Ja często z odrostami chodzę
albo jedna ręka już zrobiona a druga czeka ![]()
Dla tego ja zrezygnowałam z robienia samej sobie
wolę iść do kosmetyczki i poczuć trochę chwili dla siebie ![]()
![]()
Najlepsze rozwiazanie i mozna poplotkowac przy okazji ![]()
![]()
![]()
Oo tak! Ta baza kauczukowa z biedry jest boska - potwierdzam
ja jeden jedyny raz byłam w życiu u kosmetcyzki na hybrydzie i było to jak brałam ślub
miałam też epizod że robiłam sama w domu, ale za dużo czasu mi to zajmowało
a potem odkryłam tipsy
i chociaż na początku wydawało mi się to tandetne, tak potem robiłam sobie regularnie
aż zaszłam w ciążę ![]()
A tipsy nie niszczyły ci Twoich paznokci ?
Jak je prawidłowo zdejmowałam to nie było problemu, ale czasem zrywałam to wtedy już tak :<
No i u mnie to tak się trzymały 2/3 tygodnie ![]()
A jak się nauczyłaś je nakładać ? Jakieś filmiki oglądałaś ?
a to nie jest trudne, bardzo łatwo i szybko to się robi, zajmuje mi to z 15 min, dlatego też swojego czasu je robiłam bo i tanio wychodziło i szybko ![]()
Ja korzystam z usług mojej mamy
kiedyś była kosmetyczką więc teraz dzieci zawożę do żłobka i przedszkola i mam czas dla siebie dbając by mama nie zapomniała jak się robi paznokcie ![]()
![]()
![]()
Nie tej bazy nakładasz tyle co warstwę lakieru
jak utwardzisz i zobaczysz jakieś nierownosci idealnie możesz tą bazę wyrównać pilniczkiem i po odtłuszczeniu nałożysz lakier i płytka jest idealnie równa ![]()
Mam to samo! Zdecydowanie wolę wydać pieniądze na jakieś wyjście do restauracji, kina czy inną rozrywkę. A dodatkowo, samo robienie paznokci u kosmetyczki nie sprawia mi przyjemności, nie lubię tego wycinania skórek itd. Robiłam “profesjonalnie” na swój ślub i tak mi kosmetyczka poraniła paznokcie, że fatalnie to wyglądało. Więc od tamtego momentu, niestety, już żadna kosmetyczka na moich paznokciach nie zarobi
Mam lampę w domu i na miarę swoich możliwości robię sobie pazy w domowym zaciszu, gdy potrzebuję na jakąś okazję lub po prostu gdy mam więcej czasu, nie mam zbyt dużego talentu ale z totalnym kiczem też nie chodzę ![]()
Ale jest mocna ? Bo moje paznokcie są cienkie jak faceta i jak za mało tego się da to ugina się i łamie ![]()
A ja za to uwielbiam raz na te 3-4 tyg wyjsc na paznokcie ale za to nie chodze do fryzjera czesciej niz raz do roku ![]()
No i ja mam swoja ulubioną manikiurzystkę ktora jest nardzo delikatna, osobiscie nie lubie frezarki i jak tylko czuje cieplej to mi slabo.
No i fakt ze nie robie w salonie hybrydy tylko u niej w domu tez tu gra wazna role, bo ma tylko moje pilniczki i autoklaw no ale cena juz nizsza niz salonowa.
Jakbym miala sama to wszystko ogarniac to wiem ze po 1 dloni by mi sie odechcialo ![]()
Ale słownik zrobił mi psikus
zamiast faceta miało być gazeta ![]()
![]()
Dlatego ja jedną dłoń robię w jeden dzień a drugą w drugi ![]()
Tak jest mocna i elastyczna dzięki temu jak wygina ci się paznokieć to się nie odrywa hybryda
jeśli chcesz możesz nałożyć dwie warstwy wtedy paznokieć będzie grubszy ![]()
Właśnie zastanawiałam się bo ogólnie faceci mają grubą płytkę
ale myślę moze twój mąż ma cienką no różnie bywa:thinking:![]()
To dziękuję za porady
hahaha nie no mój ma też mocną płytkę ![]()
Tez tak kiedys zrobilam bo nie zdazylam obu
nawet bylam tak w sklepie bo w ciągu dnia nie mialam czasu na malowanie, dopiero wieczorem ale nikt nic nie mówił ![]()
Ooo to super sprawa mieć bliską osobę jako kosmetyczkę bo u mnie to zawsze problem z umówieniem się na wizytę ![]()