Mmm placki ziemniaczane ale zrobiłaś mi ochotę na nie
muszę zrobić @Sylwiaa ja lubię w domu zrobić
@ewelkar899_wp.pl a co się dzieje ? Czy to te dni?
Hahahahha oj tak , po plackach to niestysy jest sprzątania co nie miara
Chyba taki dzien poprostu, jakis facet mnie strabil na ulicy
pizza nie wyszla musialam robic jeszcze raz ciasto
dzieci dokazuja
na szczescie juz zaraz dzien sie konczy
O mniam mniam placki z gulaszem albo twarogiem ze smietana , ahhhh ![]()
faktcznie dziś pt 13 , a mnie nawet super dzień zleciał bo z młodszą tata został a ja zabrałam starszą z rana i smignelysmy po kwiatki , doniczki, ziemię , kupiłam jej frytusie ale i też kasze , wlasnie placka ziemniaczanego, rybe buraczki wiecie taki mix a i tak.wybrala fryusie
miałam jechać sama żeby połazić po sklepach i sb cos kupić to żal mi ja było w domu zostawić a sb cos kiedyś moze w koncu kupię ![]()
To zdecydowanie piątek 13-go Ci nie służył
Nie raz miałam takie dni - ze bez kija nie podchodz - wtedy wolałam się do nikogo odzywać aby czasem ktoś nie dostał rykoszetem , a ja bym później miała wyrzuty że się oberwało niesłusznie ![]()
![]()
No wlasnie maz wrócił z pracy i mowi co tu taka zla atmosfera panuje ![]()
![]()
![]()
To dobrze że tu nam piszesz a mąż niech się domyśla o co chodzi hihihihi
No placuszki ziemniaczane na których byłam były super. Takie domowe
chrupiące i do tego zupka pomidorowa ![]()
Czyli nie udało się nic kupić sobie?
A skąd , juz nawet nie wchodziłam z nią do sklepów z ciuchami bo jak dorwała kwiatka w doniczcce to oddać nawet kasjerce nie chciała żeby zczytała kod skanerem , to jej kwiat i koniec, musiała leciec po innego , a tez balam się że pobrudzi ubrania w sklepie ziemią , wiesz sukienkę i biale rajtki jej wypiorę a ciuchów ze sklepu hihihi ciezko by mi bylo ![]()
![]()
![]()
Ja też już bym sobie zjadła . Co dzień to ochota na co innego dziś paknejki jutro będą placki ziemniaczane
. Popiszmy o czymś zdrowszym ![]()
Ja przez forum za każdym razem mam na coś ochotę i to robię ![]()
To może rybka ? ![]()
O mniam mniam, też uwielbiam z gulaszem, takie po węgiersku ![]()
chyba wiem co będę wybierała przy najbliższej okazji w restauracji ![]()
bo w domu to nie chce mi się robić Takich skomplikowanych dań ![]()
Dzisiejszy piątek 13 (w sumie wczorajszy) był super. Razem z narzeczonym mieliśmy rocznicę, bylismy z Młodą na badaniu słuchu (słyszy!!) i zero pecha. Nawet dzidzia całą drogę na badanie była strasznie grzeczna (a to nie takie oczywiste bo nie spała od 5 do 9).
Ja lubię placki domowe ale nie lubię sprzątania tego oleju. Raz się skupiałam je usmażyć w AF allenie wyszły jak dobre jak na patelni ![]()
@Mama.urwisa Ja dziś zrobie chyba pizzę a jutro planuje prażone, zobaczymy co wyjdzie z planów
@Nicia113 Mi ten piątek też bardzo dobrze minął ![]()
No ja sie kiedyś za nie wzięłam roboty 4 h a zjedzenie 10 min , ale to tak samo jak z pierogami ![]()
![]()
ale ten smsk , ahhh mniam ![]()
Ja placki ziemniaczane robię ekspresowo - ziemniaki ucieram w robocie kuchennym z nakładką do tarcia ziemniaków, kiedyś korzystałam z sokowirówki i też wychodziły super. A gulasz robi się długo ale w większości robi się sam ![]()
Kiedyś siostra męża spytała się nas co chcemy na obiad to powiedzieliśmy że placki i ona biedna ścierała te ziemniaki na tarce. Myśleliśmy że zrobi w sokowirówce lub w blenderze
Ja też robię w specjalnym sprzęcie o faktycznie samą masę robi się mega szybko. Bardziej nie lubię smażenia bo nawet jak to robię na dwie patelnię to trochę to zajmuje i pryska czego nie lubię ![]()
To fakt
ja dlatego robię na 3 patelniach, zawsze to trochę szybciej a w czasie smażenia zawsze coś innego w kuchni robię, np ogarniam zmywarkę
Też tak robię
no ale to najmniej lubię w plackach. Ja nierobie gulaszu tylko my lubimy w sosie pieczarkowym albo ze śmietana