Przez ciebie muszę zrobić placki ![]()
taką ochotę mi narobiłaś ![]()
![]()
![]()
hehehe niedługo będę układać tu menu
Ja wlasnie dzisiaj robie z gulaszem i surowka ![]()
@Sylwiaa @Michaska ahhh no to właśnie pracy mniej przy tym faktycznie - ja mam tarkę i sie morduję
plus że ręka silniejsza jest przy tym ![]()
Raz się skusiłam zrobi u teściowej placki i się maszyna zepsuła o musiałam trzeć na tarce i sobie już obiecałam że nigdy więcej ![]()
A ile krwi przy tym
czasem jak mój ma trzeć to aż blady że znów paluszki obedrze ![]()
Ja lubię na słodko
twarożek i cukier albo dżem
jadłaś tak? Bo moja koleżanka jak jej powiedziałam, to ona nigdy nie jadła na słodko, ona jeszcze dodaje cebulę
@DaNutka dlatego ja zawsze robię w maszynie ![]()
Nigdy nie jadlam na slodko
ja lubie ze smietana albo wlasnie jakis sos
Jak kiedyś mojego męża poprosiłam o to by starł na tarce to po po pierwszym ziemniaku przyszedł do mnie z krwią …. I musiałam przejść temat
Przy plackach dziekuje Bogu ze mam termomixa ![]()
![]()
![]()
Oooo i tu prawda. Ten jest niezastapiony w tym
Właśnie tego nie znoszę najbardziej, jak coś jest czasochłonne i jeszcze jak przy tym multum nabrudzisz
Też zawsze robię na kilku patelniach , i nie zaczynam jeść póki wszyscy się nie najedzą . Ja na końcu , bo jak jem w trakcie to już mi się nie chce smażyć jak się objem ![]()
Ja właśnie uwielbiam z twarogiem i posypane cukrem . Inaczej nawet nie jem ![]()
To ja podjadam w trakcie smażenia i jak skończę smażyć to jestem już po objedzie ![]()
Jak można nie podjadać?
Jak dla mnie piątek 13 stego w tym miesiącu był łaskawy, za to poniedziałek to był jakiś armagedon xd chyba dni się pomieszały w kalendarzu ![]()
Ja nie mogę , wgl ja to się tym zapachem najem
jak jem w trakcie to lenia dostaje i nie chce mi się stać przy tej patelni ![]()
Oo kurczę , no to placki też każdy inaczej je
ale jak będziesz robiła kiedyś to spróbuj tak i tak znać czy smakowało
ja np zjem po cygańsku a rodzice nie i oni zawsze tylko na słodko @Mama.urwisa a po cygańsku jadłaś ? A z tym smażeniem to mam to samo , no jeden -dwa zjem bo bym nie wytrzymała (ale ja takie małe robię) i wtedy dopiero jak się wszyscy najedzą
ostatnio przez forum zrobiłam szarlotkę i gołąbki to teraz czas na pankejki i placki ziemniaczane ![]()
Nie no jakoś placki ziemniaczane do mnie na słodko nie przemawiają…… chodź prze ciaza inne słodkie potrawy też nie a nagle polubiłam …. Więc kto wie może kiedyś to się zmieni ![]()
![]()