Pasta cukrowa

Ja robiłam nie jest az tak źle jeśli chodzi o ból 

Dziewczyny słyszałyście o depilacji pastą cukrowa? u nas w szkole rodzenia mówili, że to całkowicie bezpieczne dla kobiet w ciąży i skuteczne. Niemniej jednak boję się trochę o mój próg bólu.. ale zaczyna sie robic coraz ciężej przy wiekszym brzuchu z depilacją. Może ktoś był w ciąży i chciałby się podzielić opinią? 

Ja miałam robiona ale nie w ciąży i jest to praktycznie bez porównania jeśli chodzi o ból przy wosku ;) praktycznie nic nic czujesz szczególnie jeśli robi ci to doświadczona osoba a efekty są super i długotrwałe a też nie ma takich podrażnień jak i przy wosku

ja mysle ze ciaza to nie jest dobry czas na takie wynalazki róznie skóra moze zareagowac

A efekty? Rzeczywiście się utrzymuje i włoski wolniej odrastają? 

Może jest to ok sprawa ale ja tez bym nie kombinowala ile razy się słyszy ze w ciazy nie powinno się próbować nowości czy to jedzeniowych czy kosmetycznych tylko używać tego co do tej pory bo nigdy nie wiadomo jak nasz organizm zareaguje 

Też nie słyszałam, ale też jestem zdania że w ciąży nie ma co eksperymentować. Po porodzie jak najbardziej bym spróbowała.

miałam ale nie w ciąży, daje fajny efekt i jest praktycznie bezbolesne, ale  to musi robić osoba która się zna bo robienie przez osobe niedoświadczoną może boleć

Mama być dokładnie tak jak mówisz ja też raczej teraz nie wprowadzam żadnych nowości czy czegoś co mogłoby mi nie spasować w ciąży

Dziewczyny to jak ze wszystkim na początku się wykonuje test uczuleniowy ;) przecież w ciąży też robimy hennę czy farbujemy włosy itp zawsze warto zrobić taki test bo jednak szczególnie w ciąży hormony dają w kość i zdarza się że jak nie było uczulenia to może wyjść z tych metod jak kremy czy wosk to to jest według mnie jeszcze w miarę najlepsza opcja :)

Podobno nie ma reakcji alergicznych po tym i jest to całkowicie bezpieczne, ale wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony 

Dokladnie tak jak pisze mamalaurusa. Możemy nabywać w ciąży uczulenia, mimo, że przed ciaza dane skladniki/produkty nas nie uczulały. 

Ja słyszałam ze nie uczula 

Tak jak mówię to że wcześniej nie miałyście na coś uczulenia że znaczy że w ciąży nie będziecie mieć i na odwrót tak że trzeba uważać ale na spokojnie sama robię hennę ,farbuje włosy czy robię paznokcie ale z zachowaniem środków ostrożności:)

Ja nie słyszałam o takiej depilacji, co coś nowego i wolałabym zrobić to raczej jak urodzę. 

To jest podobne do wosku ? Tak mi się skojarzyło. Ja nie używałam nigdy 

Też nigdy tego nie stosowałam. Jeśli efekt jest dobry to chętnie wypróbuję 

wow jakas nowosc, warto wyprobowac

Wosku nigdy nie miałam, więc nie wiem czy można to porównać, oby nie 

Myślę że jest to zabieg mniej bolesny od wosku. Jednak gdybym była w ciąży to chyba nie próbowałabym nowosci. Chociaż to raczej dosyć naturalna metoda, to jednak podrażnienia mogą być większe