Piątek 13

Tak zrobię :yum:

@DaNutka takieze szpinakiem czosnkiem i serem żółtym naleśniki robiłam, też pychota

1 polubienie

Zazdroszczę

Moj maz uwielbia jak robie makaron ze szpinakiem liściastym. Ostatnio dal mi zadanie sprobowac zrobic lasagne ze szpinakiem.
Dawno nie widzialam jak je z taaaakim smakiem. Serio

Szpinak zblanszowany z cebulka i czosnkiem.
Sos na bazie smietanki 30% z serem gorgonzola i setkiem topionym. Dodalam suszone pomidory.
Kurczaka pokroilam w kosteczke w przyprawie " kurczak zlocisty"
Makaron do lasagne podgotowalan.
Beszmel oczywiscie od Agnia Gotuje ale dodalam ser brie i sol.

Naprawde fajna odskocznia dla lasagne 🩵

1 polubienie

Też uwielbiam lasagne ze szpinakiem :heart: latem jak zawsze mamy sporo własnej cukinii to też dodaje do lasagne ze szpinakiem :slight_smile:

1 polubienie

Wygląda smakowicie

Ooo nie jadlam tak a w sumie cukinie tez mamy i wtedy robie leczo i mroze, robie cukinie faszerowana albo po prostu na grilla i do szaszkykow . Super pomysl zeby dodac ja do lasagne :heart:

Ja uwielbiam jeszcze placki z cukini z parmezanem, mąka i jajkiem. Ścieram cukinie na cienkie plasterki na mandolinie. Ale to jest pyszne :slight_smile:
Leczo też robimy ale nie myślałam o tym żeby mrozić. W tym roku tak zrobię :slight_smile:

1 polubienie

Ja z cukinii to robię albo placki , podobne do ziemniaczanych ale bardziej delikatne albo robię faszerowaną mięsem mielony i serem. Mam taki sprawdzony przepis i zawsze wychodzi pyszna. Ja cukinie też w lecie mam bo teściowa dostaje na wsi od swoich koleżanek więc czasem na takie na prawdę ekstremalnie duże :smiley: Leczo też robię ale zjadam na bieżąco nie wekuje :smiling_face:

A ja nigdy nie robilam lasagne. Czas chyba w końcu to zmienić :slightly_smiling_face:

Ja pankejki już robiłam , teraz chodzą za mną plaski ziemniaczane :rofl: gołąbki też bym zjadła chyba nie w temacie byłam bo o gołąbkach nie słyszałam :rofl:

1 polubienie

Oo ale smacznie wygląda. Ja nigdy nie robiłam a mój chłopak uwielbia i często kupuje z biedronki , ta wygląda smakowicie i uwielbiamy szpinak :heart_eyes: a szpinak mrożony ? @Mama.urwisa ooo, a gdzie zdjęcie? :heart_eyes: ja jednak nie zrobiłam, ani tego ani tego :see_no_evil: w tygodniu chcę zrobić :smiley: tylko nie wiem na co mam bardziej ochotę

Nie, swiezy liściasty

Nooo działo się pod kątem jedzenia tutaj :smiley: każda nabrala ochoty na te dania :smiley:

2 polubienia

Mi wczoraj teściowa gołąbki swojej roboty przywiozła :laughing: ja ona to zrobiła ze akurat przywiozła to o czym piszecie i smaka robicie :smiley:

2 polubienia

Moze siedzi tu na forum :speak_no_evil::sweat_smile: ooo gołąbki tez bym zjadla ale nie chce mi sie robic :rofl:

3 polubienia

Wlasnie to jest mega dobre , bo jak ma sie konkretny plan co kupic i ile to nie kupuje sie glupot . Mega zazdroszcze wam zorganizowania

Dobrze , że robiłam w tamtym tygodniu i teraz mogę sobie czytać , że macie gołąbki i już nie mam takiej ochoty jak Wy :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Hmm to ja chyba jestem jakas inna :rofl: bo mnie nie naszla ochota na golabki :rofl:

To nie organizacja, to lenistwo :joy: jak sobie pomyślę że będę musiała jechać kolejny raz do sklepu to wolę dobrze zaplanować co będziemy jeść :slight_smile: do biedronki mam 5 km, jest wiecznie pełno ludzi i problemy z dostępnością rzeczy więc wolę jechać raz i więcej tam się nie pojawiać. Jak mieszkaliśmy w mieście gdzie mieliśmy w pobliżu pełno sklepów to nie planowałam co będziemy jeść

Ja z kolei lubię w Biedrze być wtedy kiedy są promocje na rzeczy które mnie interesują…… robiąc raz na tydzień zakupy nie kupiłabym różnych rzeczy na promocji, bo tam niektóre promocje trwają 3 dni na przykład

1 polubienie