Piękna w ciąży! :)

A wiecie co? może to zabrzmi jak hipokryzja ale: mimo problemów z cerą jak u nastolatki, mimo przybrania ciałka, mimo tworzących się rozstępów, mimo ola boga celulitisu… nigdy nie czułam się tak piękna jak teraz gdy noszę w sobie Dzieciątko!!!

Didisia świetnie …najwazniejsze to czuc sie dobrze przez caly okres ciazy … doskiera czasem ból pleców …nóg …mdlosci …a wiec po co dolowac sie kilkoma kg ? jakas inna cera ?
Ja wam powiem ,ze figure w ciazy miałam cudowna …podobalam sie sobie bardzo , ale po glowie mi chodzilo …co ja zrobie jak przytyje …na pewno przytyje…itd .Żałuje …bo niepotrzebnie sie stresowałam :slight_smile:

W ciąży można czuć się piękną :wink: Ja akurat nigdy nie czułam się tak dobrze :wink: Brzuszek zawsze kobiecie dodaje uroku;) Ja w ciąży miałam tylko dużą “piłeczkę” przed sobą :wink: Kilogramy szły tylko w brzuszek. Włosy miałam ładne ,a cera też czysta :wink: Jedynie co to zrobiły się rozstępy ,ale tylko na piersiach :wink: Ogólnie smarowałam się przez całą ciążę kremem na rozstępy dla kobiet w ciąży. Czy to coś dało ciężko mi powiedzieć, bo piersi też smarowałam kremem ,a i tak rozstępy się zrobiły.

Jak się ma rozstępy w genach, to żadne wcieranie olejków nie pomoże bo i tak się pojawią ;). Mi pojawiło się kilka jakoś w 4 miesiącu od wewnętrznej strony prawego uda oraz na brzuszku. Ale zaczęłam stosować olejek Bio Oil, kupiłam małą buteleczkę w rossmanie bo akurat był na promocji i stosuję go już od ponad miesiąca i muszę stwierdzić, że jest nie zły. Bardzo spodobał mi się jego zapach, rozstępy uległy znacznemu spłyceniu i troszkę zblakły. Wiadomo żeby były pożądane efekty trzeba długotrwale stosować, także jestem dobrej myśli ;). Mój partner stwierdził, że wymyślam bo mu wcale te 'czerwone kreseczki; nie przeszkadzają :D.

pola92 to ja będę mieć przerąbane w takim razie… aczkolwiek póki co, to jest spoko. gorzej w kwestii cellulitisu, ale tu nic nie stosuję, bo u mnie na to działa jedynie duża ilość ruchu, a muszę jak najwięcej leżeć.

Pola co do Bio Oilu ja go stosowałam przez całą ciążę , i tak nie mam żadnych rozstępów, cellulitu , i ogólnie moja skóra wygląda naprawdę super. Wiadomo że dziewczyny lat 20 inaczej znoszą ciażę i ich skóra tez a w wieku 33 lat też to wygląda inaczej, ja jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru i nie żałuję choć nie powiem że jest tani. 60 ml buteleczka ponad 30 złoty ale faktycznie jest bardzo wydajny.

ja się zgadzam z Polą jak się ma w genach to choćby się nałożyło niewiadomo ile tego wszystkiego (a ja potrafiłam wmasowywać 3 różne olejki i jeszcze krem) a brzuch i uda mam w rozstępach i nic mi nie pomogło. Ciekła parafina, oliwka, bio oil, krem z sexy mama, bielanda, ziajka, perfekta i wydane pieniądze w błoto. jedynie co zauważyłam to naświetlanie lampą mi pomogło, ale juz po ciąży oczywiście. Rozstępy zrobiły sie mniej widoczne. Ale mimo wszystko są.

Mimo mankamentów urody jakie moga nas napotkać w ciąży, nie psujmy sobie nimi samopoczucia! Bo piękności dodaje nam takie niby nic jak uśmiech, pozytywna postawa do świata i swego stanu! Cieszmy się że jesteśmy Ciężarne!!

Ja tam się cieszę, że jestem w ciąży i nawet wydawało mi się, że fajnie wyglądam dopóki nie kazałam sobie zrobić zdjęcia z brzuszkiem. Moje włosy wołają o pomstę do nieba ale jakoś nikt mi tego nie powiedział. Ale mam koleżanki :wink:

Za to masz fajniusi brzusioe!

Ja na brzuszku uniknęłam rozstępów- smarowałam się kilkoma preparatami w tym olejkami włąsnej roboty, pillingi w miarę możliwości, natomiast mniej zadbane uda i biust lekko są popękane rozstępami.
Natomiast kluczową rolę w braku rozstepów odgrywa również Nasza dieta, nawadnianie organizmu- przede wszystkim, oraz geny!
Jednak elastyna i kolagen w jeden dzień nie “strzelają” trzeba od początku zadbać o skórę…

Co do opuchlizny nóg- tego nie da się uniknąć chyba…
Narzeoczony masował mi nogi na końcu, wcierał specjalne maści i ulga była chwilowa…

Witam :slight_smile:
Na całe szczęście rozstępy mi się zrobiły tylko na biuście zaraz jak zauważyłam to oliwka poszła w ruch :slight_smile: po za tym balsamuje się po każdej kąpieli i nowych rozstępów nie widać :slight_smile: Jak na razie cały czas się czuję atrakcyjna, być może też dlatego, że mój partner mnie wspiera często mówi, że pięknie wyglądam i że cudowny mam brzuszek czuję się kochana i doceniana i sądzę że u mnie właśnie to powoduje że czuje się piękna :slight_smile:

Co do peilęgnacji w ciązy warto czytać etykiety kosmetyków na jakie się decydujemy. Niestety większośc kosmetyków moich zawierało substancje, która niezaleana jest w przypadku kobiet ciężarnych- mowa tu o pochodnej wit. A - retinol. Nie wskazane są też tretinoina i izotretinoina. Pamietam chciała stosowac coś na rozstępy na udach i już sięgałam po krem antycellulitowy, ale coś mnie tknęło do poczytania i oczywiście dobrze zrobiłam, bo takich także stosować nie można w ciąży. Kofeina zawarta w kremach antycellulitowych może przyczynić się do powstania żylaków.
Co do zmęczonych nóg przypomniało mi się dziś (bo strasznie bolały mnie stopy) o prostym ćwiczeniu. Zdejmujemy skarpetki, stopki, podkolankach- wszystko co uciska stopę, stawiamy na zimnej posadzce i stajemy na palcach wysoko i na zmiane stajemy na pięcie i ciągniemy palce do góry, albo na siedzącą podwijamy palce i wyginamy je go góry. Mnie to pomagało i nawet przyznam, że obrzęk był mniejszy. Bo wiadomo im więcej ruszamy tym woda jak gdyby się wyciska.

Kobieta powinna dbać o siebie w ciąży bo to piękny stan! ja troszkę o tym zapomniałam;p chyba za dużo pojawiło się syndromu wicia gniazda… ale to okres w którym powinnyśmy wypoczywać i dbać o swoją psychikę i ciało

Dziewczyny :slight_smile:

Moje domowe triki urodowe, które stosuję będąc w ciąży:

Maseczka z miodu na piękne usta - nakładam minimum raz dziennie na chwile… a potem zjadam :slight_smile: nawilża i odżywia usteczka :))
Masaż prysznicem na przemian ciepłą i zimną wodą ujędrni skórę
od czasu do czasu płuczę włosy wodą z cytryną - co dodaje im blasku :slight_smile: Ale w ciąży i tak włosy są piękne :smiley:

Maseczkę z miodu także stosuję i prysznic ciepła i zimna woda :slight_smile:
A co do płukania wody z cytryną to nie stosuję ponieważ traci się kolor włosów … a dobrze po umyciu głowy opłukać je zimną wodą :slight_smile:

ja w ciązy też staram sie zadbać o swoje ciało i cerę, poprzez nawilżanie i domowe maseczki :wink:

U mnie już 3 miesiąc a ja nic! Muszę wyjąc w końcu swoją oliwkę, zgarnąć faceta za kołnierz niech smaruje, a co :wink:

Ja męża wysłałam do sklepu po sól morską,do moczenia stóp.Jak się później okazało wieczorem tego samego dnia jechałam do szpitala rodzić.

Madlen -smaruj się systematycznie,bo lepiej zapobiegać niż później tego żałować,że się tego nie robiło.Jakbyś zobaczyła rozstępy od ud po piersi u mojej kuzynki to na pewno byś nie zapomniała się posmarować .

.

Smaruje się dwa razy dziennie kremem przeciw rozstępów marki ollian czy jakoś podobnie. Wcześniej miałam palmers (lub podobnie) ale to był początek ciąży i nie umiałam znieść zapachu. Na ten moment 33tc nie mam rozstępów, mam 29 lat i w przed ciążą ważyłam 75 kg przy wzroście 170, więc kobitka z ciałkiem, ale bez ogromnej nadwagi. Boję się trochę tych rozstępów, nawet jak mi się pościel odbije na brzuchu, to dwa razy się upewniam, czy to aby nie rozstęp.

Wam dziewczyny, które mają rozstęp, kiedy się pojawił, ale dokładniej, określając tydzień.