jakich pieluszek używacie? Obecnie jest bardzo gorąco, maluszkom na pewno też dlatego szukałam przewiewnych i miękkich pieluszek. Znalazłam! :) Obecnie używamy Pampers Premium Care Pants już w rozmiarze 4 i przyznaję, że są idealne :) Zapewniają suchą skórę aż do 12 godzin i dzięki temu moja córeczka nie budzi się już w nocy z powodu mokrej pieluszki. Pieluszki są bardzo miękkie i delikatne. Mają też miękką i elastyczną taśmę dzięki czemu znakomicie dopasowują się do ciała dziecka. Dla nas to strzał w dziesiątkę!
Mama_Gratki my zazwyczaj używamy Pampers Pure Protection też są bardzo mięciutkie i delikatne. Wykonane z bawełny organicznej, nie zawierają perfum ani balsamu. Są hiperalergiczne, dobrze wchłaniają wilgoć. Nie podrażniają skóry i doskonale dostosowują się do pupy dziecka. A drugim rodzajem są też Pampers Premium Care. Te dwa rodzaje pampersów są dla mnie najlepsze.
My używamy lupilu Comfort są miękkie przewiewne i też zapewniają suchość do 12 h ale ja i tak częściej zmieniam bo wiadomo bardziej higienicznie moim zdaniem niekiedy używamy jeszcze dada Soft z kartonu i też nie są zle
My używamy z dady i chwale sobie je , szczególnie te w kartonie , pielucha wytrzymuje spokojnie do rana . Pampersy nie przypadły mi do gustu, jak dziecko zrobi siusiu to dosłownie śmierdzą wogole ten zapach przy pampersach jest niepotrzebny , nie pamiętam jakie miałam ale w nocy musiałam przebierać bo nad ranem przeciek . No i kiedy dziecko chodzi to nie wiem czemu ale jak zrobi siku to pampers zbija się w jednym miejscu i tak wisi jakby niewiadomo ile tam bylo.
My od samego początku używamy tylko pampersów od Pampers, także nie mam żadnego porównania do takich z Biedronki, Lidla czy Rossmanna. Z Pampersów jesteśmy od początku bardzo zadowoleni, także w upalne dni.
1 i 2 używaliśmy z pampersa tylko dlatego że z dady są te rozmiary wg mnie jakieś dziwne… ale od 3 rozmiaru używamy tylko dady, bo pampersy przemakają i jakościowo są fatalne
My też dada w kartonie Jelsi już i dla nas lepsze niż pampers który odparzyl uczulil i przeciekal zupełnie jak u rewers.
Lupilu też albo w paczce dużej jumbo pack albo w kartonie:) aktualnie lupilu kupiłam bo się opłacało ale teraz myślę kupić dada znów:)
Według mnie nie ma lepszych pieluszek niż z firmy Pampers:) My używamy od urodzenia i są najlepsze.Przyznaje ,że próbowałam innych np.Dady,Lupilu,Pufies i żadne nie sprawdziły się tak dobrze jak Pampers.Premium są rewelacyjne,my polecamy
Zabrzmiało jak dobra reklama? ale faktycznie firma Pampers swoje kosztuje ale jest najlepsza. My używaliśmy różne pampersy różnych firm i większość zdaje egzamin ale Pampersy mają lepszą wchłanialność i nie oddają spowrotem tej wilgoci, dodatkowo te Pampers Care mają taką mięciutką delikatną powłokę. Nie umniekszając jakości innych firm bo też są dobre, ale nie najlepsze:-)
Drogie Mamy nie powielajcie kolejnych wątków odnośnie pieluszek jednorazowych.
Zamarancza podała Wam link https://lovi.pl/forum/9/353
Proponuję tam kontynuować dyskusję, żeby nie robić zbędnego bałaganu.
Ale już było wspominane w innym wątku że dziewczyny komentują stare wątki i nikt nie odpowiada bo jakby nie patrzeć teraz jest ciężej jak komentarze nie przeskakują . A o pampersach których wspomniała mama.gratki to są nowe . Dlatego ja z miłą chęcią przeczytałam opinie a jak redakcja będzie robić dalsze poprawki o których również wspomniała to na pewno dziewczyny nie będą zakładać kolejnych powielających wątków. Mama.gartki ja używam obecnie dade jak Bruno się urodził to kupiłam pampersa i miał uczulenie ale jak się później okazało na chusteczki nie pampersy . I w miedzy czasie używaliśmy bambiboo i najlepsze jakie używaliśmy pupka nie była mokra , dobrze wchłaniały , przylegają do ciała dziecka. Z tym że wychodzi 1zl za sztukę . I jakiś czas temu spróbowaliśmy dade używamy fioletowych i jestem zadowolona nic nie przecieka , młody nie ma odparzeń . Nawet wyczytałam że firma pampers również zajmuje się produkcją dady . Ile płacisz za pampersy ?? Ja póki co używam normalnych ale jak zacznie raczkować , będzie bardziej ruchliwy to na pewno będę chciała spróbować pantsy ??
My właśnie mamy okazję testować pantsy Pampersa i tez uważam, że są extra! Jak dotąd pieluchy z Pampersa mnie nie zachwyciły, ale te pansy faktycznie są fajniutkie, miękkie, dobrze chłoną wilgoć i super się dopasowują, choć faktycznie tanie nie są:/ ale widać różnicę!
Również ich używamy i jestem z nich bardzo zadowolona. Dobrze się je zakłada przy ruchliwym dziecku. Jak postępuję zgodnie z instrukcją to jest jeszcze wygodniej bo zawsze „rozciągam” gumę pieluszki na dłoniach, a dopiero potem zakładam dziecku
U nas niestety się nie sprawdziły…Na początku używałam pampersów, ale bardzo szybko się “pompowały” i wydzielał się taki dziwny nieprzyjemny zapach…Później zakupiłam Dady i to z nich właśnie jestem najbardziej zadowolona, dlatego używamy ich cały czas.Jakoś najlepiej się u nas spisują i nie są wcale jakieś grube, także nie planuje ich zmieniać na inne No i cena dodatkowo jest przystępna
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.