Tak zrobię ![]()
@DaNutka takieze szpinakiem czosnkiem i serem żółtym naleśniki robiłam, też pychota
Witaj na forum #teamLOVI!
Tak zrobię ![]()
@DaNutka takieze szpinakiem czosnkiem i serem żółtym naleśniki robiłam, też pychota
Zazdroszczę
Moj maz uwielbia jak robie makaron ze szpinakiem liściastym. Ostatnio dal mi zadanie sprobowac zrobic lasagne ze szpinakiem.
Dawno nie widzialam jak je z taaaakim smakiem. Serio
Szpinak zblanszowany z cebulka i czosnkiem.
Sos na bazie smietanki 30% z serem gorgonzola i setkiem topionym. Dodalam suszone pomidory.
Kurczaka pokroilam w kosteczke w przyprawie " kurczak zlocisty"
Makaron do lasagne podgotowalan.
Beszmel oczywiscie od Agnia Gotuje ale dodalam ser brie i sol.
Naprawde fajna odskocznia dla lasagne 🩵
Też uwielbiam lasagne ze szpinakiem
latem jak zawsze mamy sporo własnej cukinii to też dodaje do lasagne ze szpinakiem ![]()
Wygląda smakowicie
Ooo nie jadlam tak a w sumie cukinie tez mamy i wtedy robie leczo i mroze, robie cukinie faszerowana albo po prostu na grilla i do szaszkykow . Super pomysl zeby dodac ja do lasagne ![]()
Ja uwielbiam jeszcze placki z cukini z parmezanem, mąka i jajkiem. Ścieram cukinie na cienkie plasterki na mandolinie. Ale to jest pyszne ![]()
Leczo też robimy ale nie myślałam o tym żeby mrozić. W tym roku tak zrobię ![]()
Ja z cukinii to robię albo placki , podobne do ziemniaczanych ale bardziej delikatne albo robię faszerowaną mięsem mielony i serem. Mam taki sprawdzony przepis i zawsze wychodzi pyszna. Ja cukinie też w lecie mam bo teściowa dostaje na wsi od swoich koleżanek więc czasem na takie na prawdę ekstremalnie duże
Leczo też robię ale zjadam na bieżąco nie wekuje ![]()
A ja nigdy nie robilam lasagne. Czas chyba w końcu to zmienić ![]()
Ja pankejki już robiłam , teraz chodzą za mną plaski ziemniaczane
gołąbki też bym zjadła chyba nie w temacie byłam bo o gołąbkach nie słyszałam ![]()
Oo ale smacznie wygląda. Ja nigdy nie robiłam a mój chłopak uwielbia i często kupuje z biedronki , ta wygląda smakowicie i uwielbiamy szpinak
a szpinak mrożony ? @Mama.urwisa ooo, a gdzie zdjęcie?
ja jednak nie zrobiłam, ani tego ani tego
w tygodniu chcę zrobić
tylko nie wiem na co mam bardziej ochotę
Nie, swiezy liściasty
Nooo działo się pod kątem jedzenia tutaj
każda nabrala ochoty na te dania ![]()
Mi wczoraj teściowa gołąbki swojej roboty przywiozła
ja ona to zrobiła ze akurat przywiozła to o czym piszecie i smaka robicie ![]()
Moze siedzi tu na forum ![]()
ooo gołąbki tez bym zjadla ale nie chce mi sie robic ![]()
Wlasnie to jest mega dobre , bo jak ma sie konkretny plan co kupic i ile to nie kupuje sie glupot . Mega zazdroszcze wam zorganizowania
Dobrze , że robiłam w tamtym tygodniu i teraz mogę sobie czytać , że macie gołąbki i już nie mam takiej ochoty jak Wy ![]()
Hmm to ja chyba jestem jakas inna
bo mnie nie naszla ochota na golabki ![]()
To nie organizacja, to lenistwo
jak sobie pomyślę że będę musiała jechać kolejny raz do sklepu to wolę dobrze zaplanować co będziemy jeść
do biedronki mam 5 km, jest wiecznie pełno ludzi i problemy z dostępnością rzeczy więc wolę jechać raz i więcej tam się nie pojawiać. Jak mieszkaliśmy w mieście gdzie mieliśmy w pobliżu pełno sklepów to nie planowałam co będziemy jeść
Ja z kolei lubię w Biedrze być wtedy kiedy są promocje na rzeczy które mnie interesują…… robiąc raz na tydzień zakupy nie kupiłabym różnych rzeczy na promocji, bo tam niektóre promocje trwają 3 dni na przykład
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.