hehe. Jak narazie to mi ich przybywa ![]()
Niestety u mnie mimo regularnego smarowania pojawiły się rozstępy. Pozostaje mi jedynie się do nich przyzwyczaić.
Widzę ostrą dyskusję o włosach na brzuchu. Jak już powypadają to dajcie znać, bo u mnie też się pojawiły ![]()
U mnie obecnie szósty miesiąc ciąży i zero rozstępów. Czytałam kiedyś w jednym z wątków, że warto smarować ciało olejem kokosowym i spróbowałam. Nie żałuję, bo nie wywołuje u mnie żadnych reakcji alergicznych, skóra jest nawilżona i gładka. Nie wykluczam, że nie pojawi się u mnie żaden rozstęp, ale póki co jestem zadowolona z efektu a brzuszek mam spory
co do maści cebulowej potwierdzam, że działa. Nie musi być to koniecznie postać maści, sam sok z cebuli działa podobnie. Sok ma działanie fiblolityczne tzn. rozpuszcza włóknik- używany jest do usuwania blizn. Zresztą ja wychodzę z założenia, że lepiej naturalnie niż “sztucznie”. Ekstrakt z cebuli znajduje się w maści “Cepan”, ale w trakcie ciąży i karmienia piersią nie używałabym ze względu na zawartość heparyny. Poza tym, żeby rozstępy zbladły maści/ okłady trzeba stosować min. pół roku.
Ja pierwszy tydz 7 mies i ani jednego rozstepu mimo ze smaruje raz badz dwa razy w tyg brzuch oillianem bo nie lubie sie balsamowac… Co nie oznacza ze sie pozniej nie pojawia albo po porodzie…
No ja 26 tc i tez poki co zero rozstępow… Ale wiem po koleżankach ze zaczęły zauważac swoje rozstępy po porodzie… Ratuje sie jak moze ale czy to coś da to nie wiem…