Piątek 13

Mmm placki ziemniaczane ale zrobiłaś mi ochotę na nie :speak_no_evil: muszę zrobić @Sylwiaa ja lubię w domu zrobić :smiley: @ewelkar899_wp.pl a co się dzieje ? Czy to te dni?

Hahahahha oj tak , po plackach to niestysy jest sprzątania co nie miara

1 polubienie

Chyba taki dzien poprostu, jakis facet mnie strabil na ulicy :sweat_smile: pizza nie wyszla musialam robic jeszcze raz ciasto :speak_no_evil: dzieci dokazuja :smiling_face_with_tear: na szczescie juz zaraz dzien sie konczy

O mniam mniam placki z gulaszem albo twarogiem ze smietana , ahhhh :grinning::grinning: faktcznie dziś pt 13 , a mnie nawet super dzień zleciał bo z młodszą tata został a ja zabrałam starszą z rana i smignelysmy po kwiatki , doniczki, ziemię , kupiłam jej frytusie ale i też kasze , wlasnie placka ziemniaczanego, rybe buraczki wiecie taki mix a i tak.wybrala fryusie :heart_hands: miałam jechać sama żeby połazić po sklepach i sb cos kupić to żal mi ja było w domu zostawić a sb cos kiedyś moze w koncu kupię :wink:

1 polubienie

To zdecydowanie piątek 13-go Ci nie służył

1 polubienie

Nie raz miałam takie dni - ze bez kija nie podchodz - wtedy wolałam się do nikogo odzywać aby czasem ktoś nie dostał rykoszetem , a ja bym później miała wyrzuty że się oberwało niesłusznie :face_with_head_bandage::nerd_face:

No wlasnie maz wrócił z pracy i mowi co tu taka zla atmosfera panuje :speak_no_evil::speak_no_evil::speak_no_evil:

To dobrze że tu nam piszesz a mąż niech się domyśla o co chodzi hihihihi

No placuszki ziemniaczane na których byłam były super. Takie domowe :smiling_face: chrupiące i do tego zupka pomidorowa :upside_down_face:

Czyli nie udało się nic kupić sobie?

1 polubienie

A skąd , juz nawet nie wchodziłam z nią do sklepów z ciuchami bo jak dorwała kwiatka w doniczcce to oddać nawet kasjerce nie chciała żeby zczytała kod skanerem , to jej kwiat i koniec, musiała leciec po innego , a tez balam się że pobrudzi ubrania w sklepie ziemią , wiesz sukienkę i biale rajtki jej wypiorę a ciuchów ze sklepu hihihi ciezko by mi bylo :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

2 polubienia

Ja też już bym sobie zjadła . Co dzień to ochota na co innego dziś paknejki jutro będą placki ziemniaczane :rofl:. Popiszmy o czymś zdrowszym :laughing:

1 polubienie

Ja przez forum za każdym razem mam na coś ochotę i to robię :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: To może rybka ? :smiley:

O mniam mniam, też uwielbiam z gulaszem, takie po węgiersku :grin::grin: chyba wiem co będę wybierała przy najbliższej okazji w restauracji :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: bo w domu to nie chce mi się robić Takich skomplikowanych dań :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Dzisiejszy piątek 13 (w sumie wczorajszy) był super. Razem z narzeczonym mieliśmy rocznicę, bylismy z Młodą na badaniu słuchu (słyszy!!) i zero pecha. Nawet dzidzia całą drogę na badanie była strasznie grzeczna (a to nie takie oczywiste bo nie spała od 5 do 9).

2 polubienia

Ja lubię placki domowe ale nie lubię sprzątania tego oleju. Raz się skupiałam je usmażyć w AF allenie wyszły jak dobre jak na patelni :face_with_peeking_eye:

@Mama.urwisa Ja dziś zrobie chyba pizzę a jutro planuje prażone, zobaczymy co wyjdzie z planów

@Nicia113 Mi ten piątek też bardzo dobrze minął :slightly_smiling_face:

1 polubienie

No ja sie kiedyś za nie wzięłam roboty 4 h a zjedzenie 10 min , ale to tak samo jak z pierogami :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: ale ten smsk , ahhh mniam :star_struck:

1 polubienie

Ja placki ziemniaczane robię ekspresowo - ziemniaki ucieram w robocie kuchennym z nakładką do tarcia ziemniaków, kiedyś korzystałam z sokowirówki i też wychodziły super. A gulasz robi się długo ale w większości robi się sam :smiley:
Kiedyś siostra męża spytała się nas co chcemy na obiad to powiedzieliśmy że placki i ona biedna ścierała te ziemniaki na tarce. Myśleliśmy że zrobi w sokowirówce lub w blenderze

Ja też robię w specjalnym sprzęcie o faktycznie samą masę robi się mega szybko. Bardziej nie lubię smażenia bo nawet jak to robię na dwie patelnię to trochę to zajmuje i pryska czego nie lubię :upside_down_face:

To fakt :frowning: ja dlatego robię na 3 patelniach, zawsze to trochę szybciej a w czasie smażenia zawsze coś innego w kuchni robię, np ogarniam zmywarkę

Też tak robię :laughing: no ale to najmniej lubię w plackach. Ja nierobie gulaszu tylko my lubimy w sosie pieczarkowym albo ze śmietana