Paznokcie hybrydowe

Ja często z odrostami chodzę :laughing: albo jedna ręka już zrobiona a druga czeka :rofl:

Dla tego ja zrezygnowałam z robienia samej sobie :wink: wolę iść do kosmetyczki i poczuć trochę chwili dla siebie :blush::blush:

2 polubienia

Najlepsze rozwiazanie i mozna poplotkowac przy okazji :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Oo tak! Ta baza kauczukowa z biedry jest boska - potwierdzam :grinning: ja jeden jedyny raz byłam w życiu u kosmetcyzki na hybrydzie i było to jak brałam ślub :grinning: miałam też epizod że robiłam sama w domu, ale za dużo czasu mi to zajmowało :grinning: a potem odkryłam tipsy :grinning: i chociaż na początku wydawało mi się to tandetne, tak potem robiłam sobie regularnie :grinning: aż zaszłam w ciążę :grinning:

1 polubienie

A tipsy nie niszczyły ci Twoich paznokci ?

Jak je prawidłowo zdejmowałam to nie było problemu, ale czasem zrywałam to wtedy już tak :<
No i u mnie to tak się trzymały 2/3 tygodnie :grinning:

A jak się nauczyłaś je nakładać ? Jakieś filmiki oglądałaś ?

a to nie jest trudne, bardzo łatwo i szybko to się robi, zajmuje mi to z 15 min, dlatego też swojego czasu je robiłam bo i tanio wychodziło i szybko :grinning:

Ja korzystam z usług mojej mamy :speak_no_evil:kiedyś była kosmetyczką więc teraz dzieci zawożę do żłobka i przedszkola i mam czas dla siebie dbając by mama nie zapomniała jak się robi paznokcie :face_with_peeking_eye::rofl: :star_struck::smiling_face_with_three_hearts:

Nie tej bazy nakładasz tyle co warstwę lakieru :slightly_smiling_face: jak utwardzisz i zobaczysz jakieś nierownosci idealnie możesz tą bazę wyrównać pilniczkiem i po odtłuszczeniu nałożysz lakier i płytka jest idealnie równa :smiling_face_with_three_hearts:

Mam to samo! Zdecydowanie wolę wydać pieniądze na jakieś wyjście do restauracji, kina czy inną rozrywkę. A dodatkowo, samo robienie paznokci u kosmetyczki nie sprawia mi przyjemności, nie lubię tego wycinania skórek itd. Robiłam “profesjonalnie” na swój ślub i tak mi kosmetyczka poraniła paznokcie, że fatalnie to wyglądało. Więc od tamtego momentu, niestety, już żadna kosmetyczka na moich paznokciach nie zarobi :slight_smile: Mam lampę w domu i na miarę swoich możliwości robię sobie pazy w domowym zaciszu, gdy potrzebuję na jakąś okazję lub po prostu gdy mam więcej czasu, nie mam zbyt dużego talentu ale z totalnym kiczem też nie chodzę :smiley:

Ale jest mocna ? Bo moje paznokcie są cienkie jak faceta i jak za mało tego się da to ugina się i łamie :hear_no_evil:

A ja za to uwielbiam raz na te 3-4 tyg wyjsc na paznokcie ale za to nie chodze do fryzjera czesciej niz raz do roku :laughing:
No i ja mam swoja ulubioną manikiurzystkę ktora jest nardzo delikatna, osobiscie nie lubie frezarki i jak tylko czuje cieplej to mi slabo.
No i fakt ze nie robie w salonie hybrydy tylko u niej w domu tez tu gra wazna role, bo ma tylko moje pilniczki i autoklaw no ale cena juz nizsza niz salonowa.
Jakbym miala sama to wszystko ogarniac to wiem ze po 1 dloni by mi sie odechcialo :laughing:

Ale słownik zrobił mi psikus :see_no_evil: zamiast faceta miało być gazeta :sweat_smile::joy:

1 polubienie

Dlatego ja jedną dłoń robię w jeden dzień a drugą w drugi :laughing:

Tak jest mocna i elastyczna dzięki temu jak wygina ci się paznokieć to się nie odrywa hybryda :smiley: jeśli chcesz możesz nałożyć dwie warstwy wtedy paznokieć będzie grubszy :blush:

Właśnie zastanawiałam się bo ogólnie faceci mają grubą płytkę :laughing: ale myślę moze twój mąż ma cienką no różnie bywa​:thinking::smile:

To dziękuję za porady :slight_smile: hahaha nie no mój ma też mocną płytkę :laughing:

Tez tak kiedys zrobilam bo nie zdazylam obu :laughing: nawet bylam tak w sklepie bo w ciągu dnia nie mialam czasu na malowanie, dopiero wieczorem ale nikt nic nie mówił :laughing:

Ooo to super sprawa mieć bliską osobę jako kosmetyczkę bo u mnie to zawsze problem z umówieniem się na wizytę :see_no_evil: