Piątek 13

Przez ciebie muszę zrobić placki :speak_no_evil::speak_no_evil: taką ochotę mi narobiłaś :stuck_out_tongue:

1 polubienie

:face_with_hand_over_mouth::grin::laughing: hehehe niedługo będę układać tu menu

1 polubienie

Ja wlasnie dzisiaj robie z gulaszem i surowka :wink:

1 polubienie

@Sylwiaa @Michaska ahhh no to właśnie pracy mniej przy tym faktycznie - ja mam tarkę i sie morduję :slight_smile: plus że ręka silniejsza jest przy tym :smiley:

Raz się skusiłam zrobi u teściowej placki i się maszyna zepsuła o musiałam trzeć na tarce i sobie już obiecałam że nigdy więcej :face_with_peeking_eye:

A ile krwi przy tym :face_with_peeking_eye: czasem jak mój ma trzeć to aż blady że znów paluszki obedrze :sweat_smile:

Ja lubię na słodko :smiley: twarożek i cukier albo dżem :smiley: jadłaś tak? Bo moja koleżanka jak jej powiedziałam, to ona nigdy nie jadła na słodko, ona jeszcze dodaje cebulę :see_no_evil: @DaNutka dlatego ja zawsze robię w maszynie :see_no_evil:

Nigdy nie jadlam na slodko :rofl: ja lubie ze smietana albo wlasnie jakis sos

Jak kiedyś mojego męża poprosiłam o to by starł na tarce to po po pierwszym ziemniaku przyszedł do mnie z krwią …. I musiałam przejść temat

Przy plackach dziekuje Bogu ze mam termomixa :see_no_evil::see_no_evil::rofl:

Oooo i tu prawda. Ten jest niezastapiony w tym

Właśnie tego nie znoszę najbardziej, jak coś jest czasochłonne i jeszcze jak przy tym multum nabrudzisz

Też zawsze robię na kilku patelniach , i nie zaczynam jeść póki wszyscy się nie najedzą . Ja na końcu , bo jak jem w trakcie to już mi się nie chce smażyć jak się objem :smile:

1 polubienie

Ja właśnie uwielbiam z twarogiem i posypane cukrem . Inaczej nawet nie jem :face_with_hand_over_mouth:

To ja podjadam w trakcie smażenia i jak skończę smażyć to jestem już po objedzie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Jak można nie podjadać?

1 polubienie

Jak dla mnie piątek 13 stego w tym miesiącu był łaskawy, za to poniedziałek to był jakiś armagedon xd chyba dni się pomieszały w kalendarzu :sweat_smile:

Ja nie mogę , wgl ja to się tym zapachem najem :stuck_out_tongue: jak jem w trakcie to lenia dostaje i nie chce mi się stać przy tej patelni :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Oo kurczę , no to placki też każdy inaczej je :see_no_evil: ale jak będziesz robiła kiedyś to spróbuj tak i tak znać czy smakowało :speak_no_evil: ja np zjem po cygańsku a rodzice nie i oni zawsze tylko na słodko @Mama.urwisa a po cygańsku jadłaś ? A z tym smażeniem to mam to samo , no jeden -dwa zjem bo bym nie wytrzymała (ale ja takie małe robię) i wtedy dopiero jak się wszyscy najedzą :smiley: ostatnio przez forum zrobiłam szarlotkę i gołąbki to teraz czas na pankejki i placki ziemniaczane :smiley:

Nie no jakoś placki ziemniaczane do mnie na słodko nie przemawiają…… chodź prze ciaza inne słodkie potrawy też nie a nagle polubiłam …. Więc kto wie może kiedyś to się zmieni :smiling_face::face_with_peeking_eye: