Piegi po porodzie

Czy u Was po porodzie albo w trakcie ciazy pojawiły się piegi?Przy pierwszej ciąży nie mialam piegów a teraz w drugiej ciąży pod koniec ciąży zaczęły pojawiać się piegi i po porodzie mi zostały a jestem 4 miesiace po porodzie czy już mi tak zostaną? Pojawiły sie na twarzy i na dekoldzie,czy któraś z Was też tak miała?

Agusia po ciąży u mnie pojawiły się straszne przebarwienia . Piegów nie mam ale za to miałam problem z przebarwieniami, Właśnie z nimi walczę:) muszę się pochwalić , że skutecznie.Odkryłam świetna maść tylko , że nie wiem czy z piegami da się coś zrobić , jakoś zniwelować .Myślę, że dobry podkład mógłby Ci pomoc troszkę je zatuszować . Zresztą piegi niektórym dziewczyną dodają mega uroku

lola dziękuję :slight_smile: Ale mam ich dużo nie widac ich tak z daleka bo sa malutkie ale sa :frowning: Pewnie mi już tak zostana.Slyszalam właśnie że niektórym zostają przebarwienia po porodzie.Dobrze przynajmniej że maść działa u Ciebie skutecznie :slight_smile: Na twarzy piegi zakrywam podkładem ma dekoldzie tez spróbuje je troszke zatuszować :wink:

Przebarwienia są niestety częstą dolegliwością w ciąży i po ciąży. Może warto byłoby udac sie z tym do dermatologa lub kosmetologa, ktory doradzi jak z tym walczyć. Ale jeśli to tylko maleńkie piegi to nic z tym nie rób, piegi są urocze :slight_smile: sama jestem posiadaczką tych naturalnych :slight_smile:

Niestety przebarwienia bardzo czesto towarzyszom kobietom w ciazy. Jest to spowodowane ogromna burza hormonow, jaka ma miejsce podczas ciazy. Przebarwienia w roznej postaci najczesciej wystepuja w 2 trymestrze ciazy, maja rozne stopnie nasilenia. Za pojawianie sie przebarwien odpowiada podwyzszony estrogen. W ten sam sposob podczas ciazy uwodacznia sie linia na brzuchu. Przebarwienia zejda, jednak potrzeba bedzie na to troche czasu - tak samo jest z ta sciezka na brzuchu. Najwazniejsze w walce z przebarwieniami jest systematyczne stosowanie kremow z filtrem. Jest zima, wiec ten filtr nie musi byc wysoki. Trzeba tez wiedziec ze w kremach ten filtr ma krotka zywotnosc, sa to zazwyczaj 2-3 godziny. Odpowiadajac na Twoje pytanie : tak, przebarwienia zejda, jednak potrzeba na to czasu. Kremuje twarz 2x dziennie, rano i wieczorem i moja skora nie ma juz tylu przebarwien, jednak robie to od ok. 2msc wiec efekt widze. Zeby byl efekt potrzebny jest czas - jak na wszystko z reszta. :slight_smile:

Agusia piegi na prawdę dodają uroku jeśli są takie delikatne i naturalne. Jeśli nie widać ich z daleka, i możesz je zamaskować podkładem to jesteś w dobrej sytuacji. Dziwne, że po pierwszej ciąży się nie pojawiły tylko po drugiej. Jednak każda ciąża rządzi się własnymi prawami :slight_smile:
Co do przebarwień to ponoć jak się ma tendencje, to w każdej ciąży lubią się pojawiać na nowo. Lola świetnie, że u Ciebie maść okazała się skutecznym rozwiązaniem w walce z tym problemem :slight_smile:

Agusia ja uważam Tak jak dziewczyny ze akurat piegi są ok. Mi pojawiają się co lato i po nim znikają. Albo moze robią się mniej widoczne. I nigdy mi nie przeszkadzały. Mnie się zrobiło przebarwienie koło ust. Podobno w ciazy to normalne. Maskuje to korektorem i podkładem bo inaczej wydaje mi się ze wyglądam jakbym miała wasy. :-/

Zeby uniknac przebarwien w ciazy trzeba systematycznie kremowac twarz kremem z filtrem UV i nie wystawiac na slonce. Jak w ciazy sie o to dba, od samego poczatku to przebarwienia sa mniejsze.

Bez kremu na twarzy nie wychodzę nigdy bo mam.sucha skórę na twarzy. A w to lato wyjątkowo dbalam o wysoki filtr. Moze dlatego te przebarwienia nie są aż tak mocne. Niektórzy mowia ze przesadzam. Ale ja je widzę i zle się z nimi czuje.

Ja zauważyłam, że piepszyki na całym ciele są ciemniejsze. Piegi mam naturalne (troszkę ich jest na twarzy, w makijażu nie widać) , i nic z nimi się nie dzieje, nie pociemniały ani ich nie przybyło :slight_smile:

" Jest to efekt wytwarzania w skórze ciężarnej większej ilości melaniny, która odpowiada również za występowanie u ciężarnych piegów czy innych przebarwień skóry. Oczywiście, pierwotną przyczyną przebarwień na skórze są ciążowe hormony, które wywołują zwiększone wydzielanie się melaniny czyli barwnika odpowiedzialnego za pigmentację skóry. Zmiany skórne nie muszą być takie same u wszystkich mam. Przebarwienia na skórze w ciąży nie są powodem do niepokoju. Dotykają większość ciężarnych i nie mają wpływu na przebieg ciąży czy dziecko. Warto jednak lepiej dbać o skórę w ciąży i chronić się przed działaniem promieni UV, stosując odpowiednie kremy z filtrem czy po prostu nie przebywając zbyt długo na dużym słońcu."

Zwiększony poziom melaniny może utrzymywać się nawet do 12 miesięcy po porodzie

Dziękuję Wam bardzo za miłe komentarze i rady :wink: Moze rzeczywiście te piegi nie sa takie złe :wink: Poczekam aż znikną same .Jestem 4 mies po porodzie wiec moze to wszystko jeszcze za wcześnie.Bede próbować kremy z filtrem jak piszecie: -)

Agusia 4msc to malo. Ja jestem prawie 7msc po a linia na brzuchu jeszcze jest widoczna. Co prawda mniej ale dalej jest. :stuck_out_tongue:

J.Swierczewska to mnie troszke pocieszylas, może chociaz trochę mi znikna bo mam ich dużo.Linia po tylu miesiącach? To rzeczywiście a jestes 7 miesiecy po porodzie.

Piegi dodają uroku :slight_smile:

Sama je mam, kiedyś ich nie lubiłam :slight_smile:

Do do linii, ja nosiłam ją jeszcze 6 miesięcy po porodzie :stuck_out_tongue:

No wlasnie, 7miesiecy a ona dalej jest, ale wydaje mi sie ze jeszcze z tydzien i zniknie bo to jej ostatnie podrygi z tego co widze. :stuck_out_tongue:

A piegi sa naprawde slodkie. Ja tez mam je po ciazy ale mnie sie osobiscie one podobaja i chcialabym zeby zostaly - mam je na linii nosa i policzkow pod oczami. :slight_smile: zielone oczy, piegi i brazowe wlosy, jak dla mnie to wszystko sie laczy i szkoda mi, ze te piegi znikaja. ;p

Kremowalam twarz w ciąży krem z filtrem 50 ale i tak mam przebarwienia. Ponoć że krem działa tylko 2 godz

Zywotnosc filtru q kremie to 2-3 h.

Mi także się pojawiły w pierwszej ciąży na policzkach po porodzie ale później zniknęły, teraz tylko pojawiają się jak na słońcu a długo przebywam