Może kiedyś wypróbuję, ale póki co to nie ma takiego zabiegu u nas w żadnym gabinecie kosmetycznym, więc to naprawdę chyba nowość
W domu można zrobić
To nie jest nowy rodzaj depilacji jest na rynku od dłuższego czasu ale może mało się mówi o nim :) ja chyba po prostu kupię pastę cukrowa są takie gotowe i sama co nieco spróbuję sobie wyrwać :) można też w domu zrobić pastę cukrowa ale jest z tym robota to to się gotuje robiłam raz w gimnazjum z koleżanką :)
Oj nowość to nie jest, na pewno od kilku lat dostępny na rynku. Działa to na podobnej zasadzie co wosk. Nakładamy i zrywamy. I to i to możemy zrobić w domu. Jednak wosk jest skuteczniejszy, ale za to boleśniejszy. Jak masz niski próg bólu, to rzeczywiście pasta cukrowa będzie lepsza niż wosk na początek, ale też uprzedzam, że boli, szczególnie na początku. To jak z depilatorem, pierwsze użycia ból przeokrutny, a potem nic się nie czuje.
To poprostu wtedy dla mnie nowość bo ja o tym nigdy nie słyszałam;)
warto spróbować
Ja też nigdy nie próbowałam tej metody. Jednak od lat jestem wierna maszynce bo to najszybsze rozwiązanie :)
Ja mam duże podrażnienia po maszynce więc od czasu do czasu używam ale jak nie to szukam innego sposobu swego czasu golilam się depilatorem ale jednak jest to ból konkretny i na dłuższą metę zrezygnowałam i przeszłam na plastry z woskiem :)
Palstry z woskiem to dla mnie zbyt duży bol ale dłuższy efekt.. coś za coś ech..
Ja też mam podrażnienia po maszynce, ale niestety to najszybsza metoda na depilację
Ja używam depilatora, już się do niego przyzwyczaiłam. W ciąży na początku też z niego korzystałam, a potem leciałam już maszynką, bo tak było mi trochę łatwiej. Teraz już wracam do depilatora, bo dłużej cieszę się gładką skórą, wiadomo, po goleniu maszynką włoski szybciej odrastają.
Ja się zniechęciłam depilatorem kiedy byłam jeszcze nastolatka.. ból był dla mnie przeszywający.. może teraz są jakieś lepsze depilatory? :)
A to ja swego czasu nawet bikini jechałam depilatorem wiem masochistka ale potem mniej bolało niz pachy
A jakich używacie depilatorów ? Ja miałam taki co się wkładało taka nakładkę do zamrażarki i ona się chłodziła żeby ból zmniejszyć ale tylko w teorii jak mam być szczera ;) mi były lepiej ogolić bikini depilatorem niż nogi jak mam być szczera zacislam zęby i pociąglam i miałam z głowy na dłuższy czas a afekt ? Co tu dużo mówić Dziewczyny pierwszego dnia masakra była bo czerwone i bolało ale potem spokój na długi czas ;)
Ja się strasznie zraziłam do depilatora bo pomimo peelingu i pielęgnacji te włoski mi strasznie wrastały :/
Jednak maszynka to maszynka, raz dwa i jest gładko :)
Ja mam brauna
Ania tak po takiej depilacji laserem czy depilatorem włoski lubią wrastać, u mnie widoczne to było w okolicach bikini niestety. Maszynka ma swoje plusy ale okropny minus jest taki ze włosy niestety b. szybko odrastaja :(
O tak dziewczyny zapominałam o tym że faktycznie tak było te włosy mocno wrastały potem musiałam je pęseta wyrywac nie raz mi się robiła ropa o bolało bardzo więc to też główny minus stosowania depilatora :/
Strasznie wrastają po depilatorze
Też mam depilator laserowy i niestety tak włoski czasami wrastają co niestety dość boli przy ich wyrywaniu