Pękająca skóra u rąk

Od jakiegoś czasu mamy z chłopakiem problem pękającej skóry u rąk, ja nie mam aż tak bardzo to stosuje kremy i parafinę na ręce  z moim chłopem jest gorzej bo jemu w jednym miejscu aż pękła skóra do krwi. Może to przez płyny do naczyń? Używamy fairy. Myjemy teraz dużo butelki dla małej. 

Polecacie jakiś sposób na zaawansowany stan pękającej skóry? Czy zostaje Nam tylko lekarz 

Monia zmień płyn na jakiś łagodniejszy. Poza tym regularne natluszcsnaie skóry najlepiej kilka razy dziennie. Mycie naczyń i inne prace domowe w rękawiczkach. 

Polecam krem Dexyane Med z firmy Ducray. Bardzo ładnie goi wypryski. 

Ja zimą też mam ten problem. Wypróbowałam dziesiątki kremów, z takich typowych to z Nuxe z serii z miodem, to w ciągu dnia. A najlepiej wieczorem. bo jednak jest tłusta i nic się nie zrobi, to maść z witaminą A, świetnie regeneruje i natłuszcza. Ewentualnie krem z Medidermu.

Ale to nie są wypryski. Mój chłopak ma aż takie przecięcie i leci z tego krew. To takimi możemy smarować? 

Monia,z tego co opisałaś brzmi to poważnie , więc moim zdaniem nie ma się co zastanawiać tylko sięgnąć porady lekarza. Skoro problem jest poważny to tutaj takie domowe sposoby mogą nie być do końca skutecznie.

Może płyn do naczyń z aloesem

Monia po dermatologicznemu takie objawy jakie opisujesz nazywamy wypryskiem alergicznym lub z podrażnienia(przykładowa fotka poniżej) . Tak możesz smarować kremem ami natłuszczającymi w moim mniemaniu najepssyy jest ten Dexyane Med, ale możesz używać wszystkie kremy natluszczajace, które nie mają w sobie mocnzika bo jak będą miały chociaż odrobinę to się skichacie z bólu. 

Może zmiana płynu 

Monia i co działa coś ?

A może pomoże jakiś tłusty krem 

Zmieniliśmy płyn do naczyń 

Kupiłam tribiotik, trzeba parę dni smarować jak nie tygodni 

No wlasnie tribiotyk może pomóc 

A masc retimax ?

mojemu synowi po czestym myciu mydłem antybakteryjnym sie takie cos stało....z tym ze nie zdazyło pęknąć a zrobiło sie szorstkie,ciemne i suche...ja nakładałam synowi parafine w płynie,masc na odparzenia robiona w aptece i ok 2 tygodnie skóra wróciła do siebie

Weronisia to taki standard bo mydła antybakteryjne wyjalawiaja skórę z dobrych bakterii więc bardzo łatów wtedy o rumien i pękanie. 

Alantan też mega natluszcza

Monia no to się powinna zregenerować

Tak alantan dobrze natłuszcza;)

Tak kupiliśmy alantan plus. Już jest lepiej prawie się zagoiło.

Stali się tak po płynie do naczyń. 

Zmieniliśmy odrazu 

Monia a jaki używałas ze tak wam te ręce się robiły suche ?